Πώς να ξεγελάσετε τα φύλλα του φυτού νεφρίτη για να γίνουν κόκκινα

10
Πώς να ξεγελάσετε τα φύλλα του φυτού νεφρίτη για να γίνουν κόκκινα
Φύλλα με κόκκινη απόχρωση στο φυτό νεφρίτη.
Γυρίστε το βαρετό σας φυτό νεφρίτη σε ένα ηλιοβασίλεμα φυτών εσωτερικού χώρου!

Για πολλούς λάτρεις των φυτών, το να βλέπουν τα φύλλα ενός αγαπημένου φυτού να παίρνουν χρώμα διαφορετικό από το πράσινο, προκαλεί ανησυχία. Εξάλλου, τα φύλλα είναι ο πιο ορατός δείκτης της υγείας ενός φυτού.

Αλλά όταν πρόκειται για το φυτό νεφρίτη, ένα χρώμα κατακλύζει το διαδίκτυο – το κόκκινο.

Οι λάτρεις των φυτών νεφρίτη ανακάλυψαν πώς να κοκκινίζουν τα φύλλα των φυτών νεφρίτη.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτή την καυτή νέα τάση των φυτών εσωτερικού χώρου.

Θα συζητήσουμε πώς να κάνετε κόκκινα τα φύλλα του νεφρίτη σας και τι προκαλεί αυτή τη λαμπρή απόχρωση. Θα μιλήσω για το εάν αυτό είναι ασφαλές ή όχι για το φυτό και τι πρέπει να κάνετε για να επαναφέρετε τα φύλλα του φυτού νεφρίτη στο κανονικό τους χρώμα ξανά. Τέλος, θα συζητήσουμε μερικά χρώματα φύλλων που δεν είναι υπέροχα και θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στο φυτό σας.

Υγιές πράσινο φυτό νεφρίτη μπροστά από το παράθυρο.

Τι κάνει τα φύλλα του φυτού Jade να γίνονται κόκκινα;

Ανθοκυανίνη. Με τους απλούστερους όρους, οι ανθοκυανίνες είναι αυτές που κάνουν ορισμένα φυτά κόκκινα, μωβ ή μαύρα. (Σκεφτείτε το κόκκινο λάχανο και τα βατόμουρα.) Είναι βασικά χρωστικά σάκχαρα που βρίσκονται στα φυτά.

Αναπτύξτε έναν ολόκληρο κήπο γεμάτο ανθοκυανίνες! – 15 μωβ λαχανικά που χρειάζεστε για να μεγαλώσετε

Αλλά περίμενε, Τρέισι, το φυτό μου νεφρίτη είναι πράσινο; Πού μπαίνει η ανθοκυανίνη;

Κοντινό πλάνο με φύλλα νεφρίτη που είναι έντονο κίτρινο.
Υπέροχες κόκκινες συμβουλές!

Εδώ είναι το μεγάλο μυστικό φίλοι μου. Για να κάνετε κόκκινα τα φύλλα του νεφρίτη σας, πρέπει να βάλετε τον νεφρίτη σας στο άμεσο ηλιακό φως.

Το καυτό, έντονο φως θα προκαλέσει το σχηματισμό ανθοκυανίνης στις άκρες των φύλλων. Όσο περισσότερο το φυτό σας παραμένει στο άμεσο ηλιακό φως, τόσο πιο έντονη θα γίνει η κόκκινη απόχρωση.

Ορισμένα είδη φυτών νεφρίτη έχουν φυσικά μια ελαφρά κοκκινωπή απόχρωση στις εξωτερικές άκρες των φύλλων τους. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το φυτό νεφρίτη λαμβάνει άφθονο άμεσο ηλιακό φως για να διατηρήσει το χρώμα.

Νεφρίτης τρομπέτας με κόκκινη μύτη στον ήλιο.
Αυτός ο όμορφος νεφρίτης τρομπέτας φαίνεται υπέροχος με κόκκινες μύτες.

Είναι κακό για το φυτό το να γυρίζεις τα φύλλα του νεφρίτη σε κόκκινο χρώμα;

Είναι σπάνιο στην κοινότητα φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου να σας λένε να βάλετε το φυτό σας στο άμεσο ηλιακό φως.

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου είναι εγγενή σε περιοχές του τροπικού δάσους όπου προστατεύονται από έναν μεγαλύτερο θόλο δέντρων από πάνω.

Υπάρχουν πολύ λίγα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να αντέξουν τη θερμότητα του άμεσου ηλιακού φωτός. Μάλιστα, η παρουσία ανθοκυανίνης στα παχύφυτα είναι σημάδι περιβαλλοντικής καταπόνησης στο φυτό.

Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Οι περισσότεροι από εμάς ταυτίζουμε το άγχος ως κακό. Δηλαδή, μετά τα δύο τελευταία χρόνια, ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει. Αλλά δεν είναι όλο το άγχος αιτία συναγερμού. Για παράδειγμα, όταν ασκείστε, ασκείτε άγχος στο σώμα σας και δεν θα λέγαμε ότι αυτό είναι κακό.

Το άγχος που υφίσταται το φυτό νεφρίτη σας δεν είναι αρκετό για να προκαλέσει μόνιμη βλάβη. Εφόσον αντισταθμίζετε το γεγονός ότι το φυτό σας μπορεί να χρειάζεται πιο συχνά ποτίσματα στη ζεστή και ηλιόλουστη τοποθεσία του, θα πρέπει να είναι εντάξει.

