Πώς να αραιώσετε τα σπορόφυτα μαρουλιού

10
Πώς να αραιώσετε τα σπορόφυτα μαρουλιού

Αναρωτιέστε αν πρέπει πραγματικά να αραιώσετε τα σπορόφυτα μαρουλιού σας; Ή ίσως απλά θέλετε να μάθετε τον καλύτερο τρόπο για να το κάνετε. Επιτρέψτε μου να είμαι ο πρώτος που θα πω, ότι είναι εξαιρετικά εύκολο και είναι ένα έργο που πρέπει να κάνετε στην κηπουρική.

Σπορόφυτα μαρουλιού που μεγαλώνουν στο λαχανόκηπο

Το Audrey’s Little Farm μπορεί να κερδίσει προμήθεια αφού κάνει κλικ σε συνδέσμους σε αυτήν τη σελίδα χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Μάθε περισσότερα.

Μερικές φορές το πρόβλημα με την κηπουρική είναι ότι είναι εύκολο να σκεφτείς ότι περισσότερα είναι καλύτερα. Αν φυτέψετε τους σπόρους σας και όλα φυτρώσουν, γιατί να μην τα αφήσετε όλα να αναπτυχθούν;

Αλλά δυστυχώς, έχω μάθει με τα χρόνια ότι η συνιστώμενη απόσταση για τα φυτά σημαίνει πραγματικά κάτι. Που σημαίνει ότι πρέπει να αραιώσεις τα φυτά μαρουλιού σου.

Πρώτο βήμα για την αραίωση δενδρυλλίων μαρουλιού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε πώς να φυτέψετε το μαρούλι σας. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι φυτών μαρουλιού:

Ποικιλίες κεφαλής μαρουλιούτο οποίο μπορεί να σπαρθεί απευθείας ή να μεταφυτευθεί.

Baby mix μαρούλι, γνωστό και ως μαρούλι με χαλαρά φύλλα που απευθείας σπέρνονται.

Αλλά μπορείτε πάντα να βρείτε τις ακριβείς πληροφορίες ανατρέχοντας στο πακέτο σπόρων ή στην ετικέτα φύτευσης.

Αποκτήστε το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα φύτευσης λαχανικών με όλες τις ημερομηνίες φύτευσης εδώ!

Φυτέψτε το μαρούλι σύμφωνα με τις συστάσεις της ποικιλίας

Μου αρέσει να λέω ότι φυτεύω πιο έξυπνα όχι πιο σκληρά, και καθώς το κάνω, γελάω κάπως γιατί δεν προσπάθησα ποτέ να κάνω τη φύτευση «σκληρή». Αλλά όταν δεν κάνετε πάντα τα πράγματα με τον «σωστό» τρόπο, γίνεται δύσκολο.

Οπότε λέγοντας εξυπνότερος, εννοώ μερικά πράγματα.

Πρώτα, σπείρουν τους σπόρους στη συνιστώμενη απόστασή τους. Αυτό εξοικονομεί σπόρους, καθώς εξοικονομεί πολύ χρόνο αργότερα όταν πρόκειται για την αραίωση δενδρυλλίων μαρουλιού.

Ή εάν φυτεύετε μεταμοσχεύσεις, μεταφυτεύστε δενδρύλλια στη συνιστώμενη απόσταση. Εάν έχετε περιορισμένο χώρο, η απόσταση των φυτών πιο κοντά μεταξύ τους θα έχει ως αποτέλεσμα την κακή ανάπτυξη.

Δεύτερος, Σε περίπτωση που είχατε χαμηλά ποσοστά βλάστησης και τα φυτά σας απέχουν πολύ μεταξύ τους, μπορείτε να φυτέψετε περισσότερους σπόρους μαρουλιού ενδιάμεσα.

Τα περισσότερα μαρούλια θα πρέπει να φυτρώσουν μέσα σε μια εβδομάδα και έτσι, εφόσον φυτεύετε εγκαίρως, θα έχετε χρόνο να επιστρέψετε και να ξαναφυτέψετε σε αντίθεση με την υπερβολική σπορά και να χρειαστεί να αραιώσετε τα μισά φυτά σας.

Τρίτος, φυτέψτε την ποσότητα μαρουλιού που χρειάζεται πραγματικά.

Εάν φυτέψετε μια τεράστια ποσότητα μαρουλιού ταυτόχρονα, θα έχετε επίσης μια τεράστια συγκομιδή.

Έτσι, αντ ‚αυτού μπορείτε να δοκιμάσετε διαδοχική φύτευση που σημαίνει ότι φυτεύετε μικρότερες ποσότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Απλώς να έχετε κατά νου ότι ανάλογα με τη ζώνη ανάπτυξής σας, ενδέχεται να μπορείτε να αποχωρίσετε τις φυτεύσεις μόνο για μερικές εβδομάδες πριν ο καιρός δεν θα είναι πλέον κατάλληλος για την καλλιέργεια μαρουλιού.

Και τώρα που καταλάβαμε πώς να φυτέψουμε σωστά, ας δούμε πώς να ξέρουμε πότε είναι ώρα να αραιώσουμε τα σπορόφυτα.

Οδηγίες αραίωσης μαρουλιού

Στις επόμενες ενότητες θα καλύψω πότε πρέπει να αραιώσετε τα σπορόφυτα μαρουλιού, πόσο απέχουν μεταξύ τους, πόσο συχνά να το κάνετε, τα οφέλη και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αραιωμένα φυτά.

