Πώς να απελευθερώσετε πασχαλίτσες στον κήπο σας (και γιατί πρέπει)

8
Πώς να απελευθερώσετε πασχαλίτσες στον κήπο σας (και γιατί πρέπει)
Μια μονή πασχαλίτσα σέρνεται στο πέταλο ενός ροζ λουλουδιού προς το κέντρο του λουλουδιού. Ο ήλιος λάμπει.
Αυτός είναι ένας από τις μερικές εκατοντάδες από τους νεότερους ενοικιαστές στον κήπο μου.

Αν έχετε ένα πρόβλημα με τις αφίδες που θέλετε να διορθώσετε, πιθανότατα έχετε διαβάσει ότι οι πασχαλίτσες είναι η λύση. Η χρήση αυτών των χαριτωμένων μικρών σκαθαριών για την καταπολέμηση των μικροσκοπικών πράσινων παρασίτων είναι μια βιολογική επιλογή που βλέπουμε σε όλο το διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, είμαστε μεγάλοι θαυμαστές αυτής της προσέγγισης εδώ στο Rural Sprout.

Αυτό που δεν βλέπετε συχνά είναι πώς.

Ναι, οι πασχαλίτσες θα τρώνε τις αφίδες, αλλά πώς θα τις φτάσετε στα φυτά σας αρχικά; Πώς τους κάνεις να μείνουν; Υπάρχει πολλή ασάφεια γύρω από τη χρήση αυτών των αρπακτικών ζωυφίων ως ελέγχου παρασίτων.

Λοιπόν, σήμερα, θα τα ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά. Μέχρι το τέλος αυτής της ανάρτησης, θα έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για:

 • Πηγή πασχαλίτσες
 • Πότε να τα παραγγείλετε
 • Τι να κάνετε όταν φτάσουν
 • Πώς να τα εφαρμόσετε στα φυτά σας
 • Πότε να τα εφαρμόσετε στα φυτά σας
 • Και πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα ενθαρρύνετε να παραμείνουν

Θα μεταβούμε αμέσως στις λεπτομέρειες και σύντομα το πρόβλημα της αφίδας σας θα ανήκει στο παρελθόν.

Ένα φυτό φρεσκοπασπαλισμένης πατάτας. Στις πασχαλίτσες άρεσε να κρύβονται κάτω από όλα τα φύλλα.

Απλά για να ανακεφαλαιώσουμε

Εάν διαβάζετε αυτό, είναι πιθανώς ασφαλές να υποθέσετε ότι γνωρίζετε τα οφέλη της χρήσης πασχαλίτσες ως ελέγχου παρασίτων. Αυτά τα λαμπερά μικρά σκαθάρια μπορούν να τρώνε περίπου 50 αφίδες την ημέρα, κάτι που δεν είναι τίποτα για να φτερνιστείτε. Αλλά ξέρατε ότι είναι επίσης μια εξαιρετική βιολογική επιλογή για τον έλεγχο άλλων εντόμων με μαλακό σώμα, όπως τα ακάρεα, οι χοάνες φύλλων και οι αλευρώδεις κοριοί;

Αν είναι απαλό και μικροσκοπικό, το πιθανότερο είναι ότι είναι στο μενού για πασχαλίτσα.

Κοντινό πλάνο των αφίδων που σέρνονται στην κάτω πλευρά ενός φύλλου μαρουλιού.
Όπου υπάρχει ένας, υπάρχουν… εκατοντάδες.

Μπορείτε να περιμένετε να μαζευτούν οι πασχαλίτσες στον κήπο σας μόνες τους. Αν υπάρχει φαγητό για φαγητό, θα εμφανιστούν τελικά. Ωστόσο, πολλοί κηπουροί πρέπει να επισπεύσουν αυτή τη διαδικασία για να σώσουν τα φυτά τους από πεινασμένα παράσιτα. Εισαγάγετε την ταχυδρομική πασχαλίτσα.

Πού να προμηθεύεστε Ladybugs

Ο M. