Σκαθάρια ψύλλων – Τι είναι, τι τρώνε και πώς να απαλλαγείτε από αυτούς

9
Σκαθάρια ψύλλων – Τι είναι, τι τρώνε και πώς να απαλλαγείτε από αυτούς
Κοντινό πλάνο ενός λαμπερού μαύρου σκαθαριού ψύλλων που στηρίζεται σε ένα φύλλο μελιτζάνας γεμάτο με μικροσκοπικές τρύπες.
Με συγχωρείς, μικρέ, αυτή είναι η ειδοποίηση έξωσης σου.

Κανένας κήπος δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς ένα σύνολο παρασίτων κήπου. Αυτό είναι αν καλλιεργείτε βιολογικά.

Δεν υπάρχει δυνατός τρόπος να είστε εντελώς χωρίς σφάλματα. Αλλά, γιατί θα ήθελες να είσαι ούτως ή άλλως;

Γενικά, τα περισσότερα έντομα είναι υπέροχα για να ψαχουλεύετε στον κήπο σας, να επικονιάζετε τα λουλούδια σας και να φροντίζετε τους κακούς. Αυτοί οι φίλοι της αυλής ονομάζονται ωφέλιμα έντομα. Θα θελήσετε να προσελκύσετε όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς.

Διάφορες πασχαλίτσες που τοποθετούνται κοντά η μία στην άλλη σε ένα φύλλο βασιλικού. Ο ήλιος λάμπει πάνω τους.
Μια συνάντηση πασχαλίτσες καθώς συζητούν πόσες αφίδες θα φαγωθούν εκείνη την ημέρα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να εργαστείτε για να προσελκύσετε φρύνους και βατράχους στον κήπο σας επίσης.

Ας επιστρέψουμε στο τρελό θέμα των ψύλλων σκαθαριών.

Ξέρω ότι δεν είναι τα αγαπημένα όλων και σε κάποιες εποχές μπορεί να είναι εντελώς ενοχλητικά. Ίσως με λίγη γνώση και κατανόηση, μπορέσουμε να συμφιλιωθούμε με το γιατί βρίσκονται στον κήπο σας. Ίσως ακόμη και να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για την παρουσία τους.

Τι είναι τα σκαθάρια ψύλλων;

Λαμπερά, φωτεινά μπλε σκαθάρια ψύλλων συγκεντρώνονται στο φύλλο ενός φυτού το οποίο έχουν αποφυλλώσει.
Αν δεν έκαναν τόσο χάος στον κήπο σας, ίσως θα μπορούσατε να απολαύσετε πόσο όμορφοι μπορεί να είναι οι ψύλλοι.

Τα σκαθάρια των ψύλλων είναι μικροσκοπικά, γυαλιστερά πηδήγματα μικροπράγματα που τρώνε χιλιάδες τρύπες σχεδόν σε όλα όσα μπορεί να θέλετε να φυτέψετε στον κήπο σας. Δυστυχώς, έχουν τεράστια όρεξη για σπορόφυτα. Έτσι, το να ξεκινήσετε τον κήπο σας μπορεί να είναι πρόβλημα εάν ο αριθμός τους είναι μεγάλος.

Ίσως έχετε δει τη ζημιά τους, αλλά τα χάσατε από τα μάτια σας καθώς ξεπήδησαν και κρύφτηκαν στο σάπια φύλλα ή κάτω από προστατευτικά φύλλα άλλου φυτού.

Ή τα έχετε εντοπίσει και νιώσατε αυτή την αυξανόμενη αίσθηση αδυναμίας καθώς ο κήπος σας δέχεται επίθεση από όλα τα φύλλα ταυτόχρονα.

Ξέρω. Έχουμε πάει εκεί, περισσότερες από μία φορές. Φαίνεται ότι είναι δύσκολο να αποτρέψετε από το να τσιμπολογήσετε τις καλλιέργειες του κήπου σας.

Πώς φαίνονται τα σκαθάρια από ψύλλους;

Οι ψύλλοι σκαθάρια που κατοικούν αυτή τη στιγμή στον κήπο μας είναι λαμπερά και καστανά, με μερικές ρίγες ως διακόσμηση.

Κοντινό πλάνο δύο μαύρισμα και καφέ ριγέ ψύλλων σκαθαριών σε ένα φύλλο.

Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη, που τα παράσιτα του κήπου σας μπορεί να φαίνονται ελαφρώς διαφορετικά. Τα σκαθάρια ψύλλων μπορεί να είναι μαύρα, χάλκινα, γαλαζωπά ή καστανά, με τυχαία χρώματα ανάμεικτα. Τα σκληρά κοχύλια τους είναι συνήθως γυαλιστερά με ρίγες ή κηλίδες ή μια συμπαγή πλάτη.

Τα σκαθάρια των ψύλλων πηδούν, όπως οι ψύλλοι, όταν πλησιάζει ο κίνδυνος. Τα μεγάλα πίσω πόδια τους είναι χρήσιμα για αυτό το κατόρθωμα. Αυτός είναι ένας τρόπος για να τους παρατηρήσετε.

Αλλά στο 1/16 της ίντσας, θα ξεφύγουν εύκολα από τα μάτια σας.

Αντί να προσπαθείτε να εντοπίσετε τα σκαθάρια των ψύλλων και να τα αναγνωρίσετε, ίσως θέλετε να εξετάσετε πρώτα τις καλλιέργειές σας πιο προσεκτικά. Θα υπάρχουν πάντα ενδεικτικά σημάδια ζημιάς από ψύλλους.

Πώς φαίνεται η ζημιά στο σκαθάρι από ψύλλους;

Τρύπες. Πολλές, πάρα πολλές μικροσκοπικές τρύπες, σαν σημάδια από ένα όπλο κυνηγετικού όπλου.

Το χέρι της Tracey κρατά ένα σύμπλεγμα από φύλλα μελιτζάνας τα οποία είναι εντελώς γεμάτα με μικροσκοπικές τρύπες.
Η συνάδελφος συγγραφέας του Rural Sprout, Tracey Besemer, έδωσε στην ευχάριστη θέση να μας δώσει μερικές φωτογραφίες από τις μελιτζάνες της που είναι μολυσμένες από ψύλλους.

Είναι οι ενήλικες που προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά στις καλλιέργειές σας καθώς τρέφονται τόσο με φύλλα όσο και με βλαστούς. Οι προνύμφες είναι γενικά ακίνδυνες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα φυτά που ξεκινούν από σπόρο είναι πιο πιθανό να υποστούν ζημιά από αυτά που μεταμοσχεύονται. Αν παρατηρήσετε ότι γίνονται πρόβλημα, προσπαθήστε να τα ξεπεράσετε μεταφυτεύοντας όσα περισσότερα φυτά μπορείτε στον κήπο σας.

Ωστόσο, εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, θα επιτεθούν εξίσου στα φυτά που καλλιεργούνται από σπόρους και από μεταμοσχεύσεις.

Είναι πάντα χρήσιμο να κατανοήσετε τον κύκλο ζωής ενός εντόμου, να ξέρετε καλύτερα πώς να το ξεφορτωθείτε. Αυτό έρχεται λίγο αργότερα, ας μάθουμε πρώτα τι τους αρέσει για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

Καλλιέργειες που αρέσουν καλύτερα στα σκαθάρια των ψύλλων

Τα σκαθάρια ψύλλων είναι γνωστό ότι τρέφονται με νεαρές καλλιέργειες λαχανικών, όπως:

Κοντινό πλάνο ενός φύλλου μελιτζάνας με εκατοντάδες μικροσκοπικές τρύπες μασημένες σε αυτό.
Μόλις αρχίσουν να μασουλάνε, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να μοιάζουν περισσότερο τα φύλλα του φυτού σας με ελβετικό τυρί.

Αλλά μπορείτε επίσης να τα βρείτε σε κανονικά ζιζάνια κήπου, μαρούλια, ηλίανθους, σκουός, καλαμπόκι και φασόλια. Όλα εξαρτώνται από τα είδη που καταβροχθίζουν τα οποία υπάρχουν πολλά.

