Τα 12 πιο cool κιτ υπερυψωμένου κρεβατιού που διατίθενται στο Amazon

7

Η κηπουρική σε υπερυψωμένο κρεβάτι είναι μια απλή και αρχαία τεχνική για την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών για λιγότερη εργασία.

Η καλλιέργεια τροφής «επάνω» αντί για «κάτω» αναπτύχθηκε για πρώτη φορά γύρω στο 300 π.Χ. από τον λαό των Άνδεων της Νότιας Αμερικής. Που ονομάζεται Waru Waruαποτελούνταν από μια διάταξη σαν λαβύρινθο από υπερυψωμένες κλίνες φύτευσης που περιβάλλονταν από σκαμμένες τάφρους που αιχμαλώτιζαν νερό από τις κοντινές πλημμυρικές πεδιάδες.

Η καλλιέργεια καλλιεργειών στο Altiplano σε πάνω από 12.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ήταν το λιγότερο δύσκολο, αλλά υπό τον Waru Waru, αυτός ο πολιτισμός πριν από τις Ίνκας μπόρεσε να τριπλασιάσει την παραγωγή τροφής τους. Αν και το Waru Waru εγκαταλείφθηκε τελικά για άλλα συστήματα κηπουρικής, τα υπερυψωμένα κρεβάτια εξακολουθούν να είναι μια πολύ χρήσιμη στρατηγική σήμερα.

Η καλλιέργεια των καλλιεργειών τροφίμων σε μια περιορισμένη και ανυψωμένη δομή δημιουργεί ένα μικροσκοπικό μικροκλίμα μέσα στον κήπο. Η υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους διατηρούνται και ανακυκλώνονται πιο αποτελεσματικά και το χώμα συμπιέζεται λιγότερο, επιτρέποντας στις ρίζες να ανθίσουν – όλα με λιγότερα ζιζάνια να μαδηθούν και παράσιτα να αντιμετωπίσουν συνολικά.

Η εκτέλεση εργασιών κήπου σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι είναι πολύ πιο εύκολη για το σώμα σας από το να εργάζεστε στα χέρια και τα γόνατά σας.

Σε συνδυασμό με τεχνικές περμακουλτούρας, όπως φύτευση συντροφιάς, κηπουρική σε τετραγωνικά πόδια και δάση τροφής με στρώσεις, τα υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου μπορούν να είναι τόσο απλά ή πολύπλοκα όσο θέλετε.

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα υπερυψωμένο κρεβάτι χρησιμοποιώντας υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι, αλλά αν δεν έχετε τις δεξιότητες DIY ή τον χρόνο, τότε ένα έτοιμο κιτ υπερυψωμένου κρεβατιού μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Εάν δεν θέλετε να ρίξετε τη σειρά σας αυτή τη σεζόν, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις επιλογές για ολοκληρωμένα κιτ υπερυψωμένου κρεβατιού.

1. Βασικό κιτ κήπου με υπερυψωμένο κρεβάτι

Μέγεθος: 2′ πλάτος x 6′ μήκος x 5,5″ ύψος αλλά διατίθεται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη

Υλικά: Δυτικό κόκκινο ξύλο κέδρου

Για καθαρές και απλές γραμμές, αυτό το κιτ υπερυψωμένου κρεβατιού είναι ένα βασικό κουτί καλλιέργειας κατασκευασμένο με γνώμονα την ανθεκτικότητα.

Κατασκευασμένο από φυσικά ανθεκτικά στη σήψη, σανίδες Western Red Cedar με προσαρμοσμένους αρμούς που ασφαλίζονται με ξύλινο πείρο σε κάθε γωνία, αυτό το κιτ είναι ένα κουμπωτό που συνδυάζεται.

Είναι επίσης στοιβαζόμενο και αρθρωτό και η προσθήκη ενός ή δύο κιτ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του βάθους ανάπτυξης ή του μήκους του κρεβατιού.


