7 μυστικά για να διατηρήσετε την αφρικανική βιολέτα σας να ανθίζει όλο το χρόνο

9
7 μυστικά για να διατηρήσετε την αφρικανική βιολέτα σας να ανθίζει όλο το χρόνο

Έχετε μια υγιή αφρικανική βιολέτα που συνεχίζετε να ευδοκιμεί εδώ και χρόνια. Το ποτίζετε προσεκτικά για να αποφύγετε τη σήψη της κόμης. Τα φύλλα του είναι παρθένα σμαραγδένια, χωρίς σημεία καψίματος και τα ξεσκονίζετε τακτικά. Το μικρό σας φυτό είναι η εικόνα της υγείας, εκτός από ένα μικρό πρόβλημα –

Δεν θα ανθίσει.

Τρεις αφρικανικές βιολέτες χωρίς άνθη
Δεν πρέπει να ανθίσεις ή κάτι τέτοιο;

Όπως και στο, δεν μπορείτε καν να θυμηθείτε τι χρώμα έχουν τα άνθη επειδή έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που άνθισε η βλακεία.

Ή ίσως ανθίζει μια φορά το χρόνο, και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι στο καλό κάνατε πριν από αυτό, οπότε μπορείτε να συνεχίσετε να το κάνετε.

Σε ακούω.

Αλλά, προτού εξαγριώσετε το φυτό σας και το ρίξετε στα σκουπίδια εκτοξεύοντας βωμολοχίες, θέλω να διαβάσετε αυτήν τη λίστα με μυστικές συμβουλές.

Σου υπόσχομαι; Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να ανθίσουν οι αφρικανικές βιολέτες. Ωστόσο, έχουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν για να το κάνουν.

Μόλις τα καταφέρετε σωστά, η βιολέτα σας θα ανθίζει σχεδόν συνεχώς. Ναι, καλά διαβάσατε, σχεδόν συνεχώς.

Μεγάλη υγιής αφρικανική βιολέτα στο παράθυρο

Αν υιοθετήσεις αυτές τις συμβουλές, φρόντισε το φυτό σου τακτικά και δώστε του ένα ή δύο μήνες, και αν η βιολέτα σας ακόμα δεν ανθίζει, θα σας αρπάξω τον κάδο σκουπιδιών. Δεν θα σε αναγκάσω καν να βάλεις τέταρτα στο βαζάκι.

Σχετική ανάγνωση: Αφρικανικές βιολέτες: Πώς να φροντίζετε, να αποκτάτε περισσότερα άνθη και να πολλαπλασιάζεστε

1. Φως. Όχι, περισσότερο από αυτό. Ναι, λίγο περισσότερο.

Αφρικανικές βιολέτες κάτω από ένα φως ανάπτυξης

Εάν είστε ιδιοκτήτης φυτού, τότε πιθανότατα έχετε διαβάσει τη φράση «φωτεινό, έμμεσο φως» τόσο συχνά που έχει γίνει η πρωινή σας επιβεβαίωση.

Εδώ είναι το θέμα με αυτή τη μαγική οδηγία για τα φυτά εσωτερικού χώρου – να ξέρετε πώς πολύ Το έντονο έμμεσο φως που χρειάζονται τα φυτά μας είναι εξίσου σημαντικό, ειδικά όταν πρόκειται για ανθοφόρα φυτά. Συχνά, βάζουμε ένα φυτό κάπου με αυτό το έντονο, έμμεσο φως και δεν συμβαίνει τίποτα.

Τόσο μυστικό νούμερο ένα για να κάνετε τις αφρικανικές βιολέτες σας να ανθίζουν όλο το χρόνο – πηγαίνετε κατευθείαν στα φώτα ανάπτυξης.

Η γλυκιά μου έχει ένα υπέροχο δωμάτιο με ένα τεράστιο παράθυρο με νότια προβολή. Μιλάμε για παράθυρο 10’x6′. Του έχω δώσει πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που βρίσκονται σε αυτό το δωμάτιο, μεταξύ των οποίων και μερικές αφρικανικές βιολέτες. Είναι πάντα ανθισμένα και είναι τόσο αυτάρεσκος γι‘ αυτό, «Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι λένε ότι είναι δύσκολο να αναπτυχθούν».

Υπερυψωμένη άποψη των ανθισμένων αφρικανικών βιολετών

Ο Βιολετί Αχυρώνας είναι καλλιεργητής στα βόρεια της Νέας Υόρκης και ειδικεύεται στην καλλιέργεια και την αναπαραγωγή αφρικανικών βιολετών από το 1985 και συνιστούν 12-13 ώρες την ημέρα με έντονο φως. (Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Δεν θα είμαι υπεύθυνος για το ποσό των χρημάτων που ξοδεύετε εάν κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο.)

