3 λόγοι για να προσλάβετε έναν σχεδιαστή Permaculture

8
3 λόγοι για να προσλάβετε έναν σχεδιαστή Permaculture

Ο σχεδιασμός του κήπου του σπιτιού σας μπορεί να είναι συντριπτικός. Δείτε πώς ένας σχεδιαστής permaculture μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας και τι να αναζητήσετε σε έναν σχεδιαστή.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Σχεδιασμός τοποθεσίας Homestead

Το να έχετε ένα παραγωγικό ακίνητο στο σπίτι είναι μια φιλοδοξία που πολλοί επιδιώκουν.

Μετά την απόκτηση του ακινήτου σας, ωστόσο —είτε είναι 0,10 στρέμματα στην πόλη, στρέμμα στα προάστια ή 10 στρέμματα στη χώρα— το ερώτημα είναι: Πώς ξέρετε ποια εξαρτήματα να τοποθετήσετε πού;

Για παράδειγμα, πώς μπορείτε να καταλάβετε πού να τοποθετήσετε τον κήπο, το κοτέτσι, ένα λιβάδι ή ένα περιβόλι;

Παραγωγικός Permaculture Οικίες

Η Permaculture είναι μια επιστήμη σχεδιασμού που μοντελοποιεί τη φύση με τρόπο που είναι αισθητικά ευχάριστος, παραγωγικός και οικολογικά ισορροπημένος.

Οι αρχές σχεδιασμού της Permaculture μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία βρώσιμων τοπίων που αναγεννούν τη βιοποικιλότητα.

Είναι κατάλληλη για εσάς η πρόσληψη σχεδιαστή Permaculture;

Από την εμπειρία μου, πολλοί άνθρωποι ξέρουν πώς να καλλιεργούν μόνοι τους την τροφή τους, να διαχειρίζονται ζώα και να λειτουργούν ένα αγρόκτημα.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο σχεδιασμός του ιστότοπου έτσι ώστε όλα τα κομμάτια να συνεργάζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πόρους της γης στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους;

Εάν ενδιαφέρεστε για ένα καλοσχεδιασμένο σπίτι, τότε μια διαβούλευση με έναν σχεδιαστή permaculture μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς.

Είστε DIY-er; Ξεκινήστε με το δικό σας σχέδιο σχεδιάζοντας τους δικούς σας χάρτες και αναπτύσσοντας σταδιακά το σπίτι σας για περμακουλτούρα.

Ή γίνετε ο σχεδιαστής του εαυτού σας ολοκληρώνοντας την τυπική πιστοποίηση σχεδίασης permaculture 72 ωρών:

Οι σχεδιαστές Permaculture έχουν ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης 72 ωρών. Οι περισσότεροι σχεδιαστές συνεχίζουν να ακονίζουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους με αυτοδιδασκαλία, επίσημη εκπαίδευση, πρακτική άσκηση και κοινοτικά έργα.

3 λόγοι για να προσλάβετε έναν σχεδιαστή Permaculture

Αυτός ο σχεδιασμός κήπου εκμεταλλεύεται την κλίση για να συλλαμβάνει το νερό για παθητική άρδευση.

Οι παρακάτω είναι τρεις λόγοι για τους οποίους ένας σχεδιαστής permaculture μπορεί να σας βοηθήσει να ζωντανέψετε το όραμά σας στο σπίτι.

#1: Οι σχεδιαστές Permaculture μπορούν να διαβάσουν το τοπίο.

Οι σχεδιαστές Permaculture εκπαιδεύονται να διαβάζουν το τοπίο και να αξιολογούν ένα ακίνητο ως προς το πλήρες, παραγωγικό του δυναμικό. Παρατηρούν ευκαιρίες να πιάσουν και να αποθηκεύσουν πόρους στη γη, όπως ροές βρόχινου νερού ή γονιμότητα.

