15 καινοτόμες ιδέες φύτευσης φράουλας για μεγάλες συγκομιδές σε μικροσκοπικούς χώρους

11
15 καινοτόμες ιδέες φύτευσης φράουλας για μεγάλες συγκομιδές σε μικροσκοπικούς χώρους

Οι φράουλες είναι μια υπέροχη καλλιέργεια για να καλλιεργήσετε στον κήπο σας. Είναι απίστευτα εύκολα, ακόμη και για νέους κηπουρούς που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τους πράσινους αντίχειρές τους.

Ανεξάρτητα από το πόσο χώρο έχετε ή πόσο λίγο, θα μπορείτε να βρείτε το τέλειο μέρος για να μεγαλώσετε.

Αλλά πού ακριβώς πρέπει να καλλιεργήσετε τις φράουλες σας;

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 15 διαφορετικές ιδέες φύτευσης φράουλας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Σίγουρα θα βρείτε μια πρόταση που θα λειτουργήσει τέλεια για εσάς, όπου κι αν ζείτε.

1. Αφιερωμένο έμπλαστρο φράουλας

Η πρώτη και πιο προφανής ιδέα, αν θέλετε πολλές φράουλες, είναι να τις καλλιεργήσετε σε ένα ειδικό επίθεμα φράουλας.

Αυτό θα μπορούσε να είναι στο έδαφος, εάν το έδαφος είναι κατάλληλο για το μέρος που ζείτε. Θα μπορούσε όμως να είναι και ένα υπερυψωμένο κρεβάτι. Αν όντως πάτε για ένα υπερυψωμένο κρεβάτι, θα μπορούσε να είναι είτε ένα παραδοσιακό επίπεδο υπερυψωμένο κρεβάτι ή ένα ανάχωμα τεράστιας καλλιέργειας.

Το να έχετε ένα ειδικό μπάλωμα φράουλας θα σημαίνει ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε πολλές φράουλες στο σπίτι σας.

Αλλά ακόμα και με ένα ειδικό έμπλαστρο, αξίζει τον κόπο να ενσωματώσετε φυτά συντροφιάς για να διατηρήσετε τις φράουλες σας δυνατές. Βότανα όπως η μέντα, το σχοινόπρασο, το φασκόμηλο, το κύμινο και το θυμάρι, και λουλούδια όπως το μποράτζο μπορούν να είναι όλα εξαιρετικές επιλογές, για παράδειγμα.

2. Κρεβάτι Πολυκαλλιέργειας Πολυετής Φράουλα

Φράουλες που αναπτύσσονται σε υπερυψωμένο κρεβάτι με άλλα λαχανικά και βότανα.

Μια άλλη ιδέα είναι να δημιουργήσετε ένα κρεβάτι όπου οι φράουλες είναι μόνο ένα από τα «αστέρια του σόου».

Η δημιουργία ενός κρεβατιού με φράουλες μαζί με άλλα πολυετή φυτά που πρωταγωνιστούν μπορεί να είναι μια άλλη εξαιρετική ιδέα όπου υπάρχει χώρος για να το κάνετε.

Ένα υπερυψωμένο κρεβάτι ή σε έδαφος καλλιέργειας που περιέχει σπαράγγια μπορεί να είναι ένα καλό σημείο και για τις φράουλες. Τους αρέσουν οι παρόμοιες συνθήκες και μπορούν να καλλιεργηθούν το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να ανταγωνίζονται για θρεπτικά συστατικά.

Σε ένα πολυετές κρεβάτι πολυκαλλιέργειας που περιέχει φράουλες και σπαράγγια, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε άλλα πολυετή φυτά, συμπεριλαμβανομένων των αρωματικών βοτάνων που αναφέρονται παραπάνω, και πολυετών φυτών της οικογένειας allium (κρεμμύδι). Θα μπορούσατε επίσης να συμπεριλάβετε πολλά πολυετή ανθοφόρα φυτά, για να φέρετε αυτούς τους επικονιαστές και άλλα ωφέλιμα έντομα.

