6 λουλούδια για να μεγαλώσουν στο λαχανόκηπο

9
6 λουλούδια για να μεγαλώσουν στο λαχανόκηπο

Τα λουλούδια στον λαχανόκηπο μπορούν να μειώσουν τα προβλήματα των παρασίτων και να βελτιώσουν τη βιοποικιλότητα. Εδώ είναι έξι από τα αγαπημένα μου λουλούδια για καλλιέργεια για υγιείς καλλιέργειες κήπου.

6 λουλούδια για να μεγαλώσουν στον κήπο λαχανικών: Τα λουλούδια στον λαχανόκηπο μπορούν να μειώσουν τα προβλήματα των παρασίτων και να βελτιώσουν τη βιοποικιλότητα.  Εδώ είναι τα έξι καλύτερα λουλούδια για καλλιέργεια για υγιείς καλλιέργειες κήπου.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Λατρεύω τους επικονιαστές και τα όμορφα λουλούδια, επίσης, πριν από πολλά χρόνια άρχισα να καλλιεργώ λουλούδια σε όλα τα λαχανικά μου. Μου άρεσε η εμφάνισή του και ένιωθα χαρούμενος που καλλιεργούσα τροφή για μένα και φαγητό για τις μέλισσες και τις πεταλούδες.

Ωστόσο, δεν περίμενα τη δύναμη να φέρει ο βιότοπος για τα ωφέλιμα έντομα ακριβώς στα μέρη όπου τα χρειαζόμουν.

Οι πασχαλίτσες καταβρόχθιζαν τις αφίδες στην καλέντουλα, ενώ το λάχανο και το μπρόκολο κοντά ήταν απαλλαγμένα από παράσιτα. Ευεργετικές σφήκες βρακώνιου σκέπασαν το γλυκό αλυσούμι και περιπολούσαν τα κοντινά φυτά. Συνεπλάθηκα αμέσως σε αυτή την πρακτική της ένταξης!

Γιατί να χρησιμοποιήσετε λουλούδια στο λαχανόκηπο;

Πολλοί ειδικοί ενθαρρύνουν τους κηπουρούς να φυτέψουν ένα περίγραμμα λουλουδιών γύρω από την περίμετρο του κήπου. Το κάνω αυτό, αλλά σας ενθαρρύνω επίσης να φυτέψετε τα παρακάτω λουλούδια αναμεταξύ τις καλλιέργειες. Αυτό μπορεί να προσελκύσει ευεργετικά έντομα απευθείας εκεί που χρειάζονται.

Αυτό συμβαίνει γιατί στον κήπο της περμακουλτούρας, αυτή η πρακτική ενσωματώνει διαφορετικές πτυχές του κήπου για να καταστήσει το συνολικό οικοσύστημα πιο βιοποικιλμένο, αποτελεσματικό και χαμηλή συντήρηση.

Μάθετε για τις μέλισσες και πολλά στοιχεία για τον κύκλο ζωής τους που δεν ξέρατε!

Αυτή η ενσωμάτωση αυξάνει την πιθανότητα τα ωφέλιμα έντομα να εντοπίσουν παράσιτα στις καλλιέργειές σας και να κρατήσουν τα πράγματα σε ισορροπία.

Διαβάστε περισσότερα για το σχέδιο permaculture.

Επιπλέον, δεν είναι μόνο τα υπέργεια παράσιτα στα οποία μπορούν να βοηθήσουν τα λουλούδια. Τα λουλούδια βοηθούν επίσης στη διατήρηση μιας υγιούς οικολογίας στον κήπο κρατώντας το έδαφος στη θέση του (λιγότερη διάβρωση) και τροφοδοτώντας τους ευεργετικούς οργανισμούς του εδάφους όταν οι ρίζες τους πεθαίνουν ξανά.

Δείτε: Πώς να αποτρέψετε τη διάβρωση του εδάφους σε κήπους και σε αγροκτήματα

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα λουλούδια στο λαχανόκηπο

Χρησιμοποιώ ετήσια λουλούδια στον λαχανόκηπο. Αν και πολλά μονοετή φυτά σπέρνουν μόνοι τους τα επόμενα χρόνια, κάθε χρόνο μπορούν να σπέρνονται εκ νέου μέσα στον κήπο όπου είναι πιο λογικό για τη διάταξη των καλλιεργειών του συγκεκριμένου έτους.

Οι σειρές λουλουδιών μπορούν να εναλλάσσονται με σειρές λαχανικών ή κάθε δύο σειρές. Πασπαλίστε τους σπόρους λουλουδιών την άνοιξη όταν φυτεύεται ο υπόλοιπος κήπος. Τα λουλούδια που χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο θεωρούνται α ζωντανό σάπια φύλλα.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη χρήση ζωντανών επιστρωμάτων στον κήπο περμακουλτούρας.