Η γλυκιά μου δεν χρειάζεται λάμπες ανάπτυξης. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε.

Εάν έχετε μόνο μία ή δύο αφρικανικές βιολέτες, η τοποθέτηση ενός φωτιστικού φωτός για πλήρη ανάπτυξη μπορεί να είναι ένας πόνος. αντ ‚αυτού, επιλέξτε ένα φωτοστέφανο μεγαλώνουν φως. Ή μπορείτε να κάνετε αυτό που έκανα. Έχω αλλάξει στη χρήση του Λαμπτήρες LED GE Grow Light Balanced Spectrum, και τους αγαπώ. Ταιριάζουν στις τυπικές υποδοχές φωτός E26 και συνδυάζονται με τον άλλο φωτισμό μου. Αλλά το πιο σημαντικό, τα φυτά μου είναι χαρούμενα.

Εάν σκέφτεστε σοβαρά τις ανθισμένες βιολέτες, μην το χάσετε. δώσε τους ένα φως ανάπτυξης.

2. Ταΐστε με, Seymore!

Υπάρχει κάποιο Little Shop of Horrors fans εκεί έξω; Οι αφρικανικές βιολέτες μοιάζουν λίγο με το φυτό από αυτό το αγαπημένο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ – είναι πάντα πεινασμένες. Δηλαδή, τουλάχιστον αν θέλετε να βγάζουν λουλούδια.

Κάποιος που γονιμοποιεί την αφρικανική βιολέτα

Υπάρχουν τόσα πολλά λιπάσματα αφρικανικής βιολέτας στην αγορά, και πολλά από αυτά είναι υπέροχα. Ωστόσο, τελικά, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ισορροπημένο λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου για να τα κρατήσετε χαρούμενα. Οπότε το μυστικό νούμερο δύο είναι πόσο συχνά ταΐζετε και αυτό πρέπει να συμβαίνει κάθε φορά που ποτίζετε τη βιολέτα σας.

Τα λιπάσματα αφρικανικής βιολέτας είναι συχνά πιο βαριά σε κάλιο.

Αλλά, όπως εσείς και εγώ, αυτά τα μικρά φυτά κάνουν το καλύτερο σε μια σταθερή, ισορροπημένη διατροφή. Ωστόσο, η διατροφή τους αποτελείται από NPK – άζωτο, κάλιο και φώσφορο.

Οι βιολέτες θα ευδοκιμήσουν όταν τους δίνεται μια τακτική παροχή όλων των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται, αντί για περιστασιακή τροφοδοσία με λίπασμα που επικεντρώνεται στην ανθοφορία.

Επιλέξτε ένα καλό λίπασμα και ακολουθήστε τις οδηγίες που προτείνονται για τη χρήση του σε κάθε πότισμα. Είχα καλά αποτελέσματα με Dr. Earth Pure Gold Pump & Grow All Purpose Plant Food. Η αναλογία θρεπτικών συστατικών είναι 1-1-1 και έχει σχεδιαστεί για χρήση εβδομαδιαία. Επιπλέον, είναι εύκολο να το βρείτε σε μεγάλα καταστήματα και ακόμη και σε μερικά μικρότερα καταστήματα υλικού και φυτώρια.

Γυναικείο χέρι που ποτίζει αφρικανικές βιολέτες

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν γονιμοποιείτε τα φυτά σας με κάθε πότισμα. πρέπει πάντα να τους δίνετε ένα πότισμα μία φορά το μήνα χωρίς λίπασμα. Κάνοντας αυτό θα ξεπλύνετε τα περιττά άλατα από το έδαφος. Διαφορετικά, τα άλατα μπορεί να συσσωρευτούν και να βλάψουν το φυτό, οδηγώντας στο επόμενο μυστικό μας.

Σχετική ανάγνωση: 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι με μια αφρικανική βιολέτα

3. Εξαμηνιαία Spruce Up

Αφρικανική βιολέτα με πάρα πολλά φύλλα σε γλάστρα
Χμμ, φαίνεται ότι κάποιος χρειάζεται μια μέρα σπα και μια περιποίηση.

Η μεταφύτευση φυτών εσωτερικού χώρου είναι απλώς ένα φυσιολογικό μέρος της φροντίδας τους. Και για πολλά είδη, χρειάζεται να κάνετε αυτήν την εργασία μόνο μία φορά κάθε δύο χρόνια. Υπάρχουν πολλά φυτά που θα προτιμούσαν να μείνουν μόνα τους στις γλάστρες τους, ευχαριστώ πολύ.