3. Φράουλες σε Συντεχνία Οπωροφόρων Δέντρων

Ένα άλλο εξαιρετικό μέρος για να καλλιεργήσετε φράουλες είναι γύρω από ένα οπωροφόρο δέντρο. Ειδικά οι φράουλες των Άλπεων ή των δασών είναι ιδανικές για συμπερίληψη σε μια συντεχνία οπωροφόρων δέντρων, καθώς μπορούν να αντεπεξέλθουν σε κάποια σκιασμένη σκιά.

Αλλά ακόμη και κανονικές φράουλες κήπου μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από τις ηλιόλουστες, νότιες άκρες μιας συντεχνίας οπωροφόρων δέντρων.

Οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν το δέντρο παρέχοντας καλή κάλυψη εδάφους. Θα τους βοηθήσει όμως και το δέντρο. Το άνθος του δέντρου μπορεί να φέρει επικονιαστές, έτσι θα βρίσκονται στην περιοχή τη στιγμή που θα τις χρειαστούν οι φράουλες σας.

4. Strawberry Bed Edge for Annual Kitchen Gardens

Φυτά φράουλας που χρησιμοποιούνται ως μπορντούρα κρεβατιού κήπου.

Η μπορντούρα του κρεβατιού κήπου δεν χρειάζεται να είναι κατασκευασμένη από μη ζωντανά υλικά. Οι μπορντούρες κρεβατιού μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από ζωντανά φυτά – και οι φράουλες μπορούν να είναι οι τέλειοι υποψήφιοι.

Απλώνονται καλά για να μειώσουν την καταπάτηση των ζιζανίων. Και αυξάνουν την απόδοσή σας αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε εκατοστό του κήπου σας – συμπεριλαμβανομένων των δύσκολων περιοχών και των παρυφών.

Οι φράουλες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο γύρω από τις άκρες μιας συντεχνίας οπωροφόρων δέντρων, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ευθυγραμμίσουν τις άκρες οποιουδήποτε άλλου κρεβατιού ή περιγράμματος κήπου, για να περιβάλουν τις πλευρές ενός διαδρόμου ή μονοπατιού ή για να υποδηλώσουν απαλά τα όρια του ένα επίθεμα λαχανικών, για παράδειγμα.

5. Τυποποιημένοι φυτευτές φράουλας

Φυσικά, δεν χρειάζεται να έχετε χώρο καλλιέργειας στο έδαφος για να καλλιεργήσετε φράουλες στον κήπο σας. Οι φράουλες προσφέρονται επίσης πολύ καλά για την καλλιέργεια σε εμπορευματοκιβώτια.

Τα δοχεία μπορούν να διατηρηθούν έξω στον κήπο σας, σε αίθριο, βεράντα ή μπαλκόνι, σε θερμοκήπιο ή πολυσήραγγα ή ακόμα και μέσα στο σπίτι σας.

Οποιαδήποτε παραδοσιακή ζαρντινιέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια φράουλας, είτε μόνη της είτε αναμεμειγμένη με διακοσμητικά λουλούδια και άλλα φυτά.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές ζαρντινιέρες που μπορείτε να αγοράσετε. Αλλά αξίζει επίσης να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλές ιδέες για DIY και ανακύκλωση που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τις δικές σας.

6. Στοιβαγμένοι φυτευτές φράουλας

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο που έχετε διαθέσιμο, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να στοιβάζετε δοχεία για να φτιάξετε στοιβαγμένες ζαρντινιέρες φράουλας.

Τοποθετήστε το μεγαλύτερο δοχείο σας στο κάτω μέρος, μετά ένα κάπως μικρότερο και ένα ακόμη μικρότερο από πάνω. Οι φράουλες μπορούν να φυτευτούν γύρω από τις άκρες των κάτω δοχείων και να χυθούν έξω από το δοχείο στην κορυφή.