Μπορεί να ομαδοποιήσει εξαρτήματα μαζί για να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά τους. Για παράδειγμα, ο λαχανόκηπος και το κοτέτσι ομαδοποιούνται για να έχουν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα για τη μικρότερη ποσότητα εργασίας.

#2: Οι σχεδιαστές Permaculture μπορούν να διευκολύνουν το όραμά σας.

Οι σχεδιαστές Permaculture μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το όραμά σας σε κάτι που είναι διασκεδαστικό, ικανοποιητικό και δυνατό. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχετε ένα όραμα στο μυαλό σας και να μην έχετε τα εργαλεία για να το εφαρμόσετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Ακόμη και οι αυτοκατευθυνόμενοι οικοδεσπότες διαβάζουν για τεχνικές περμακουλτούρας, όπως σάλπιγγες, δάση τροφής και σπείρες βοτάνων, κ.λπ. Το πρόβλημα είναι ότι είναι συχνά δύσκολο να βρεθεί η πιο χρήσιμη και αποτελεσματική τοποθέτηση αυτών των στοιχείων στη γη.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση της περμακουλτούρας για την αύξηση της παραγωγικότητας του τοπίου σας και την αναγέννηση της βιοποικιλότητας;

Θα βρείτε οδηγίες για πολλές τεχνικές περμακουλτούρας στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

Επιπλέον, κάθε νοικοκυριό έχει τους δικούς του στόχους. Ίσως ένας μεγάλος κήπος να μην είναι στη λίστα επιθυμιών σας, αλλά ένας διάδρομος άγριας ζωής, ένα καταφύγιο πουλιών ή ένα καταφύγιο στο δάσος πίσω αυλής είναι περισσότερο το στυλ σας. Ένας σχεδιαστής permaculture μπορεί να σας βοηθήσει με το όραμά σας.

Ανεξάρτητα από το θέμα που επιθυμείτε, ένας σχεδιαστής μπορεί να σας βοηθήσει να τροποποιήσετε το σχέδιο του ιστότοπού σας ώστε να είναι ρεαλιστικό και εφικτό, χωρίζοντας την εργασία σε φάσεις υλοποίησης, εάν είναι απαραίτητο.

Στην πραγματικότητα, η διαδικασία σχεδιασμού είναι τόσο ισχυρή που οι έμπειροι σχεδιαστές συχνά αναζητούν συμβουλές από συναδέλφους για τις δικές τους ιδιότητες, επειδή δύο κεφαλές που συνεργάζονται συνήθως παράγουν μια πολύ πιο στιβαρή λύση.

Ένας οικοδεσπότης, ο οποίος συνεργάστηκε με έναν σχεδιαστή permaculture για να σχεδιάσει την ιδιοκτησία του, είπε: «…αν ΔΕΝ έχετε εμπειρία και έχετε κάποια επιπλέον χρήματα όπως εγώ, νομίζω ότι θα ξυρίσετε ΧΡΟΝΙΑ από την καμπύλη μάθησής σας».

#3: Οι σχεδιαστές Permaculture μπορούν να εργαστούν με προκλητικούς ιστότοπους.

Ένας σχεδιαστής permaculture μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σταθερότητας και της οικολογίας των δύσκολων συνθηκών, όπως απότομοι λόφοι, προβλήματα αποχέτευσης και διάβρωσης, κακή γονιμότητα ή κατεστραμμένοι διάδρομοι άγριας ζωής.

Χρησιμοποιώντας τη φύση ως βιβλίο οδηγιών, ένας εκπαιδευμένος σχεδιαστής μπορεί να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε ένα παραγωγικό τοπίο με την οικολογική επισκευή.

8 πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν σχεδιαστή Permaculture

Αναζητήστε αυτές τις πληροφορίες στον ιστότοπο του επαγγελματία και μην φοβάστε να τις ζητήσετε. Θα χαρούν που κάνετε την εργασία σας για να αναζητήσετε έναν σχεδιαστή που να είναι ευθυγραμμισμένος με τους στόχους σας.

