16 φυσικοί και εύκολοι τρόποι για να κρατήσετε τις αράχνες έξω από το σπίτι σας

11
16 φυσικοί και εύκολοι τρόποι για να κρατήσετε τις αράχνες έξω από το σπίτι σας
αράχνη παγιδευμένη κάτω από ένα ποτήρι
Πρέπει να φύγετε, κύριε!

Είναι μέσα Σεπτεμβρίου. ετοιμαστείτε για την εισβολή των οκτάποδων φρικιών!

Έχει κανείς αυτή την αναφορά;

Οχι?

Τυχερέ. Είχα την υπέρτατη ατυχία να δω αυτή την ταινία στο θέατρο και ξόδεψα χρήματα που κέρδισα με κόπο για να παρακολουθήσω αυτήν την θηριωδία.

ΤΕΛΟΣ παντων.

Παρά το γεγονός ότι είναι βοηθητικά πλάσματα, οι αράχνες έχουν την τάση να στριμώχνονται αν εμφανιστούν στα σπίτια.

Είτε πρόκειται για τα οκτώ τριχωτά πόδια είτε για το γεγονός ότι έχουν πάρα πολλά μάτια με χάντρες, οι αράχνες συνήθως βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όταν πρόκειται για απεχθή ανατριχιαστικά crawlies.

Και προς μεγάλη απογοήτευση των παντού αράχνων, καθώς ο καιρός κρυώνει και οι μέρες λιγοστεύουν, όλες αυτές οι ηλιόλουστες αράχνες στον κήπο σας ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και κατευθύνονται προς το πλησιέστερο Airbnb – το σπίτι σας.

Εκτός αυτού, δεν είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει αυτή την εποχή του χρόνου.

Παρά τα όσα σας είπαν, η ξαφνική εμφάνιση αραχνών στο σπίτι σας αυτή την εποχή δεν έχει καμία σχέση με τους αραχνοειδείς που αναζητούν καταφύγιο.

Εάν είστε μισητής της αράχνης, ίσως θέλετε να καθίσετε για αυτό.

Αυτές οι αράχνες που βλέπετε συνέχεια στο σπίτι σας από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο; Ναι, ήταν ήδη εκεί, και πιθανότατα ήταν εκεί για όλη τους τη ζωή. Το σπίτι σας είναι η μόνιμη διεύθυνσή τους. Παίρνουν τον λογαριασμό Verizon που τους αποστέλλεται εκεί. απλά φτάνουν στο γραμματοκιβώτιο πριν το κάνετε.

Και δεν σταματά εκεί.

Ο λόγος που βλέπετε τόσο συχνά αυτούς τους συγκάτοικους με οκτώ πόδια είναι ότι είναι περίοδος αναπαραγωγής.

Ναι, σωστά, φίλοι μου, το σπίτι σας γίνεται ο τοπικός σύνδεσμος για τις αράχνες από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.

Οι αράχνες που βλέπετε να κινούνται είναι συχνά οι αρσενικές. Τα θηλυκά και τα μικρά μωρά αράχνες συνήθως μένουν κρυμμένα, μακριά από ανθρώπους που κρατούν τυλιγμένες εφημερίδες. Τα αρσενικά μετακινούνται για την κατοικία σας, αναζητώντας την αγάπη της ζωής τους. Όσο σύντομο κι αν είναι αυτό.

Είναι κάπως συναρπαστικό, πραγματικά. Υπήρχαν οικιακές αράχνες, που σημαίνει είδη που δεν ζουν σε εξωτερικούς χώρους, σημειώθηκαν ήδη από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Αυτά τα είδη εξελίχθηκαν για να ζουν μέσα με τους ανθρώπους και είναι ακατάλληλα για τις συνθήκες διαβίωσης που βρίσκονται στην ύπαιθρο.

Εντάξει, Tracey, αλλά πού πάνε όλες οι υπαίθριες αράχνες το χειμώνα;

Όλες αυτές οι αράχνες έξω στον κήπο σας, κυνηγούν στο στοίβα με τα ξύλα σας, στα αγριόχορτα στη γωνία του γκαζόν σας και σε άλλες γωνιές και σχισμές που προσφέρουν καταφύγιο.

Οι αράχνες είναι ψυχρόαιμες και οι περισσότερες αρχίζουν να περνούν από ένα είδος χημικής σκλήρυνσης πριν από τον κρύο καιρό, που τους επιτρέπει να επιβιώσουν στους παγετούς χειμώνες. Βρίσκουν ένα σημείο να κρυφτούν έξω και περνούν τον χειμώνα σε λήθαργο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η περιστασιακή περιπλανώμενη αράχνη δεν θα μπει στο σπίτι σας και δεν θα αποφασίσει να μείνει. μάλλον ότι δεν είναι ο κανόνας.