7. Easy Water Strawberry Pots

Μπορείτε να αγοράσετε γλάστρες με τρύπες στα πλαϊνά τους που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να συγκρατούν τα φυτά φράουλας σας. Αλλά αυτά μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να ποτιστούν καθώς προχωρά η εποχή.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ιδέα, η οποία σας δείχνει πώς να φτιάξετε μια γλάστρα με φράουλα που ποτίζονται εύκολα.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό hack για την επίλυση αυτού του κοινού προβλήματος και θα μπορούσε να προσαρμοστεί για πολλές από αυτές τις άλλες ιδέες σχεδίασης κήπου με φράουλα.

8. Strawberry „Fairy Garden“

Ανεξάρτητα από το είδος του δοχείου που θα επιλέξετε για να καλλιεργήσετε φράουλες, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μετατρέψετε τον κήπο με τις φράουλες σας σε έναν «κήπο νεράιδων».

Αυτό το έργο, εξαιρετικό για παιδιά, έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός μαγικού διοράματος ως φόντο για τα φρούτα σας.

Επιλέξτε μερικά άλλα «μαγικά», φιλικά προς τα παιδιά φυτά για να αναπτυχθούν μαζί με τις φράουλες σας. Στη συνέχεια, κάντε ένα μικρό μονοπάτι που οδηγεί μέσα από αυτά, και ίσως ακόμη και ένα μικρό νεραϊδοσπιτάκι στο τέλος του.

Διασκεδαστικός όσο και λειτουργικός, ένας νεράιδος κήπος με φράουλα είναι ο τέλειος τρόπος για να ζωντανέψετε τα παραμύθια.

Αναζητάτε περισσότερη έμπνευση για πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στον κήπο σας; Δείτε αυτές τις 70 δουλειές στον κήπο που θα απολαύσετε με τα παιδιά αυτή την άνοιξη.

9. Βαρέλι Φύτευσης Φράουλας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια ειδική γλάστρα φράουλας ή γλάστρα για να καλλιεργήσετε φράουλες.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αριθμό ανακτημένων ή ανακυκλωμένων αντικειμένων για το σκοπό αυτό. Μια εξαιρετική ιδέα περιλαμβάνει τη χρήση ενός παλιού βαρελιού 55 γαλονιών ως ζαρντινιέρα.

Μπορείτε να κόψετε ένα παλιό πλαστικό βαρέλι στη μέση κατά μήκος για να φτιάξετε μια-δυο ζαρντινιέρες, να κόψετε τη μία στο απαιτούμενο ύψος ή απλά να φυτέψετε στην κορυφή.

Αλλά με τις φράουλες, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να κάνετε τρύπες στα πλαϊνά και να τις φυτέψετε, καθώς και να φυτέψετε στην κορυφή του βαρελιού.

10. Πύργος Φύτευσης Φράουλας

Μια άλλη δροσερή ιδέα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός πύργου φύτευσης. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να καλλιεργήσετε περισσότερες φράουλες σε μικρότερο χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από διαφορετικά αντικείμενα για να φτιάξετε ένα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε έναν πύργο φύτευσης φράουλας από παλιούς κάδους 5 γαλονιών και πλαστικά μπουκάλια ποτών.

DIY Πύργος Φράουλας με Δεξαμενή @ apieceofrainbow.com.

Ή θα μπορούσατε να φτιάξετε έναν μεγάλο και εντυπωσιακό πύργο φράουλας με ξύλο:

Φράουλα Πύργος @ finegardening.com.

Θα μπορούσατε ακόμη και να φτιάξετε μια γλάστρα φράουλας από σωλήνα PVC.

11. Φράουλα Κάθετοι Κήποι

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε έναν κάθετο κήπο με πολλούς άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε έναν κατακόρυφο κήπο με φράουλα από παλιές ξύλινες παλέτες.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε έναν κάθετο κήπο με τσέπες φύτευσης για τις φράουλες σας από παλιά ρούχα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν φράχτη με φυτεμένες φράουλες μέσα σε παλιά πλαστικά μπουκάλια ή να στήσετε οποιονδήποτε αριθμό κατασκευών DIY σε έναν τοίχο ή φράχτη χρησιμοποιώντας ό,τι αντικείμενα έχετε να παραδώσετε.