Ο τρόπος εναλλαγής των λουλουδιών και των λαχανικών εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως το μέγεθος του κρεβατιού, την επιλογή της καλλιέργειας και τους τύπους λουλουδιών που επιλέγετε. Το ύψος των καλλιεργειών και των λουλουδιών, καθώς και η έκθεση στον ήλιο παίζουν ρόλο.

Σε ένα κρεβάτι κήπου πλάτους 3 ποδιών, υπάρχουν συνήθως τρεις σειρές καλλιεργειών. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για ένα κρεβάτι με τη μακριά πλευρά στραμμένη προς το νότο (βόρειο ημισφαίριο):

Παράδειγμα 1: Οι ντομάτες καλλιεργούνται ως η ψηλότερη καλλιέργεια σε κρεβάτι. Για να το κάνετε αυτό, φυτέψτε ντομάτες κατά μήκος της βόρειας πλευράς του κρεβατιού, με λουλούδια μεσαίου ύψους στη μέση και μια πιο κοντή καλλιέργεια, όπως τα καρότα, στην πιο νότια σειρά.

Παράδειγμα 2: Το μαρούλι είναι η κύρια καλλιέργεια ενός κρεβατιού. Φυτέψτε μαρούλι στη μεσαία σειρά, με πιο κοντά λουλούδια στη νοτιότερη σειρά και ένα ψηλότερο ή παρόμοιου μεγέθους καλλιέργεια πίσω από αυτό στη βόρεια πλευρά, όπως ραπανάκια. Ή φυτέψτε πιο ψηλά λουλούδια πίσω του στη βόρεια πλευρά, με παρόμοιο μέγεθος καλλιέργειας μπροστά του στη νότια πλευρά, όπως κρεμμύδια.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση λουλουδιών στον λαχανόκηπο για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας, τη μείωση της συντήρησης και την αύξηση της απόδοσης;

Θα βρείτε πολλές πληροφορίες όπως αυτή στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

Τα 6 αγαπημένα μου λουλούδια στο λαχανόκηπο

Αν και υπάρχουν αρκετά λουλούδια που μπορούν να ωφελήσουν τον λαχανόκηπο, τα παρακάτω είναι τα αγαπημένα μου επειδή είναι μονοετή, που σημαίνει ότι μπορώ να τα αναδιατάξω κάθε χρόνο για να αντιστοιχούν στις καλλιέργειες που σκοπεύω να καλλιεργήσω.

Όλα αυτά τα λουλούδια λειτουργούν καλά και στο βρώσιμο τοπίο. Βρείτε περισσότερες συμβουλές εξωραϊσμού εδώ!

Οι ακόλουθες επιλογές είναι επίσης ιδιαίτερα καλές σε:

  • προσέλκυση ωφέλιμων εντόμων
  • κρατώντας το χώμα στη θέση του

Είναι βρώσιμα και δεν είναι πολύ ψηλά.

Κρατώ ψηλά λουλούδια και πολυετή λουλούδια για τις παρυφές του κήπου. Δείτε: 8 λόγοι για να καλλιεργήσετε πολυετή ηλιοτρόπια στον κήπο Permaculture.

Θέλετε να μάθετε τι ζιζάνια αφήνω να φυτρώσουν στον κήπο μου; Δείτε το άρθρο μου 5 ζιζάνια που θέλετε στον κήπο σας.

Τα λουλούδια της καλέντουλας αναπτύσσονται με πιπεριές, σέσκουλα και άλλες καλλιέργειες κήπου.

Τα λουλούδια της καλέντουλας αναπτύσσονται με πιπεριές, σέσκουλα και άλλες καλλιέργειες κήπου.

1. Καλέντουλα (Calendula Officinalis)

Η καλέντουλα μπορεί απλώς να είναι το αγαπημένο μου ετήσιο λουλούδι για να μεγαλώσω στον λαχανόκηπο, αλλά μην το πείτε στα άλλα λουλούδια!

Αυτό το ετήσιο βότανο με ένα χαρούμενο, κίτρινο λουλούδι που μοιάζει με μαργαρίτα μπορεί να φτάσει 18-24 ίντσες σε ύψος. Αποπνέει έναν κολλώδη χυμό που παγιδεύει παράσιτα όπως αφίδες και λευκές μύγες και τα κρατά μακριά από τις κοντινές καλλιέργειες.

Προσελκύει πολλούς τύπους επικονιαστών και ωφέλιμα έντομα, όπως πασχαλίτσες, μύγες και πράσινα κορδόνια που απολαμβάνουν όχι μόνο το νέκταρ των λουλουδιών, αλλά και τον μπουφέ των αγαπημένων τους παρασίτων.