2. Ανυψωμένο κιτ κήπου

Μέγεθος: 22″ πλάτος x 52,7″ μήκος x 30″ ύψος, 9″ βάθος ανάπτυξης

Υλικά: κεδρόξυλο

Η κηπουρική στο ισχίο με ένα υπερυψωμένο κρεβάτι θα σας σώσει από πολύ αδικαιολόγητο πόνο στην πλάτη και στον αυχένα.

Όταν ψωνίζετε για ένα υπερυψωμένο κρεβάτι στα πόδια, θα θέλετε να ψάξετε για ένα που να είναι εξαιρετικά ανθεκτικό για να αντέχει το βάρος του χώματος και αυτό το κιτ σίγουρα ταιριάζει.

Κατασκευασμένο με ξύλο κέδρου πάχους 2,2 ιντσών και με πρόσθετα στοιχεία όπως πλευρικό σταθμό εργασίας, μεγάλο κάτω ράφι και προαιρετικό πλέγμα καλλιέργειας για 8 φυτά, είναι ένα όμορφο κομμάτι που είναι τέλειο για μπαλκόνια ή μικρές αυλές.


3. Σετ κρεβατιού κήπου τριών επιπέδων

Μέγεθος: 47 x 47 x 22 ίντσες

Υλικά: Ξύλο ελάτης

Συνδυάζοντας τη φόρμα και τη λειτουργία, αυτό το κιτ υπερυψωμένου κρεβατιού 3 επιπέδων παρέχει μια υπέροχη αισθητική σε κλιμάκωση με άφθονο χώρο ανάπτυξης.

Κάθε επίπεδο προσθέτει ένα βάθος φύτευσης 7 ιντσών, επιτρέποντάς σας να καλλιεργήσετε τα ρηχά φυτά σας μπροστά και τα πιο βαθιά ριζωμένα φυτά σας στο πίσω μέρος.

Επειδή το ξύλο ελάτου δεν είναι τόσο ανθεκτικό στη σήψη όσο ο κέδρος και το κυπαρίσσι, συνιστάται να το περιποιηθείτε με ένα ασφαλές συντηρητικό ξύλου στον κήπο, όπως αυτό.


Μέγεθος: 4 πόδια πλάτος x 8 πόδια μήκος x 1 πόδια ύψος

Υλικά: Λαμαρίνα βαρέως τύπου

Μια φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή που θα διαρκέσει πολύ, πολύ καιρό, αυτό το κρεβάτι φύτευσης από γαλβανισμένο χάλυβα δεν θα παραμορφωθεί, δεν στρίψει ή θα σαπίσει.

Χωρίς πάτο, προσφέρει εξαιρετική αποστράγγιση και θα σας επιτρέψει να καλλιεργήσετε ακόμη και τα πιο βαθιά ριζωμένα λαχανικά.


5. Σετ από πλαστικό υπερυψωμένο κρεβάτι

Μέγεθος: 4′ πλάτος x 4′ μήκος x 9″ ύψος

Υλικά: Πλαστικό πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας

Ένα άλλο αναπτυσσόμενο κουτί που δεν επηρεάζεται από τα στοιχεία, αυτό το κιτ δεν θα σαπίσει, δεν θα σπάσει ή δεν θα στρίψει.

Οι τοίχοι του υπερυψωμένου κρεβατιού είναι γκρι σχιστόλιθοι με ελκυστικό σχέδιο από ψεύτικο ξύλο.

Η συναρμολόγηση είναι γρήγορη και εύκολη, απλώς κουμπώστε τις αλληλοσυνδεόμενες γωνίες στα μακρύτερα κομμάτια – δεν απαιτείται υλικό ή εργαλεία.

Χρησιμοποιήστε τα κιτ χωριστά ή στοιβάξτε δύο για βάθος φύτευσης 18″.


6. Σετ υπερυψωμένου κρεβατιού με θερμοκήπιο

Μέγεθος: 37” πλάτος x 49” μήκος x 36” ύψος με κάλυμμα

Υλικά: Ανυψωμένο κρεβάτι από γαλβανισμένο χάλυβα με διαφανές κάλυμμα πολυαιθυλενίου

Ένας χρήσιμος συνδυασμός, αυτό το κιτ περιλαμβάνει ένα υπερυψωμένο κρεβάτι από γαλβανισμένο χάλυβα με βάθος φύτευσης 11,8 ιντσών, καθώς και μεταλλικό σκελετό με εντοιχισμένη σκηνή από πολυαιθυλένιο που διατίθεται σε πράσινο πλέγμα ή διαφανές.