Υπάρχουν σκαθάρια των σταυρανθών (Phyllotreta cruciferae), σκαθάρια από φύλλα σπανακιού (Δισονύχα ξανθομέλας) και ριγέ σκαθάρια ψύλλων (Phyllotreta striolata) που τρέφονται με πιο συγκεκριμένα φυτά.

Ακραία κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο ενός μικροσκοπικού χρωματιστού ψύλλου σκαθαριού που στηρίζεται στην άκρη ενός φύλλου.
«Θέλω μόνο μερικές μπουκιές».

Εάν έχετε να κάνετε με τον παλερίριδο σκαθάρι ψύλλων (Οι αδερφές ανακατεύονται), σχεδόν κάθε νεαρό φυτό κινδυνεύει. Θα πάρουν ακόμη και μερικές μπουκιές από μέντα, αν και δεν τις έχω δει ποτέ στην καλέντουλα ή στο σχοινόπρασό μας.

Κύκλος ζωής των ψύλλων σκαθαριών

Οι ψύλλοι σκαθάρια επιβιώνουν τον χειμώνα ως ενήλικες, κρύβονται σε σάπια φύλλα, απορρίμματα φύλλων, δασώδεις περιοχές και φράχτες. Ωστόσο, χρειάζεστε μερικά από αυτά τα άγρια ​​μέρη για να εξυπηρετήσετε άλλα πλάσματα.

Μην παρασυρθείτε και προσπαθήστε να αφαιρέσετε όλο το κάλυμμα εδάφους. Χαλαρώστε και μάθετε τι πρέπει να κάνετε την άνοιξη, όταν τα σκαθάρια των ψύλλων ενεργοποιηθούν ξανά.

Διαφορετικά είδη έχουν διαφορετικές συνήθειες αναπαραγωγής.

Τα θηλυκά σκαθάρια ψύλλων γεννούν μεμονωμένα αυγά ή συστάδες αυγών σε τρύπες στο έδαφος, ρίζες ή φύλλα άλλων λαχανικών κήπου. Μια καλή υπενθύμιση για το γιατί είναι τόσο σημαντικό να καθαρίζετε τον κήπο σας στο τέλος κάθε σεζόν.

Μια ακανθώδης και κίτρινη νύμφη σκαθαριού ψύλλων σε ένα φύλλο.
Αυτή η νύμφη ψύλλου σκαθαριού σύντομα θα τσιμπήσει τα αγαπημένα σας φύλλα λαχανικών.

Στη συνέχεια, μικρές λευκές/κίτρινες προνύμφες εκκολάπτονται από τα αυγά, οι οποίες τρέφονται ακριβώς στο σημείο που είχαν τεθεί. Οι προνύμφες μεταμορφώνονται σε νύμφες και ο κύκλος ξεκινά ξανά, με ρυθμό μιας ή δύο γενεών το χρόνο.

Πώς να προστατέψετε τα φυτά σας

Εάν έχετε σκαθάρια ψύλλων στον κήπο σας, θα μάθετε γρήγορα ότι είναι πιο ενεργά στις αρχές της άνοιξης.

Μόλις δείτε τη δραστηριότητά τους, πρέπει κι εσείς να αναλάβετε δράση.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον αριθμό τους:

Μια πλαστική κολλώδης παγίδα σε σχήμα πεταλούδας έχει μπει στην τσέπη ενός Πύργου Κήπου κοντά στο φυτό ασιατικής μελιτζάνας. Μπορείτε να δείτε τη ζημιά του σκαθαριού ψύλλων στα κοντινά φύλλα.
Οι κολλώδεις παγίδες μπορούν να είναι μια καλή επιλογή για τον έλεγχο των πληθυσμών των ψύλλων σκαθαριών.
 • απλώστε γη διατόμων γύρω από φυτά όπου υπάρχουν σκαθάρια
 • χρησιμοποιήστε κολλώδεις παγίδες για να απαλλαγείτε από τα ενήλικα σκαθάρια
 • αφαιρέστε χειροκίνητα τα ζιζάνια γύρω από τον κήπο για να περιορίσετε τις πηγές τροφής για τους ψύλλους σκαθάρια
 • ψεκάστε ένα μείγμα ελαίου neem και νερού σε όλες τις προσβεβλημένες επιφάνειες των φυτών
 • σκονίστε τα φυτά με τάλκη ή λεπτή άργιλο για την απώθηση των ψύλλων σκαθαριών

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να απαλλαγείτε από αυτά. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε μια προσπάθεια.