Φυτό νεφρίτη με ελαφρώς ροζ άκρες στα φύλλα

Είναι μόνιμο; Τι γίνεται αν τα φύλλα του νεφρίτη μου είναι κόκκινα και δεν θέλω να είναι;

Τα καλά νέα σχετικά με το να κάνετε κόκκινα τα φύλλα ενός νεφρίτη είναι ότι δεν είναι μόνιμο και είναι πολύ εύκολο να το αντιστρέψετε. Στην πραγματικότητα, μέχρι τώρα, πιθανότατα έχετε ήδη καταλάβει πώς να το διορθώσετε.

Ναι, αυτό είναι σωστό, απλώς μετακινήστε το φυτό νεφρίτη σας από τον άμεσο ήλιο σε ένα σημείο που έχει περισσότερο φιλτραρισμένο ή έμμεσο φως.

Μέσα σε μια εβδομάδα, ίσως δύο, το φυτό θα χάσει τη ροδαλή απόχρωση του και θα επιστρέψει στα παραδοσιακά πράσινα φύλλα που έχετε συνηθίσει.

Πολύ ωραίο, σωστά;

Τι γίνεται αν τα φύλλα του Jade μου είναι κίτρινα;

Φυτό νεφρίτη με κιτρινισμένα φύλλα
Ωχ! Κίτρινος? Αυτό δεν είναι καλό.

Όχι πράσινο, όχι κόκκινο, αλλά κίτρινο. Τώρα, αυτό είναι ένα χρώμα που προκαλεί ανησυχία. Υπάρχουν συνήθως τρεις λόγοι για τους οποίους τα φύλλα του φυτού σας νεφρίτη αρχίζουν να κιτρινίζουν.

  • Ακάρεα αράχνης – Ω, αυτά τα ενοχλητικά μικρά τραμπουκάκια είναι τόσο δύσκολο να τα αντιμετωπίσεις. Πάνω από τα κιτρινισμένα φύλλα, θα βρείτε επίσης λεπτά, λεπτά πλέγματα κοντά στο εσωτερικό του φυτού νεφρίτη σας.

Θα θελήσετε να δείτε τον λεπτομερή οδηγό μου για το πώς να απαλλαγείτε από τα ακάρεα της αράχνης.

  • Υπερβολικό πότισμα – ένα άλλο θέμα που θα οδηγήσει σε κίτρινα φύλλα είναι το πολύ νερό. Βάλτε το δάχτυλό σας στο χώμα και ελέγξτε πόσο υγρό είναι το χώμα. Αν είναι καλό και μουσκεμένο, θα θελήσετε να αποφύγετε να το ποτίζετε για λίγο και να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει.
  • Πάρα πολύ λίπασμα – αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο να διαγνωστεί, αλλά αν λιπάνατε σε κάθε πότισμα ή πιο συχνά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε ένα διάλειμμα στο φυτό σας. Αφήστε το φυτό του νεφρίτη να χρησιμοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους και τυχόν μεταγενέστερα ποτίσματα θα σας βοηθήσουν να ξεπλύνετε το υπερβολικό λίπασμα.

Τι γίνεται αν τα φύλλα του φυτού μου νεφρίτη είναι καφέ;

Τα καφέ παχύφυτα είναι παχύφυτα που έχουν καεί από τον ήλιο. Εάν τα φύλλα του φυτού νεφρίτη σας είναι καφέ, πιθανότατα κάποια στιγμή ήταν κόκκινα. Η μετακίνηση ενός νεφρίτη έξω το καλοκαίρι ή η τοποθέτηση του ακριβώς δίπλα σε ένα παράθυρο είναι συχνά ο ένοχος για το ηλιακό έγκαυμα.

Μεταφέρετε το νεφρίτη σας κάπου μακριά από το έντονο φως και θα βελτιωθεί μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Φυτό νεφρίτη σε εξωτερικούς χώρους με φύλλα σε χρώματα ηλιοβασιλέματος.
Αυτό το φυτό νεφρίτη που διατηρείται έξω γίνεται από κόκκινο σε τραγανό.

Τα παχύφυτα είναι διασκεδαστικά και ελκυστικά φυτά για φροντίδα. Και τώρα που ξέρετε πώς να κάνετε κόκκινα τα φύλλα του νεφρίτη σας, μπορεί να βρεθείτε να μετακινείτε περιοδικά το φυτό σας για να απολαύσετε αυτό το υπέροχο κόλπο.

Με την κατάλληλη φροντίδα, θα απολαμβάνετε το φυτό σας νεφρίτη, κόκκινο ή πράσινα φύλλα, για τα επόμενα χρόνια.

Μάθετε πώς να κλαδεύετε το φυτό νεφρίτη ώστε να μεγαλώνει και να είναι θαμνώδες.

Πώς να κλαδέψετε έναν νεφρίτη για να αποκτήσετε ένα μεγάλο θαμνώδες φυτό (με φωτογραφίες!)

Μεγάλο θαμνώδες φυτό νεφρίτη μπροστά από τον τοίχο από τούβλα

Περισσότερα άρθρα για φυτά εσωτερικού χώρου σχετικά με το Rural Sprout

Πώς να καλλιεργήσετε ένα όμορφο φυτό καφέ σε εσωτερικούς χώρους

12 λάθη φυτών εσωτερικού χώρου που κάνουν σχεδόν όλοι

12 όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που ευδοκιμούν σε χαμηλό φωτισμό

Φυτά Hoya: Ο συνολικός οδηγός για την καλλιέργεια και τη φροντίδα του „φυτού κεριού“

Schreibe einen Kommentar