12. Φράουλες σε κρεμαστά καλάθια

Τα κρεμαστά καλάθια δεν είναι μόνο για λουλούδια! Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε μερικές φράουλες (και άλλες βρώσιμες καλλιέργειες) σε αυτές.

Εφόσον φροντίζετε να ποτίζονται καλά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, τα κρεμαστά καλάθια μπορούν να σας επιτρέψουν να καλλιεργήσετε μερικές φράουλες ακόμα και όταν νομίζατε ότι δεν είχατε καθόλου χώρο.

Μπορείτε απλά να φυτέψετε στο επάνω μέρος του καλαθιού ή να φυτέψετε στα πλαϊνά και τη βάση για να αφήσετε μερικές φράουλες να κρέμονται προς τα κάτω.

13. Ή άλλα κρεμαστά δοχεία

Εάν δεν έχετε κρεμαστό καλάθι, αξίζει να θυμάστε ότι ίσως μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα δικά σας κρεμαστά δοχεία από άλλα αντικείμενα που μπορεί να έχετε ξαπλωμένα.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να βάλετε μια σειρά από πλαστικές μπανιέρες ή πλαστικά μπουκάλια από ένα σύρμα (ή γραμμή πλυσίματος) και να φυτέψετε ένα φυτό φράουλας σε κάθε ένα.

Θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε το δικό σας κρεμαστό δοχείο ή γλάστρα από παλιούς κουβάδες, παλιά ρούχα ή παλιά μαγειρικά σκεύη, για να αναφέρετε μόνο μερικά παραδείγματα.

14. Φράουλες σε Reclaimed Guttering

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα για όσους δεν έχουν χώρο είναι να καλλιεργήσουν φυτά φράουλας μέσα σε τμήματα ανακυκλωμένων υδρορροών βροχής.

Σε ένα τμήμα 4 ½ ποδιών, μπορείτε να καλλιεργήσετε τρία φυτά φράουλας. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μήκος υδρορροών κατά μήκος του κιγκλιδώματος μιας βεράντας ή μιας βεράντας, να τα κρεμάσετε από καλώδια ή να στερεώσετε πολλά το ένα πάνω από το άλλο σε έναν τοίχο ή φράχτη, για παράδειγμα.

Αυτός λοιπόν είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε κάθε εκατοστό του χώρου σας.

15. Strawberry Hydroponic Garden

Μια τελευταία ιδέα που πρέπει να εξετάσετε είναι η καλλιέργεια φράουλας σε νερό γεμάτο θρεπτικά συστατικά και όχι σε έδαφος. Υπάρχει μια σειρά από διαφορετικά υδροπονικά συστήματα που είναι απλά και εύκολο να εφαρμοστούν σε οικιακούς κήπους.

Για να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα, θα μπορούσατε ακόμη και να εξετάσετε το ενδεχόμενο να καλλιεργήσετε φράουλες και ψάρια – σε ένα σύστημα aquaponics.

Αυτές είναι μόνο μερικές απλές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε πώς να καλλιεργήσετε φράουλες στο μέρος που ζείτε. Ποια από αυτές τις επιλογές είναι η κατάλληλη για εσάς;

Περισσότερα Strawberry Gardening Goodies

Πώς να φυτέψετε ένα μπάλωμα φράουλας που παράγει καρπούς για δεκαετίες

7 μυστικά για την καλύτερη συγκομιδή φράουλας κάθε χρόνο

Πώς να καλλιεργήσετε νέα φυτά φράουλας από δρομείς

11 συντροφικά φυτά φράουλας (& 2 φυτά που δεν θα αναπτυχθούν πουθενά κοντά)

Πώς να φτιάξετε μια γλάστρα με φράουλα που ποτίζεται εύκολα

10 φανταστικές και ασυνήθιστες συνταγές φράουλας που ξεπερνούν τη μαρμελάδα

Schreibe einen Kommentar