Η καλέντουλα μπορεί ακόμη και να καλλιεργηθεί ως καλλιέργειες κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να κρατήσει το έδαφος στη θέση της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλέντουλα, ανατρέξτε στο άρθρο μου 7 λόγοι για να μεγαλώσετε την καλέντουλα ή αγοράστε σπόρους καλέντουλας (αυτοί είναι οι σπόροι που αγοράζω).

Οι σπόροι καλέντουλας είναι επίσης ένα υπέροχο δώρο για κάθε νέο κηπουρό! Το My Gift Guide for Permaculture Gardeners περιλαμβάνει περισσότερα από τα αγαπημένα μου προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την κηπουρική με τη φύση μια διασκεδαστική και ικανοποιητική εμπειρία.

Παπαρούνες Καλιφόρνια στον κήπο.

Παπαρούνες Καλιφόρνια στον κήπο.

2. Καλιφόρνια Παπαρούνα (Eschscholzia californica)

Πρόσφατα φύτεψα πολυετή λουλούδια στην μπροστινή αυλή με λουλούδια που επρόκειτο να χρειαστούν ένα χρόνο για να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν λουλούδια. Στο μεταξύ, έσπειρα παπαρούνα Καλιφόρνια στους άδειους χώρους του κρεβατιού γιατί ανθίζει γρήγορα.

Με γοήτευσαν οι βαθιές ρίζες αυτού του φυτού που εξορύσσουν το αργιλώδες έδαφος και το μαλακώνουν, καθώς και τα έντονα κίτρινα λουλούδια που σας λένε πότε θα βρέξει κλείνοντας. (Κλείνουν και το βράδυ).

Το δαντελωτό φύλλωμα είναι το αγαπημένο των ωφέλιμων εντόμων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, άρχισα να το σπέρνω στον λαχανόκηπό μου και απόλαυσα την ομορφιά και την υγιεινή συγκομιδή λαχανικών.

Θα αυξηθεί σε περίπου 12 ίντσες.

Αγοράστε σπόρους παπαρούνας Καλιφόρνια (αυτοί είναι οι σπόροι που αγοράζω).

Τα λουλούδια στον λαχανόκηπο μπορούν να μειώσουν τα προβλήματα των παρασίτων και να βελτιώσουν τη βιοποικιλότητα.  Εδώ είναι έξι από τα αγαπημένα μου λουλούδια για καλλιέργεια για υγιείς καλλιέργειες κήπου.

3. Γερμανικό χαμομήλι (Matricaria chamomilla ή Matricaria recutita)

Αυτά τα χαριτωμένα κομψά λουλούδια με το δαντελωτό φύλλωμά τους προσελκύουν επικονιαστές και ωφέλιμα έντομα. Είναι ένα από τα κορυφαία άγρια ​​βότανα που καλλιεργώ στο φαρμακείο της αυλής μου.

Μεγαλώνοντας σε περίπου 12 ίντσες, το χαμομήλι είναι ένα φυτό λιβάδι που έχει βαθιές ρίζες που αναρροφούν τα θρεπτικά συστατικά. Όταν τελειώσει η σεζόν, κόψτε το φυτό πίσω για να επιτρέψετε στην πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φυτική ύλη να γονιμοποιήσει το έδαφος.

Αγοράστε σπόρους χαμομηλιού (αυτοί είναι οι σπόροι που αγοράζω).

Ανθισμένο κόλιαντρο που αναπτύσσεται στο κρεβάτι φράουλας.

Ανθισμένο κόλιαντρο που αναπτύσσεται στο κρεβάτι φράουλας.

4. Κόλιανδρος (Coriandrum sativum)

Φαίνεται ότι όλοι έχουν ισχυρή άποψη για τη γεύση αυτού του βοτάνου — είτε το αγαπάτε είτε το μισείτε.

Είτε σας αρέσει είτε όχι να τρώτε κόλιαντρο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο βότανο στον κήπο. Αυτό συμβαίνει επειδή το έντονο άρωμά του μπορεί να βοηθήσει στην απώθηση των παρασίτων.

Ως μέλος της οικογένειας των καρότων, οι ρίζες του φτάνουν βαθιά στο χώμα, χαλαρώνοντας όσο πάει (δωρεάν υπηρεσία άροσης της φύσης!). Διαβάστε περισσότερα για τον κήπο χωρίς καλλιέργεια εδώ. Επίσης, ως μέλος της οικογένειας των καρότων, το λουλούδι και το δαντελωτό φύλλωμα προσελκύουν μεγάλο αριθμό ωφέλιμων εντόμων.