Οι παρακάτω βασικές έννοιες θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον κατάλληλο ειδικό για εσάς.

#1: Εκπαίδευση

Οι σχεδιαστές Permaculture θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την πιστοποίηση σχεδιασμού permaculture 72 ωρών, η οποία αποδεικνύει τη δέσμευσή τους στη διαδικασία σχεδιασμού της permaculture.

Συχνά θα βρείτε συμβούλους σχεδιασμού τοπίου που έχουν επιλέξει να προσθέσουν πιστοποίηση σχεδιασμού permaculture στο ρεπερτόριό τους.

3 λόγοι για να προσλάβετε έναν σχεδιαστή Permaculture

Ακριβώς έξω από την πόρτα της κουζίνας υπάρχει κήπος κουζίνας για εύκολη πρόσβαση.

#2: Επίπεδο εμπειρίας σχεδιαστή Permaculture

Αναζητήστε δείκτες σχετικής εμπειρίας. Εάν το ακίνητό σας είναι αγροτικό, έχουν εμπειρία εργασίας με αγροτικά ακίνητα; Οι νέοι σχεδιαστές συχνά συμβουλεύονται με μειωμένες αμοιβές προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρία και να δημιουργήσουν ένα χαρτοφυλάκιο.

#3: Ασφάλιση

Ως επαγγελματίας πάροχος υπηρεσιών, ο σχεδιαστής πρέπει να είναι ασφαλισμένος. Μπορεί επίσης να είναι δεσμευμένα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποζημιωθείτε σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η συμφωνημένη εργασία.

#4: Ένας καλός σχεδιαστής Permaculture είναι ένας καλός επικοινωνιακός

Ένας καλός σύμβουλος επικοινωνεί πώς λειτουργεί η διαδικασία σχεδιασμού του εκ των προτέρων καθώς και τη δομή των τελών για τις υπηρεσίες.

Έχουν επίσης μια μέθοδο για να προσδιορίσουν εάν οι υπηρεσίες τους είναι κατάλληλες για εσάς. Συχνά αυτό γίνεται μέσω ερωτηματολογίου ή αρχικής συνέντευξης. Αφού συναντηθεί μαζί σας, ο σχεδιαστής μπορεί να ορίσει με σαφήνεια πώς μοιάζει ένα επιτυχημένο έργο από τη δική σας οπτική γωνία.

#5: Πεδίο εργασίας

Να είστε ξεκάθαροι για το τι ψάχνετε. Θέλεις:

  • Ένα σχέδιο τοποθεσίας που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας;
  • Ένα σχέδιο τοποθεσίας που περιλαμβάνει εγκατάσταση;
  • Σχέδιο φύτευσης για καθορισμένη έκταση;

Δηλώστε ξεκάθαρα τις προσδοκίες σας και αναζητήστε σχόλια από τον σχεδιαστή ότι είναι πρόθυμοι να εργαστούν σύμφωνα με αυτές τις παραμέτρους.

Ψάχνετε για συνεχή συντήρηση του ολοκληρωμένου σχεδιασμού; Εάν ναι, είναι αυτή μια υπηρεσία που παρέχει ο σχεδιαστής;

3 λόγοι για να προσλάβετε έναν σχεδιαστή Permaculture

Ένας κύριος σχεδιασμός ιστότοπου για το νέο μου σπίτι.

#6: Ζητήστε να δείτε τις αναφορές ενός σχεδιαστή Permaculture

Ζητήστε αναφορές πελατών, μαρτυρίες ή/και χαρτοφυλάκιο προηγούμενων εργασιών.

Τι λένε άλλοι για τον σχεδιαστή; Πώς αισθάνεστε για την ποιότητα και το ύφος της δουλειάς που εμφανίζεται στο χαρτοφυλάκιό του;

Ξεκινήστε μια συζήτηση για να ακούσετε τις ιστορίες του/της για προηγούμενα έργα και αν μιλάει ευνοϊκά για προηγούμενους πελάτες.