Ξέρω τι σκέφτεσαι, «Τέλεια, Τρέισι, ακόμα δεν μου αρέσουν οι αράχνες. Τι πρέπει να κάνω για όλες τις αράχνες στο σπίτι μου;

Πώς να κρατήσετε τις αράχνες μακριά

Απαλλαγείτε πλήρως από το σπίτι σας όλα αράχνες είναι απίθανο? Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να τους δώσετε λιγότερα μέρη για να κρυφτούν και να τα ενθαρρύνετε να κάνουν ελάχιστες εμφανίσεις.

1. Κρατήστε τα πράγματα τακτοποιημένα

Μια γυναίκα που ξεσκονίζει κάτω από ένα κρεβάτι.
Καθαρίστε όλα τα σκοτεινά και σκονισμένα μέρη.

Πιθανώς να μην είναι η απάντηση που περιμένατε, αλλά αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποθαρρύνετε τις αράχνες να κάνουν παρέα στις περιοχές του σπιτιού σας όπου δραστηριοποιείτε.

Προτιμούν σκοτεινούς χώρους και μέρη που δεν θα τους ενοχλείτε. Εάν αφήσετε τα πράγματα για λίγο, τόσο πολύ για να αρχίσετε να μαζεύετε σκόνη, οι πιθανότητες είναι ότι θα είναι το εξαιρετικό ακίνητο για μια οικογένεια αραχνών.

Καθαρίζετε συχνά την ακαταστασία, τη σκόνη και μην αφήνετε τις αράχνες να κρυφτούν.

2. Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα

Ένας άντρας που σκουπίζει με ηλεκτρική σκούπα ένα φως
Αντίο, αντίο αράχνες!

Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τις αράχνες πέρα ​​από μια τυλιγμένη εφημερίδα. Πιάστε την ηλεκτρική σας σκούπα και χρησιμοποιήστε την για να ρουφήξετε τις αράχνες και τους ιστούς τους. Ομολογουμένως, αυτό τους αφορά μόνο αφού εγκατασταθούν.

3. Λευκό ξύδι

Γυναικείο χέρι που ψεκάζει ένα μπουκάλι ξύδι.

Το λευκό ξύδι είναι φτιαγμένο από οξικό οξύ, μια ουσία που είναι επιβλαβής για τις αράχνες. Ευτυχώς για εσάς, δεν είναι επιβλαβές για εμάς, τα παιδιά μας ή τα κατοικίδιά μας. Ανακατέψτε ένα διάλυμα νερού και λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού σε αναλογία 1:1 και ψεκάστε τα περβάζια, τις πόρτες, τις σκοτεινές γωνίες, ακόμη και τις γωνίες της οροφής σας.

4. Εσπεριδοειδή

ταψί με φλούδες εσπεριδοειδών

Η μυρωδιά των εσπεριδοειδών απωθεί προφανώς και τις αράχνες. Φυλάξτε αυτές τις φλούδες πορτοκαλιού και βάλτε τις στις γωνίες της ντουλάπας σας, τρίψτε τις απαλά στα περβάζια ή τοποθετήστε τις σε οποιοδήποτε άλλο σκοτεινό μέρος όπου μια αράχνη μπορεί να θέλει να κρυφτεί.

Φυσικά, θα μπορούσατε πάντα να συνδυάσετε τη δύναμη των εσπεριδοειδών και του ξιδιού για να φτιάξετε ένα απόλυτα φυσικό καθαριστικό που θα έχει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα της απώθησης των αράχνων. Η Cheryl σας δείχνει πώς εδώ – Καθαριστικό εσπεριδοειδών για όλες τις χρήσεις.

5. Μέντα

κοντινό πλάνο του φυτού μέντας

Ένα ακόμη κοινό στοιχείο, είτε το φυτό είτε το αιθέριο έλαιο που έχει έντονο άρωμα, οι αράχνες απεχθάνονται.

6. Κανέλα

Ξυλάκια κανέλας σε ένα χοντροκομμένο κομμάτι ξύλο

Αυτός ο πικάντικος φλοιός είναι κάτι περισσότερο από μια νόστιμη προσθήκη στην πίτα. Τοποθετήστε ξυλάκια κανέλας όπου μπορεί να παραμονεύουν οι αράχνες για να μην φτιάχνονται στο σπίτι.

7. Γαρύφαλλο

Ένα μπολ με ολόκληρα γαρίφαλα

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα γαρίφαλα, και το μικρό τους μέγεθος τα κάνει ιδανικά για διασπορά σε μικρούς χώρους όπου οι αράχνες μπορούν να επιλέξουν να κατοικήσουν.