Ο κόλιανδρος/κόλιανδρος φτάνει τα 2-3 πόδια σε ύψος. Αν και είναι ένα ψηλό λουλούδι για τον λαχανόκηπο, θεωρώ ότι η συνήθεια της όρθιας ανάπτυξής του επιτρέπει στο φως του ήλιου να περάσει σε μικρότερες καλλιέργειες γύρω του.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την εξοικονόμηση και την καλλιέργεια σπόρων κόλιανδρου.

Κίτρινα νυστέρια που αναπτύσσονται με ζαχαρωτά γλυκοπατάτες.

Κίτρινα νυστέρια που αναπτύσσονται με ζαχαρωτά γλυκοπατάτες.

5. Ναστούρτιο (Tropaeolum majus)

Το Nasturtium είναι ένα ετήσιο βότανο που έχει πιπεράτα φύλλα και άνθη. Αναδίδοντας έντονο άρωμα, απωθεί τα παράσιτα.

Η πυκνή, χαμηλή καλλιεργητική του συνήθεια (12-18 ίντσες) το καθιστά εξαιρετικό ζωντανό σάπια φύλλα καθώς καλύπτει το έδαφος κάτω από ψηλότερες καλλιέργειες και τροφοδοτεί το έδαφος καθώς πεθαίνει.

Τα επιδεικτικά λουλούδια και το φύλλωμα είναι αγαπημένα στο εδώδιμο τοπίο.

Αγοράστε σπόρους νυστουρτίου.

Γλυκό αλυσούμι που μεγαλώνει με ελβετικό σέσκουλο.

Γλυκό αλυσούμι που μεγαλώνει με ελβετικό σέσκουλο.

6. Sweet Alyssum (Lobularia maritima)

Το Sweet alyssum είναι ένα φυτό χαμηλής ανάπτυξης που καλλιεργείται ευρέως στα όρια του τοπίου. Έχει ευχάριστο άρωμα.

Αν και υπάρχουν πολλά χρώματα για να διαλέξετε, τα λευκά λουλούδια προσελκύουν τα πιο ευεργετικά έντομα. Δεν έχω ξαναδεί τόσες πολλές μύγες όσο όταν φύτεψα γλυκό αλυσούμι στον κήπο!

Είναι αποτελεσματικό ως ζωντανό σάπια φύλλα επειδή οι ρηχές ρίζες του συγκρατούν το έδαφος στη θέση του.

Ο αγαπημένος μου τρόπος για να το μεγαλώσω είναι στο βρώσιμο τοπίο με το σέσκουλο. Μάθετε περισσότερα για αυτόν τον νικηφόρο συνδυασμό βρώσιμων τοπίων!

Αγοράστε γλυκούς σπόρους alyssum.

Τι να κάνετε στο τέλος της σεζόν του κήπου με λουλούδια στον λαχανόκηπο;

Η χρήση λουλουδιών στον λαχανόκηπο είναι μια πραγματικά υπέροχη ιδέα, αλλά ίσως αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε τα κρεβάτια του κήπου σας στο τέλος της σεζόν.

Πρώτον, μπορείτε να βελτιώσετε την οικολογία του κήπου σας αφήνοντας ανέπαφες τις ρίζες των λουλουδιών. Κόψτε τα από τη βάση, αντί να τραβήξετε τα φυτά που ξοδεύτηκαν, όταν καθαρίζετε στο τέλος της σεζόν.

Η φυτική ύλη μπορεί να τεμαχιστεί και να πέσει στη θέση της για να λειτουργήσει ως σάπια φύλλα. Οι ρίζες που μένουν ανέπαφες θα αποσυντεθούν και θα τροφοδοτήσουν τη ζωή του εδάφους, καθιστώντας πλούσιο έδαφος. Για περισσότερες ιδέες βελτίωσης του εδάφους, δείτε αυτά τα άρθρα:

Η επόμενη άνοιξη

Την επόμενη άνοιξη, αυτές οι παλιές ρίζες μπορεί να υπάρχουν ακόμα όταν είστε έτοιμοι να φυτέψετε.

Μην ανησυχείτε, απλά προσαρμόστε τη φύτευση σας λίγο προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να αποφύγετε τη ρίζα. Η σειρά σας μπορεί να μην είναι η πιο ευθεία γραμμή, αλλά τα φυτά που έχουν σπαρθεί ακριβώς δίπλα στην παλιά ρίζα θα καρπωθούν τα οφέλη της βιολογικής δραστηριότητας και του πλούτου της ρίζας σε αποσύνθεση.

Καλλιεργείτε λουλούδια στον λαχανόκηπο; Ποια είναι τα αγαπημένα σας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Schreibe einen Kommentar