Μπορεί ο σχεδιαστής να μιλήσει με χάρη για το πώς ξεπέρασε τις προκλήσεις, είτε σχεδιαστικές είτε διαπροσωπικές προκλήσεις;

#7: Γραπτό συμβόλαιο

Ο σχεδιαστής θα πρέπει να σας παρουσιάσει ένα επαγγελματικό, γραπτό συμβόλαιο. Θα πρέπει να περιλαμβάνει το συμφωνημένο εύρος εργασίας και τις προσδοκίες και των δύο μερών.

#8: Συμβατότητα: Ταιριάζει ο σχεδιαστής permaculture για εσάς και τους στόχους σας;

Αυτό ισχύει για την πρόσληψη οποιουδήποτε παρόχου υπηρεσιών: Θα πρέπει να σας αρέσει ο επαγγελματίας ως άτομο. Νιώσατε άνετα να αλληλεπιδράτε μαζί του;

Θα συνεργαστείτε στενά σε πολλές συναντήσεις, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι επαγγελματίας, γνώστης και αξιόπιστος.

Ρωτήστε τον ειδικό: Χαρακτηριστικά ενός καλού σχεδιαστή Permaculture

Πρόσφατα συνδέθηκα με τον φίλο μου John Hemmerle, ιδιοκτήτη και σχεδιαστή του Τα βιολογικά προϊόντα της γης μας σχετικά με αυτό το θέμα.

Πλήρης Αποκάλυψη: Συνεργάζομαι με την John and Our Land Organics σε υπηρεσίες σχεδιασμού/συμβουλευτικής/εγκατάστασης permaculture. Ο Γιάννης είναι ένας γνώστης και αξιόπιστος ειδικός, γι‘ αυτό αποφάσισα να συνεργαστώ μαζί του!

Ρώτησα τον John ποια πιστεύει ότι ήταν τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός καλού συμβούλου permaculture. Εδώ είναι οι συμβουλές του:

  • Ένας καλός σχεδιαστής έχει καλές δεξιότητες επικοινωνίας και διαχείρισης έργου.
  • Η διαδικασία σχεδιασμού, η δομή της αμοιβής και η γραπτή σύμβαση ορίζονται σαφώς.
  • Είναι καλός ακροατής, βοηθώντας τον πελάτη να ξεκαθαρίσει το όραμά του και να καθορίσει πώς φαίνεται η επιτυχία.
  • Ο σχεδιαστής επιμένει στη διαχείριση της εγκατάστασης προκειμένου να διασφαλίσει ότι το όραμα του πελάτη υλοποιείται όπως έχει συμφωνηθεί. Η επιτυχία ενός τοπίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά έχει εγκατασταθεί.

Το πιο σημαντικό, ο John πιστεύει ότι η εύρεση του κατάλληλου σχεδιαστή εξαρτάται από το να βεβαιωθείτε ότι η τεχνογνωσία του σχεδιαστή ταιριάζει με τους στόχους σας.

Κήπος Permaculture

Η διαβούλευση με τον ιστότοπο

Όλοι οι νέοι πελάτες του John συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο ανάλυσης τοπίου πριν από την προσωπική διαβούλευση. Αυτό καθορίζει εάν οι υπηρεσίες του είναι κατάλληλες. Του δίνει επίσης μια ιδέα για τους στόχους του πελάτη.

Η διαβούλευση σχεδιασμού είναι μια ευκαιρία να συναντηθείτε αυτοπροσώπως, να περπατήσετε μαζί στην ιδιοκτησία και να συζητήσετε τα πιο τρελά όνειρα των πελατών. Συντάσσει μια περίληψη διαβούλευσης, η οποία περιλαμβάνει συστάσεις και ιδέες.

Στη συνέχεια, ο John και ο πελάτης αποφασίζουν εάν η συνέχιση της συνεργασίας για τη δημιουργία ενός σχεδίου έχει νόημα.