Οι αφρικανικές βιολέτες δεν είναι ένα από αυτά.

Το μυστικό νούμερο τρία για τις συνεχείς ανθοφορίες είναι να μεταφέρετε τις αφρικανικές βιολέτες σας με φρέσκο ​​χώμα δύο φορές το χρόνο. Ναι, δύο φορές το χρόνο.

Οι αφρικανικές βιολέτες μεγαλώνουν σαν σιντριβάνι – νέα ανάπτυξη έρχεται πάντα από τη μέση και θα πρέπει να κλαδεύετε τα παλαιότερα φύλλα προς το κάτω μέρος τακτικά.

Κοντινό πλάνο του λαιμού της στολισμένης αφρικανικής βιολέτας

Καθώς λαμβάνει χώρα αυτή η τακτική φροντίδα, η βιολέτα θα αναπτύσσει όλο και περισσότερο ένα κοτσάνι που μεγαλώνει έξω από το μείγμα γλάστρας. Αυτό δεν είναι καλό. Μεταφυτεύοντας δύο φορές το χρόνο, μπορείτε να κόψετε τη βάση της ρίζας και να ξαναφυτέψετε την αφρικανική βιολέτα, έτσι ώστε η κάτω σειρά των φύλλων να κάθεται ξανά στην κορυφή του εδάφους.

Αυτό μας οδηγεί στο μυστικό νούμερο τέσσερα…

4. Είναι πολύ βαρύ!

Στις αφρικανικές βιολέτες δεν αρέσει το βαρύ χώμα στις ρίζες τους. Στην πραγματικότητα, δεν τους αρέσει καθόλου το χώμα. Προτιμούν ένα πολύ χαλαρό μείγμα γλάστρας που στραγγίζει γρήγορα. Το μυστικό νούμερο τέσσερα είναι να παραλείψετε το χώμα. Και ενώ είστε σε αυτό, ίσως θέλετε ακόμη και να παραλείψετε το εξειδικευμένο μείγμα αφρικανικής βιολέτας σε γλάστρα, εάν έχει χώμα μέσα.

Διαβάστε τα συστατικά της σακούλας.

Ένα καλό μείγμα γλάστρας για τις αφρικανικές βιολέτες θα αποτελείται από 30-50% περλίτη και βερμικουλίτη, και το μεγαλύτερο μέρος του θα πρέπει να είναι είτε τύρφη βρύα είτε κοκοφοίνικα καρύδας.

Μικρή αφρικανική βιολέτα δίπλα σε σακούλα με χώμα γλάστρας.
Πολύ σκοτεινά. Καλύτερα να το παραλείψετε.

Εάν η σακούλα του μείγματος γλάστρας είναι βαριά, έχει φυτικό χώμα ή φαίνεται πολύ σκούρο, παραλείψτε το. χρησιμοποιώ Μείγμα αφρικανικής βιολέτας Hoffman σε γλάστρες; είναι εξαιρετικά ελαφρύ, στραγγίζει γρήγορα και είναι χωρίς ρύπους. (Το μόνο μου παράπονο είναι ότι χρησιμοποιεί τύρφη βρύα, επομένως ψάχνω για ένα μείγμα που χρησιμοποιεί κοκοφοίνικα καρύδας.) Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προβλήματα με την τύρφη, κάντε κλικ εδώ.

Σχετική ανάγνωση: Πώς να διαδώσετε τις αφρικανικές βιολέτες – Εύκολο όπως 1-2-3

5. Σε ό,τι αφορά το μέγεθος της γλάστρας, θυμηθείτε τα Goldilocks

Ενώ βρισκόμαστε στο θέμα της επαναφύτευσης αφρικανικών βιολετών, ας μιλήσουμε για το μέγεθος της γλάστρας. Οι αφρικανικές βιολέτες δεν θα ανθίσουν αν δεν είναι λιγάκι ριζωμένες. Αυτό είναι ένα φυτό στο οποίο δεν θα κάνετε ποτέ γλάστρα.

Ναι, αυτό είναι σωστό.

Μεταφύτευση μίνι αφρικανικής βιολέτας.