Επεκτείνοντας την καλλιεργητική περίοδο την άνοιξη και το φθινόπωρο, το κάλυμμα του θερμοκηπίου περιλαμβάνει ένα παράθυρο με φερμουάρ, διευκολύνοντας το πότισμα και τον αερισμό των φυτών σας.

Επειδή το κάλυμμα και το πλαίσιο του θερμοκηπίου δεν είναι στερεωμένα στο υπερυψωμένο κρεβάτι, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μαζί ή να μετακινήσετε το θερμοκήπιο σε άλλες περιοχές του κήπου σας που χρειάζονται προστασία από τον παγετό.


7. Υφασμάτινο σετ κρεβατιού με ανύψωση

Μέγεθος: 3′ πλάτος x 6′ μήκος x 16″ ύψος

Υλικά: Ύφασμα πολυαιθυλενίου

Όταν ψάχνετε για ένα φορητό και ανθεκτικό υπερυψωμένο κρεβάτι, αυτό το κιτ υφασμάτινης τσάντας πρέπει να κάνει το κόλπο.

(Και εδώ είναι ένα άρθρο που μοιράζεται γιατί πιστεύουμε ότι οι σακούλες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καλλιέργεια λαχανικών)

Κατασκευασμένο από μαλακό, ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία, χωρίς BPA, μη υφαντό ύφασμα πολυαιθυλενίου, μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια –ακόμα και σε πάγκο ή επιτραπέζιο – για στιγμιαία ανυψωμένο κρεβάτι, χωρίς να απαιτείται συναρμολόγηση.

Το βαρέως τύπου ύφασμα επιτρέπει καλή ροή αέρα μέσω των ριζικών συστημάτων ενώ αποστραγγίζει γρήγορα την περίσσεια νερού.

Όταν τελειώσει η σεζόν, απλά αδειάστε το και διπλώστε το για εύκολη αποθήκευση.


8. Keyhole Raised Bed Kit with Composter

Μέγεθος: 6′ πλάτος x 6′ μήκος x 23″ ύψος

Υλικά: Premium βινύλιο

Μια εξαιρετική επιλογή για κηπουρούς με φυσικούς περιορισμούς, ο σχεδιασμός της κλειδαρότρυπας και το ύψος σχεδόν 2 ποδιών κάνει την περιποίηση των φυτών πολύ πιο εύκολη ενώ στέκονται σε ένα σημείο.

Σχετική ανάγνωση: Grow A Keyhole Garden: The Ultimate Raised Bed

Κατασκευασμένο από πολυμερές χωρίς BPA και φθαλικές ενώσεις σε λευκό χρώμα, αυτό το κιτ δεν σαπίζει, δεν σκουριάζει, σπάει ή ξεφλουδίζει.

Και ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά είναι το δικτυωτό διαμέρισμα κομποστοποίησης στην είσοδο της κλειδαρότρυπας, όπου μπορείτε να απορρίψετε τα υπολείμματα της κουζίνας σας και να ενισχύσετε τη γονιμότητα του εδάφους.

Δοκιμάστε να επενδύσετε το κάτω μέρος και γύρω από το καλάθι κομποστοποίησης με άχυρο ή χαρτόνι για να μειώσετε την ποσότητα χώματος που χρειάζεστε για να το γεμίσετε.


9. Σετ ανυψωμένου κρεβατιού με καφασωτό

Μέγεθος: 11″ πλάτος x 25″ μήκος x 48″ ύψος με πέργκολα, 6″ βάθος φύτευσης

Υλικά: Ξύλο ελάτης

Με ενσωματωμένη πέργκολα στο πίσω μέρος, αυτό το σετ υπερυψωμένου κρεβατιού φαίνεται φανταστικό, επενδύοντας σε διάδρομο, αίθριο ή φράχτη.