Η Διαδικασία Σχεδιασμού

Το επόμενο βήμα για τους πελάτες του John είναι μια διαδικασία σχεδιασμού 3 συναντήσεων. Αυτό το πλαίσιο εις βάθος σχεδιασμού περιλαμβάνει μια φάση εννοιολογικού σχεδιασμού, μια φάση προκαταρκτικού σχεδιασμού και μια φάση τελικού σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός είναι μια επαναληπτική διαδικασία που επιτρέπει την παρατήρηση, την εξερεύνηση και την αναθεώρηση.

Σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού υπάρχει άφθονο περιθώριο για σχόλια και αναθεωρήσεις. Αυτό αφήνει λίγα περιθώρια για εκπλήξεις κατά την τελική παρουσίαση του σχεδιασμού.

Ο εννοιολογικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μια έρευνα γης και μια ανάλυση της γης για τον ακριβέστερο προσδιορισμό των δυνατοτήτων του ακινήτου. Αυτή είναι η φάση κατά την οποία θα πειραματιστείτε με την τοποθέτηση διαφόρων εξαρτημάτων στο σχέδιο.

Η προκαταρκτική μελέτη λαμβάνει πληροφορίες από τον εννοιολογικό σχεδιασμό και περιλαμβάνει συγκεκριμένες λίστες εγκαταστάσεων και υλικών. Περιλαμβάνει επίσης εκτιμήσεις κόστους και φάσεις υλοποίησης. Παρουσιάζει την προμελέτη στον πελάτη και λαμβάνει και πάλι υπόψη τα σχόλιά του.

Ο John παρουσιάζει το τελικό σχέδιο στον πελάτη και μόλις λάβει την έγκρισή του, κρατά μια ημερομηνία εγκατάστασης. Στη συνέχεια, μια γραπτή σύμβαση ορίζει με σαφήνεια το εύρος της εργασίας, τα χρονοδιαγράμματα και τις αμοιβές υπηρεσιών.

Ως σύμβουλος, μου φάνηκε ιδιαίτερα κατατοπιστικό να μάθω τα Organics της Γης μας» Διαδικασία σχεδιασμού 3 συναντήσεων για τη δημιουργία εκπληκτικών σχεδίων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πελάτη ενώ παράλληλα αναπτύσσεται η οικολογική υγεία του χώρου.

Εννοιολογική Σχεδίαση Permaculture

Παράδειγμα Εννοιολογικού Σχεδιασμού από την Our Land Organics

Οι σχεδιαστές Permaculture είναι διευκολυντές, εικονογράφοι και εκπαιδευτές.

Ξεκινώντας με το τέλος, ακούνε τις ανάγκες και τα οράματα του πελάτη και τα εξισορροπούν με τις ανάγκες του ακινήτου.

Όπως κάθε επαγγελματίας, τους πληρώνετε για την πολυετή εμπειρία και την εκπαίδευσή τους, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο, να αποφύγετε δαπανηρά λάθη και να αισθάνεστε σίγουροι ότι γίνεται με τον σωστό τρόπο.

Θα μάθετε επίσης πολλά. Οι περισσότεροι σχεδιαστές είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν και θέλουν να διαδώσουν τις γνώσεις τους.

Πάνω απ ‚όλα, υπάρχει η πρόσθετη διαβεβαίωση ότι θα καταλήξετε με ένα σχέδιο με το οποίο είστε ευχαριστημένοι. Η ψυχική ηρεμία είναι σπουδαίο πράγμα.

Όπως μπορείτε να δείτε, ένας σχεδιαστής περμακουλτούρας μπορεί να σας βοηθήσει να διαβάσετε το τοπίο και να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική και παραγωγική διάταξη ιστοτόπου κατοικίας που ταιριάζει με το όραμά σας.

Άλλα βιβλία για να δείτε:

Έχετε λάβει βοήθεια από έναν σχεδιαστή permaculture στο ακίνητό σας; Πείτε μας για την εμπειρία σας παρακάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Schreibe einen Kommentar