8. Ευκάλυπτος

Φύλλα ευκαλύπτου

Αυτό το δημοφιλές βασικό προϊόν σε συνθέσεις αποξηραμένων λουλουδιών από τη δεκαετία του ’80 επιστρέφει και η έντονη φαρμακευτική του μυρωδιά εμποδίζει τις αράχνες να πλησιάσουν πολύ. Τοποθετήστε μακριά κλωνάρια ευκαλύπτου γύρω από το σπίτι σας και αντικαταστήστε τα με φρέσκα κάθε λίγους μήνες.

9. Αποκτήστε έναν διαχύτη

ένας διαχύτης αιθέριων ελαίων σε ένα τραπέζι

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα, να απολαύσετε λίγη αρωματοθεραπεία και να εμποδίσετε τις αράχνες να είναι άνετα στο χώρο σας είναι να αγοράστε έναν διαχύτη αιθέριων ελαίων.

Αν και μπορεί να μην θέλετε να σκορπίζονται ξυλάκια κανέλας, ολόκληρα γαρίφαλα ή κλαδιά ευκαλύπτου στο σπίτι σας, μπορείτε εύκολα να αποκομίσετε τα ίδια οφέλη διαχέοντας τα έλαια στον αέρα. Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, μέντας, κανέλας, γαρύφαλλου και ευκαλύπτου είναι όλα σχετικά εύκολα και φθηνά.

Εάν ο στόχος είναι να κρατήσετε τις αράχνες έξω, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι θα επιλέξετε έναν διαχύτη που μπορεί να χειριστεί μεγάλες περιοχές ή να πάρετε έναν για κάθε δωμάτιο.

10. Κέδρος

Μπάλες κέδρου σε ένα ξύλινο πάτωμα

Χρησιμοποιώντας μπάλες κέδρου ή δίσκους γύρω από το σπίτι σας τραβάει διπλό καθήκον. Ο κέδρος όχι μόνο θα απωθήσει τις αράχνες, αλλά κρατά και τους σκώρους μακριά. Προστατέψτε όλα τα όμορφα μάλλινα πουλόβερ σας, κρατώντας παράλληλα τη Charlotte έξω από το σπίτι σας.

11. Horse Chestnut ή Conkers

Αλογοκάστανα σε λινάτσα

Τα κάστανα, ή όπως τα αποκαλούν οι Βρετανοί, conkers, υποτίθεται ότι κρατούν τις αράχνες μακριά. Αυτό είναι πιο ανέκδοτο, επομένως θα το καταθέσουμε στην ενότητα „Δεν είναι κακό να δοκιμάσετε“.

Τοποθετήστε μερικά κάστανα στα περβάζια και στις ντουλάπες σας και ενημερώστε μας αν λειτουργεί.

12. Starve ‚Em Out

Οι μύγες των φρούτων καλύπτουν ένα μήλο κομμένο στη μέση.

Οι αράχνες έλκονται από το φαγητό και η τροφή για τις αράχνες είναι οι μύγες. Κρατήστε τις μύγες φρούτων και τις οικιακές μύγες υπό έλεγχο αφαιρώντας τυχόν φρούτα ή λαχανικά που αρχίζουν να χαλάνε.

13. Απενεργοποιήστε τα εξωτερικά φώτα

Κοντινή φωτογραφία μιας αράχνης στον ιστό της μπροστά από ένα φως τοπίου

Στο ίδιο πνεύμα, σβήστε τα εξωτερικά φώτα. Τα φώτα προσελκύουν τα ιπτάμενα έντομα και τα ιπτάμενα έντομα προσελκύουν αράχνες.

Ο τοπικός μας πεζόδρομος κατά μήκος του κολπίσκου έχει όμορφα φώτα τοπίων που φωτίζουν το δρόμο σε μια βραδινή βόλτα. Οι ντόπιοι θα σημειώσουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένα από αυτά τα μεγάλα φώτα που να μην φιλοξενούν τουλάχιστον μερικές αράχνες.

Σβήστε τα φώτα έξω από το σπίτι σας και αποτρέψτε τυχόν αράχνες να μπουν μέσα.

14. Κρατήστε τα σκουπίδια της αυλής τακτοποιημένα

Χαμογελαστή γυναίκα που τσουγκρίζει φύλλα μπροστά από το σπίτι της

Θυμάστε όλες αυτές τις υπαίθριες αράχνες και πώς τους αρέσει να κρύβονται στα συντρίμμια για να κυνηγούν τον χειμώνα; Εάν έχετε νεκρά φύλλα ή άλλα συντρίμμια εξωραϊσμού που συσσωρεύονται γύρω από το σπίτι σας, δημιουργείτε τον τέλειο βιότοπο για αράχνες. Αυτές οι ίδιες αράχνες μπορεί άθελά τους να βρουν το δρόμο τους στο σπίτι σας.