Φτιαγμένο από συμπαγές έλατο, χρησιμοποιήστε το κρεβάτι φύτευσης για όλα τα αναρριχητικά και αμπελουργικά φυτά, όπως ο αρακάς, τα φασόλια, το αγγούρι, το πρωινό glories, το clematis και το αγιόκλημα.

Εναλλακτικά, το πλέγμα μπορεί να λειτουργήσει ως γάντζοι για να κρεμάσετε τα καλάθια λουλουδιών σας.


10. Αρθρωτό κιτ υπερυψωμένου κρεβατιού

Μέγεθος: 8′ πλάτος x 8′ μήκος x 16,5″ ύψος

Υλικά: κεδρόξυλο

Για ένα σύστημα υπερυψωμένου κρεβατιού που μπορεί να αναπτυχθεί μαζί με τις ικανότητές σας στην κηπουρική, αυτό το κιτ μπορεί να διαμορφωθεί με όποιον τρόπο θέλετε.

Εμφανισμένα σε διάταξη σχήματος U, τα συμπλεκόμενα κουτιά μήκους 4 ποδιών θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε γραμμή ή διπλό πλάτος ή άλλο σχήμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Αυτή η ευελιξία οφείλεται στους γωνιακούς στύλους χελιδονοουράς 4 κατευθύνσεων που κλειδώνουν τις σανίδες στη θέση τους, χωρίς να απαιτείται υλικό.

Όλα τα προϊόντα αυτής της σειράς έχουν το ίδιο προσεγμένο χαρακτηριστικό, επιτρέποντας πολλή δημιουργικότητα κατά το σχεδιασμό του υπερυψωμένου κήπου σας.

Φτιαγμένο στις ΗΠΑ.


11. Σετ υπερυψωμένου κρεβατιού με φράχτη πλασμάτων

Μέγεθος: 8′ πλάτος x 8′ μήκος x 33,5″ ύψος με φράχτη

Υλικά: Δυτικό κόκκινο ξύλο κέδρου

Αποτρέψτε τα κουνέλια και άλλα μικρά πλάσματα από το να μπουν στα λαχανικά σας με αυτό το κιτ ανασηκωμένου κρεβατιού σε σχήμα U που είναι γεμάτο με περίφραξη από συρμάτινο πλέγμα 12″.

Το κιτ εκτείνεται σε πλάτος 2 πόδια και μήκος περίπου 16 πόδια γύρω από το U με βάθος φύτευσης 22,5 ίντσες, παρέχοντας άφθονο χώρο καλλιέργειας για τις καλλιέργειές σας.

Περιλαμβάνει επίσης μια πύλη κλειδώματος και δύο πτυσσόμενα πάνελ πέργκολας που μπορούν να προστεθούν στο πίσω μέρος ή στα πλάγια.


12. Σετ υπερυψωμένου κρεβατιού με φράχτη από ελάφι

Μέγεθος: 8 ‚πλάτος x 12‘ μήκος x 67″ ύψος με φράχτη

Υλικά: Δυτικό κόκκινο ξύλο κέδρου

Η Cadillac των κιτ υπερυψωμένου κρεβατιού, αυτή τα έχει πραγματικά όλα:

Μια τεράστια περιοχή ανάπτυξης σε σχήμα U που έχει πλάτος 2 πόδια και μήκος περίπου 24 πόδια γύρω-γύρω, ένας ψηλός μαύρος δικτυωτός φράκτης 67 ιντσών που περιβάλλει την περίμετρο και σίγουρα θα εμποδίσει τα ελάφια να βοηθήσουν τον εαυτό τους στη γενναιοδωρία σας, καθώς και πύλη κλειδώματος με μεντεσέδες ανθεκτικούς στη σκουριά.

Κατασκευασμένο από ανθεκτικό, μη επεξεργασμένο κέδρο, αυτό το κιτ είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει πολλές καλλιεργητικές περιόδους, ειδικά όταν επικαλύπτεται περιοδικά με συντηρητικό ξύλου.

Κατασκευάζεται στον Καναδά.


Schreibe einen Kommentar