4 εύκολοι τρόποι για να προσελκύσετε φρύνους και βατράχους στον κήπο σας

13
4 εύκολοι τρόποι για να προσελκύσετε φρύνους και βατράχους στον κήπο σας
Ένας μεγάλος καφέ φρύνος που κάθεται στη βάση ενός φυτού σε σκούρο χώμα.

Εάν είστε λάτρης της φύσης ή είστε λάτρης της φύσης, δεν είστε ξένοι με τους φρύνους και τους βατράχους. Αυτά τα αξιολάτρευτα αμφίβια μπορούν να βρεθούν σε δάση, λίμνες, κολπίσκους και κήπους σε όλο τον κόσμο.

Οι βάτραχοι και οι φρύνοι δεν είναι μόνο διασκεδαστική άγρια ​​ζωή στην αυλή σας, αλλά είναι ανεκτίμητης αξίας στον κήπο. Αυτά τα ευεργετικά πλάσματα θα βελτιώσουν απόλυτα τον βιολογικό κήπο σας, αν τα προσκαλέσετε να μείνουν!

Γιατί θέλετε φρύνους και βατράχους στον κήπο σας;

Οι φρύνοι και οι βάτραχοι είναι φίλοι για τον κήπο σας για πολλούς λόγους, ο μεγαλύτερος από τους οποίους είναι η καταπολέμηση των παρασίτων!

Το να κατοικήσει μόνο ένας φρύνος στον κήπο σας μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των επιβλαβών εντόμων του κήπου, όπως οι ράβδοι, οι γυμνοσάλιαγκες και οι λυγαριές, που λατρεύουν να τρώνε τα πολύτιμα φυτά σας.

Μπορούν να φάνε έως και 1.000 έντομα σε μια μέρα, καθιστώντας τα μια από τις καλύτερες φυσικές επιλογές ελέγχου παρασίτων για τον βιολογικό σας κήπο.

Ένας άλλος λόγος που οι κηπουροί λατρεύουν να βλέπουν βατράχους και φρύνους στον κήπο είναι ότι είναι σημάδι περιβαλλοντικής ποικιλομορφίας, θετικό σημάδι από τη φύση ότι κάνουν κάτι σωστά.

Σκηνή λιμνών με έναν βάτραχο που κάθεται στην άκρη ενός μαξιλαριού κρίνου.  Υπάρχουν άλλα μαξιλάρια κρίνου και λουλούδια που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού κοντά.

Οι βάτραχοι και οι φρύνοι ευδοκιμούν μόνο σε περιοχές απαλλαγμένες από χημικά και γεμάτες με άφθονα έντομα και φυτά, επομένως είναι καλό σημάδι από τη φύση αν ο κήπος σας είναι γεμάτος από αυτά τα αμφίβια.

Τώρα που ξέρουμε γιατί θέλουμε αυτά τα αμφίβια στον κήπο μας, πώς πραγματικά τα προσελκύουμε; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τον κήπο σας ελκυστικό για τους βατράχους και τους φρύνους, θα περιγράψουμε διάφορες μεθόδους παρακάτω.

1. Παρέχετε μια σταθερή πηγή νερού

Δεν είναι μυστικό ότι τα αμφίβια αγαπούν το νερό και το χρειάζονται πραγματικά για να επιβιώσουν. Σε αντίθεση με τα θηλαστικά, αυτά τα πλάσματα απορροφούν νερό μέσω του δέρματός τους αντί να το πίνουν. Οι φρύνοι και οι βάτραχοι χρησιμοποιούν επίσης πηγές νερού όπως λίμνες και κολπίσκους για αναπαραγωγή και ωοτοκία.

Ένας βάτραχος επιπλέει με το κεφάλι του έξω από το νερό δίπλα σε ένα μεγάλο σύμπλεγμα αυγών βατράχου.

Η προσθήκη μιας πηγής νερού μέσα ή κοντά στον κήπο σας είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει αυτά τα φιλικά προς τον κήπο πλάσματα από παντού.

Η πηγή νερού σας μπορεί να είναι απλή ή πολύπλοκη. Τουλάχιστον, είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε ένα ρηχό δοχείο με νερό μέσα ή κοντά στον κήπο για να κάνουν γρήγορο μπάνιο οι φρύνοι και τα βατράχια. Φροντίστε να αντικαθιστάτε συχνά το νερό για να αποφύγετε τη συσσώρευση βακτηρίων και την κατακράτηση της προνύμφης των κουνουπιών.

Ένας μεγάλος καφέ φρύνος κάθεται στο χώμα δίπλα σε ένα ρηχό πιάτο με νερό.