Ο μυστικός αριθμός πέντε είναι τέσσερις ίντσες. Χμ, ίσως έπρεπε να είχα φτιάξει αυτό το μυστικό νούμερο τέσσερα. Ω καλά. Ναι, όταν πρόκειται για αφρικανικές βιολέτες, θα τις μεταφέρετε στο ίδιο μέγεθος δοχείου κάθε φορά, και για τα τυπικά AV, αυτό είναι ένα δοχείο διαμέτρου τεσσάρων ιντσών.

Για τις μινιατούρες, το μέγεθος είναι ακόμη πιο σημαντικό και θα πρέπει να διατηρούνται στην εφηβική γλάστρα 2,5″ που έρχονται από το νηπιαγωγείο.

Μίνι αφρικανική βιολέτα που κρατιέται στο χέρι μιας γυναίκας

Αν θυμάστε από το μυστικό νούμερο τέσσερα, κόβουμε λίγο το κάτω μέρος της ρίζας κάθε φορά που επανατοποθετούμε, ώστε η κάτω σειρά των φύλλων να αγγίζει ξανά το χώμα. Τα τριμάρεις όλα, άρα χωράει στην ίδια κατσαρόλα. Και αυτό ισοδυναμεί με ένα χαρούμενο, ανθισμένο φυτό.

6. Εξειδικευτείτε με την υγρασία σας

Οι αφρικανικές βιολέτες είναι ακριβώς όπως εσείς και εγώ. Προτιμούμε θερμοκρασίες μεταξύ 65-75 βαθμών F και ο ξηρός αέρας μας κάνει να νιώθουμε άβολα. Το ίδιο ισχύει και για τη βιολετί φίλη σου. Ενώ η θερμοκρασία είναι γενικά αρκετά εύκολο να ελεγχθεί, η σωστή ρύθμιση της υγρασίας μπορεί να είναι δύσκολη.

Το χειμώνα, η διατήρηση της υγρασίας στον αέρα μπορεί να είναι αδύνατη. Τα σπίτια μας μπορεί να πέφτουν σε περίπου 20% ή λιγότερη υγρασία κατά τους ψυχρότερους μήνες που θερμαίνουμε τα σπίτια μας. Ακόμα κι αν διαθέτετε έναν υγραντήρα ολόκληρου του σπιτιού, είναι δύσκολο να το κάνετε να διατηρήσετε ολόκληρο το σπίτι σας περίπου στο 50% της υγρασίας.

Λοιπόν, μην. Κρατησε τα δικα σου φυτό υγρασία περίπου 50%.

Μικρή αφρικανική βιολέτα κατσαρόλα που κάθεται σε ένα δίσκο με βότσαλο

Ο μυστικός αριθμός έξι είναι ότι μερικές φορές η πιο εύκολη λύση είναι η καλύτερη. Ενώ μπορείτε να αγοράσετε μικρούς υγραντήρες για να τους τοποθετήσετε γύρω από τα φυτά σας, έχω διαπιστώσει ότι η δοκιμασμένη και αληθινή πρακτική της χρήσης δίσκων με βότσαλο είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Δώστε σε κάθε βιολέτα το δικό της δίσκο και δημιουργείτε μια μικρή ομιχλώδη όαση στη μέση του ξηρού σπιτιού σας μόνο για αυτό το φυτό.

7. Μπορώ να κάνω ένα Do-Over;

Αν τα διαβάζετε όλα αυτά και σκέφτεστε: «Μπα, τα έκανα όλα λάθος. Τώρα τι να κάνω;» Μάντεψε? Θα λατρέψετε τον μυστικό αριθμό επτά – μπορείτε να ξεκινήσετε από την αρχή.

Όσο η αφρικανική βιολέτα σας είναι ακόμα ζωντανή, μπορείτε να ξεκινήσετε από την αρχή και να την επαναφέρετε στην υγεία της ώστε να ανθίσει.

Τώρα ξέρετε τι κάνατε λάθος, οπότε διορθώστε το. Πιάσε το σωστό χώμα και το σωστό μέγεθος γλάστρα. Δώστε στο φυτό σας φως ανάπτυξης και ένα δίσκο με βότσαλα. Κόψτε τις ρίζες, επαναφυτεύστε το και επαναφέρετε το φυτό σας σε καλό δρόμο για υπέροχες ανθοφορίες.

Κοντινό πλάνο λευκών και μωβ αφρικανικών βιολετί πετάλων.

Μερικές φορές η επαναφορά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το φυτό σας. Και ευτυχώς για εσάς, τώρα ξέρετε τι να κάνετε. Απέχετε μόνο μερικά εύκολα βήματα για να θυμηθείτε τι χρώμα έχουν τα λουλούδια μιας αφρικανικής βιολέτας.

Schreibe einen Kommentar