Πότε να αραιώσετε τα σπορόφυτα μαρουλιού

Μόλις τα φυτά σας αποκτήσουν σετ αληθινών φύλλων και μεγαλώσουν μερικά εκατοστά, μπορείτε να αρχίσετε να τα αραιώνετε.

Δεν μου αρέσει να αραιώνω πολύ νωρίς γιατί όταν τα φυτά μεγαλώνουν πολύ κοντά μεταξύ τους είναι δύσκολο να τα βγάλεις χωρίς να ενοχλεί το ένα το άλλο.

Είναι επίσης ωραίο να αφήνετε τα σπορόφυτα να μεγαλώσουν τουλάχιστον μερικά εκατοστά ψηλά γιατί τότε μπορείτε να πείτε ποια φυτά είναι πιο αδύναμα και να διατηρήσετε τα πιο υγιή.

Το μαρούλι που μεγαλώνει πολύ κόσμο στον κήπο

Πόσο απέχουν μεταξύ τους τα διαστημικά φυτά μαρουλιού

Ανάλογα με την ποικιλία του μαρουλιού που φυτέψατε θα εξαρτηθεί από τον χώρο που χρειάζεται μεταξύ κάθε φυτού όταν τα αραιώσετε.

Σε γενικές γραμμές, οι ποικιλίες κεφαλής μαρουλιού πρέπει συνήθως να απέχουν περίπου 6-12 ίντσες μεταξύ τους και οι ποικιλίες μαρουλιού με το μωρό ή με χαλαρά φύλλα πρέπει να σπέρνονται πυκνά, αλλά στη συνέχεια να αραιώνονται σε απόσταση περίπου 6 ιντσών.

Για κάθε ποικιλία, φροντίστε να ελέγξετε το πακέτο σπόρων ή την ετικέτα για την ακριβή απόσταση.

Αποκτήστε το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα φύτευσης λαχανικών με όλες τις ημερομηνίες φύτευσης εδώ!

Πόσο συχνά θα χρειαστεί να αραιώσετε τα σπορόφυτα

Θα πρέπει να αραιώσετε τα σπορόφυτά σας μόνο μία φορά, αλλά αν έχετε πολλά επιπλέον φυτά που αναπτύσσονται, μπορείτε να τα χωρίσετε σε δύο περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, εάν τα φυτά σας πρέπει να απέχουν 12 ίντσες μεταξύ τους, την πρώτη φορά μπορείτε να αραιώσετε κάθε 6 ίντσες. Στη συνέχεια, μια εβδομάδα αργότερα, μπορείτε να τα αραιώσετε ξανά ώστε να απέχουν όλα 12 ίντσες μεταξύ τους.

Τα οφέλη της αραίωσης του μαρουλιού

Η αραίωση των φυτών μαρουλιού σας είναι σημαντική για μερικούς λόγους.

Πρώτα απ ‚όλα, επιτρέπει στα φυτά σας τη σωστή κυκλοφορία αέρα που τα καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε ασθένειες και σήψη.

Δεύτερον, δίνει στα φυτά τον απαραίτητο χώρο για να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Τρίτον, θα σας προσφέρει καλύτερη γεύση μαρούλι.

Οι ποικιλίες μαρουλιού σε φύλλα που έχουν πολύ κόσμο μπορεί να καταλήξουν με πικρή γεύση. Έτσι, η αραίωση των φυτών σας θα τους δώσει την καλύτερη γεύση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αραιωμένα φυτά σας

Είναι πολλές οι φορές που δεν θέλω να αραιώσω τα φυτά μου γιατί μου φαίνεται σαν σπατάλη.

Αλλά ευτυχώς με το μαρούλι, δεν είναι. Φυσικά, τα αραιωμένα φυτά δεν μπορούν να γίνουν τόσο μεγάλα όσο τα φυτά μαρουλιού, αλλά μπορείτε ακόμα να φάτε το μαρούλι που αραιώσετε.

Όταν αραιώσετε το μαρούλι σας, τραβήξτε κάθε φυτό από το χώμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε και προσθέστε το σε μια σαλάτα. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάτε και μια μίνι συγκομιδή!

Γρήγορη επισκόπηση του Πώς να αραιώσετε τα σπορόφυτα μαρουλιού

  • Μάθετε ποια ποικιλία μαρουλιού φυτεύετε και σημειώστε τις ανάγκες καλλιέργειας του.
  • Σπείρετε τους σπόρους στη σωστή απόσταση.
  • Φυτέψτε ξανά τους σπόρους σε περιοχές όπου η απόσταση των φυτών είναι πολύ μεγάλη (εάν υπάρχει).
  • Λεπτά φυτά για να διορθώσετε την απόσταση μόλις φτάσουν μερικά εκατοστά ύψος.
  • Χρησιμοποιήστε τα αραιωμένα σπορόφυτα για να φτιάξετε μια σαλάτα, ώστε να μην χρειάζεται να πάνε χαμένα.

Το πιο σημαντικό, διασκεδάστε με την κηπουρική!

Αποκτήστε το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα φύτευσης λαχανικών με όλες τις ημερομηνίες φύτευσης εδώ!

Για περισσότερες αναρτήσεις σχετικά με την κηπουρική, ρίξτε μια ματιά:

Θέλετε να εξερευνήσετε νέες ποικιλίες μαρουλιού για να μεγαλώσετε; Αν ναι, φροντίστε να ελέγξετε έναν από τους αγαπημένους μου προμηθευτές σπόρων, Αληθινή αγορά φύλλων. Έχουν μια καταπληκτική επιλογή!

ΚΑΦΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ:

Schreibe einen Kommentar