Αν θέλετε να το ανεβείτε στο επόμενο επίπεδο, θα μπορούσατε να φτιάξετε μια μικρή λιμνούλα κοντά στον κήπο. Μια καλά συντηρημένη λίμνη είναι εγγυημένη ότι θα προσελκύει αμφίβια και θα φιλοξενήσει επίσης άλλους υπέροχους επισκέπτες του κήπου, όπως λιβελλούλες, ωδικά πτηνά και μέλισσες.

Εάν προσπαθείτε να αποφασίσετε εάν μια λίμνη ή ένα στοιχείο νερού είναι κατάλληλο για εσάς, εδώ είναι άλλοι 13 λόγοι για να εγκαταστήσετε μια λειτουργία λίμνης ή νερού. Θα εκπλαγείτε με τα οφέλη.

2. Δημιουργήστε καταφύγια

Ένας μικρός στικτός φρύνος είναι φωλιασμένος ανάμεσα σε απορρίμματα φύλλων σε αποσύνθεση.
Peakaboo!

Οι φρύνοι και οι βάτραχοι έχουν πολλούς εχθρούς εκεί έξω στη φύση. Τα πάντα, από πουλιά και φίδια, μέχρι σκύλους και γάτες, θα σκοτώσουν αυτά τα φιλικά αμφίβια αν τους δοθεί η ευκαιρία. Όχι μόνο οι φρύνοι και οι βάτραχοι χρειάζονται προστασία από τα αρπακτικά, αλλά χρειάζονται και προστασία από τον ήλιο.

Τα αμφίβια μπορούν να πεθάνουν γρήγορα εάν εκτεθούν απευθείας στον ήλιο χωρίς πρόσβαση σε νερό.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τους φρύνους και τους βατράχους άνετα στον κήπο σας είναι να τους παρέχετε το καταφύγιο που χρειάζονται για να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς. Εάν έχετε μια λίμνη ή μια πηγή νερού μέσα ή κοντά στον κήπο σας, φροντίστε να συμπεριλάβετε πολλά καταφύγια μέσα σε αυτό για τους βατράχους, συμπεριλαμβανομένων βράχων, προεξοχών και υδρόβιων φυτών.

Ένας πράσινος βάτραχος στηρίζεται σε ένα υδάτινο στοιχείο, κρυμμένο πίσω κάτω από μια προεξοχή βράχου.

Μέσα στον κήπο, σκεφτείτε να φτιάξετε καταφύγια για φρύνους και βατράχους για να κάνετε αυτά τα πλάσματα να αισθάνονται περισσότερο σαν στο σπίτι τους. Τους αρέσει φυσικά να φτιάχνουν τα σπίτια τους σε σωρούς από φύλλα και κάτω από βράχους και κορμούς, όπου έχουν προστασία αλλά και άνεση.

Το τέλειο σπίτι φρύνων είναι σκιερό, δροσερό, υγρό και προσφέρει προστασία από όλες τις πλευρές από τα αρπακτικά και τον ήλιο.

Εάν καταφέρετε να φτιάξετε ένα κατάλληλο σπίτι, οι φρύνοι θα επιστρέφουν σε αυτό χρόνο με το χρόνο.

Τα σπίτια φρύνων μπορούν να χτιστούν μέσα σε λίγα λεπτά με αντικείμενα που πιθανότατα έχετε ήδη γύρω από το σπίτι. Οι αναποδογυρισμένες γλάστρες δημιουργούν υπέροχα σπιτάκια φρύνων, απλώς φροντίστε να υπάρχει τρόπος να μπαίνουν και να βγαίνουν εύκολα. Το να στηρίξετε τη γλάστρα επάνω σε μερικούς επίπεδους βράχους θα το πετύχει ή το άνοιγμα οπών στο μέγεθος του φρύνου θα λειτουργήσει επίσης καλά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να γυρίσετε τη γλάστρα στο πλάι και να θάψετε τη μισή της στο χώμα. Το πάτωμα του φρύνου πρέπει να είναι πάντα χώμα και η προσθήκη μερικών υγρών φύλλων θα κάνει χαρούμενους φρύνους.

Ένα πήλινο σπίτι φρύνων σε σχήμα μεγάλου μανιταριού που κάθεται σε έναν κήπο.  Το καπάκι του μανιταριού είναι χρυσό γλάσο ενώ το στέλεχος του

Τοποθετήστε το σπίτι του φρύνου σας σε ένα σκιερό σημείο κοντά ή στον κήπο. Εάν μπορείτε, τοποθετήστε μια ρηχή δεξαμενή νερού κοντά. Ένα απλό ρηχό πιάτο ή ένα μικρό λουτρό πουλιών στο έδαφος θα είναι αρκετό.

Εάν δεν είστε ο πονηρός τύπος ή απλά θέλετε κάτι πιο διασκεδαστικό, μπορείτε εύκολα βρείτε όμορφα σπίτια φρύνων στο Amazon.