Κρατήστε τον χώρο αμέσως έξω από το σπίτι σας καθαρό για να αποτρέψετε τους λαθρεπιβάτες.

15. Συνεχίστε την ανακύκλωση έξω

Κάδος ανακύκλωσης γεμάτος με άδεια μπουκάλια κρασιού

Βγάλτε ανακυκλώσιμα αντικείμενα έξω μόλις τα ξεπλύνετε. Η ζάχαρη σε πράγματα όπως άδεια μπουκάλια κρασιού, σόδα και κονσέρβες προσελκύει τις μύγες. Και όπου υπάρχουν μύγες, σύντομα ακολουθούν οι αράχνες.

16. Πορτοκάλια Osage ή Spider Balls

Κοντινό πλάνο του πορτοκαλιού osage

Αυτά τα παράξενα φρούτα λέγεται ότι απωθούν τις αράχνες, και ως εκ τούτου τους δίνουν το κοινό όνομα των μπάλων αράχνης. Κάθε φθινόπωρο, μπορούν να βρεθούν προς πώληση ή να δοθούν δωρεάν για να τοποθετηθούν στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Όπως και τα κάστανα, αυτό είναι ανέκδοτο, αλλά αξίζει μια βολή. Θα πρέπει να γνωρίζετε τα μυστικά των φρούτων ενός λατέξ που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος σε ορισμένα άτομα. Φροντίστε να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε ένα πορτοκάλι Osage.

Οικιακά φυτά που κρατούν τις αράχνες μακριά;

Φυτά εσωτερικού χώρου σε ένα περβάζι
Αυτοί οι τύποι? ΟΧΙ ακριβως.

Αν και θα δείτε πολλά άρθρα στον ιστό με τίτλους που υπονοούν ότι υπάρχουν φυτά του σπιτιού που κρατούν μακριά τις αράχνες, μόλις κάνετε κλικ σε αυτά, μπορεί να απογοητευτείτε. Χωρίς αποτυχία, όλα αυτά τα άρθρα αναφέρονται σε ορισμένα κοινά αρωματικά βότανα και λουλούδια που συνήθως καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους.

  • Βασιλικός
  • Ευκάλυπτος
  • Χρυσάνθεμο
  • Κατιφές
  • Μέντα
  • Και λεβάντα

Για να αναφέρουμε μερικά. Και ενώ σχεδόν όλα αυτά θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους, δεν είναι αυτό που συνήθως πιστεύει ο μέσος άνθρωπος ως φυτό σπιτιού.

Θα αφήσω σε εσάς να αποφασίσετε αν έχετε χώρο για έναν ευκάλυπτο στο σπίτι σας.

Και τελικά…

Αφήστε τους να είναι

Η αράχνη στον ιστό της σε μια γωνία
Δεν πειράζει μικρέ, μπορείς να μείνεις.

Ομολογουμένως, εάν πάσχετε από αραχνοφοβία, αυτή η τελευταία επιλογή μπορεί να μην είναι αυτή που μπορείτε να ανεχτείτε. Αλλά για τους υπόλοιπους από εμάς, είναι ίσως η πιο εύκολη λύση στο πρόβλημα. Απλά αφήστε τις αράχνες να συνεχίσουν να κάνουν το πράγμα τους.

Καθώς τείνουν να αποφεύγουν τους ανθρώπους, θέλουν να βλέπουν όσο το δυνατόν λιγότερο εσάς. Μπορείτε να συνυπάρξετε όλοι μαζί ευτυχώς κάτω από μια στέγη. Και σκεφτείτε μόνο όλες τις φρουτόμυγες και τις οικιακές μύγες που θα φάνε. Το να αφήνετε τις αράχνες να συνεχίσουν να κάνουν το πράγμα τους σημαίνει ότι κερδίζουν τη διατήρησή τους ως χρήσιμα μέλη του νοικοκυριού.

Βάζω στοίχημα ότι η γάτα σου δεν μπορεί καν να κάνει αυτόν τον ισχυρισμό.

Κλείνοντας, Σε αφήνω με αυτόν τον μικρό άνθρωπο, τον Λούκας. Είναι μια αράχνη που πηδάει, αλλά μην ανησυχείτε. θέλει απλώς να σου παίξει ένα τραγούδι και να γίνει φίλος σου.

5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα ποντίκια στο σπίτι σας (και 8 τρόποι που δεν λειτουργούν)

Schreibe einen Kommentar