Οι χημικοί έλεγχοι, όπως η εντομοκτόνος σκόνη, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως τελευταία λύση. Είναι πολύ καλύτερο να το περιμένετε και να δοκιμάσετε κάποια προληπτικά μέτρα για την επόμενη σεζόν, αντί να βλάψετε το πολύτιμο χώμα του κήπου σας.

Πώς να αποτρέψετε τους ψύλλους σκαθάρια

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία.

Στην περίπτωση της αντιμετώπισης των ψύλλων σκαθαριών, η πρόληψη είναι πολύ πιο εύκολη από την εξόντωση τους.

Για να αποτρέψετε την αύξηση του αριθμού των ψύλλων σκαθαριών:

 • φυτέψτε τις καλλιέργειές σας όσο το δυνατόν πιο αργά, καθώς θα αναπτυχθούν γρηγορότερα σε πιο ζεστό καιρό
 • αφαιρέστε το παλιό σάπια φύλλα και το κομποστοποιήστε για να απαλλαγείτε από τους ενήλικες που ξεχειμωνιάζουν
 • καλλιεργήστε το έδαφος για να αποκαλύψετε κρυμμένους ψύλλους σκαθάρια
 • χρησιμοποιήστε καλύμματα σειρών την εποχή για να κρατήσετε τους ψύλλους από τα νεαρά σπορόφυτα
 • σπείρουν νυστέρια και ραπανάκια ως καλλιέργειες παγίδας πριν φυτέψουν άλλα λαχανικά, καθώς οι ψύλλοι θα προσελκύονται από αυτά
 • φυτέψτε αρωματικά βότανα όπως ο βασιλικός και το catnip για να απωθούν τα σκαθάρια
 • προσελκύουν ωφέλιμα έντομα, όπως σφήκες braconid που θα σκοτώσουν τα ενήλικα σκαθάρια
Κοντινό πλάνο μιας braconid σφήκας σε ένα φλοιό καλαμποκιού. Είναι ένα λεπτό έντομο με ατράκτουλα με μακριά ουρά. Το σώμα είναι πορτοκαλοκόκκινο με σκούρα καφέ φτερά.
Μια βραχονοειδής σφήκα, που θα μοσχοβολήσει ευχάριστα τους ψύλλους σας.

Δεν είναι εύκολο να τους διώξεις αφού μετακομίσουν, αν και όλα τα προληπτικά μέτρα σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσεις.

Κάποια στιγμή, θα θελήσετε επίσης να εισαγάγετε την αμειψισπορά και τη συνοδευτική φύτευση στον κήπο σας, για τη συνολική υγεία και ζωτικότητα των καλλιεργειών σας.

Ό,τι κι αν κάνετε, μην αφήνετε τους ψύλλους σκαθάρια να σας επιβραδύνουν. Από τη στιγμή που οι καλλιέργειές σας έχουν απογειωθεί, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να τις βλάψουν. Με λίγη αγάπη και φροντίδα, ο κήπος σας θα τα ξεπερνά κάθε φορά.

Ασιατικές μελιτζάνες, cucamelons και αλεσμένα κεράσια τακτοποιημένα σε ξύλινο ξύλο κοπής που κάθεται πάνω από ένα ζωηρόχρωμο τραπεζομάντιλο.
Παρά τα «τρύπια» φύλλα μελιτζάνας της, η Tracey εξακολουθεί να συγκομίζει πολλές μελιτζάνες.

Schreibe einen Kommentar