3. Παρέχετε τροφή

Αυτό δεν πρέπει να είναι καθόλου πρόβλημα, καθώς είναι ο κύριος λόγος που θέλετε να ξεκινήσετε με φρύνους και βατράχους στον κήπο σας!

Ένας κηλιδωτός καφέ φρύνος αφήνει μια γλάστρα από τερακότα.  Το έδαφος γύρω από τον βάτραχο είναι βρύο.
«Άκουσα ότι θα υπήρχαν σνακ;»

Αυτά τα αμφίβια λατρεύουν να ζουν σε περιοχές όπου υπάρχει άφθονο χόρτο. Οι βάτραχοι και οι φρύνοι λατρεύουν να γλεντούν με έντομα όπως γυμνοσάλιαγκες, αράχνες, σκουλήκια, ράβδους, μύγες και άλλα. Αυτά τα έντομα είναι συχνά άφθονα στον κήπο σας, αρκεί να μην χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα, κάτι που μας φέρνει στο επόμενο σημείο.

Μια άλλη φυσική μέθοδος καταπολέμησης παρασίτων είναι να προσελκύσετε ωφέλιμα έντομα στον κήπο σας. Αυτό θα κρατήσει επίσης τους φίλους αμφίβιους ευχαριστημένους.

4. Κρατήστε μακριά χημικά

Η χρήση χημικών φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και μυκητοκτόνων σε οικιακούς κήπους και χλοοτάπητες αποδεκατίζει πραγματικά την άγρια ​​ζωή και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη μας. Αυτά τα δηλητήρια όχι μόνο σκοτώνουν το ζιζάνιο ή το έντομο που στοχεύετε, αλλά επίσης σκοτώνουν ή προκαλούν ζημιά σε όλα τα ευεργετικά φυτά και ζώα.

Μερικοί ερευνητές λένε ότι η χρήση αυτών των κοινών χημικών ουσιών για το γκαζόν και τον κήπο προκαλεί σημαντική παγκόσμια μείωση στα αμφίβια και μπορεί να σκοτώσει αυτά τα ζώα μέσα σε μια ώρα από την έκθεση.

Αυτές οι χημικές ουσίες όχι μόνο σκοτώνουν ή παραμορφώνουν τους ίδιους τους βατράχους και τους φρύνους, αλλά σκοτώνουν επίσης τη φυσική τους τροφή. Αντί να χρησιμοποιείτε χημικά για να σκοτώσετε έντομα, προσελκύστε βατράχους και φρύνους στον κήπο σας για να το κάνουν για εσάς!

Η πλήρης εξάλειψη της χρήσης φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και μυκητοκτόνων είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσελκύσετε όχι μόνο φρύνους και βατράχους στον κήπο σας, αλλά και για να διατηρήσετε τη βιοποικιλότητα στην αυλή σας.

Η χρήση πρακτικών βιολογικής κηπουρικής θα εξασφαλίσει ότι αναπτύσσετε έναν όμορφο κήπο καθώς και φροντίζετε καλά το περιβάλλον.

5. Φυτέψτε φυτά φιλικά προς τα αμφίβια

Οι φρύνοι και οι βάτραχοι γενικά δεν κάνουν παρέα στο γρασίδι, τους αρέσει να ζουν ανάμεσα σε μια ποικιλία φυτών. Αυτά τα φυτά όχι μόνο τους προσφέρουν καταφύγιο από τον ήλιο και τα αρπακτικά, αλλά προσελκύουν και έντομα για να φάνε.

Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο, καθώς καλλιεργείτε ήδη έναν κήπο, αλλά αν θέλετε πραγματικά να ευδοκιμήσουν φρύνοι και βατράχια, φροντίστε να φυτέψετε μια ποικιλία από διαφορετικές καλλιέργειες. Τα ψηλά φυτά είναι ελκυστικά για αναρρίχηση βατράχων και τα κοντά φυτά με φαρδιά φύλλα είναι ελκυστικά για να κρυφτούν. Έχοντας μια μεγάλη ποικιλία φυτών στον κήπο σας θα χαρούν τόσο τα βατράχια όσο και οι φρύνοι!

Μπορεί ακόμη και να σκεφτείτε να φυτέψετε μερικά υδρόβια φυτά για φρύνους και βατράχους για παρέα.

Η χρήση όλων των παραπάνω μεθόδων είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει πολλούς βατράχους και φρύνους στον κήπο σας, κάτι που όχι μόνο θα δημιουργήσει περισσότερη βιοποικιλότητα, αλλά θα δημιουργήσει και καλύτερες καλλιέργειες χωρίς παράσιτα!

Schreibe einen Kommentar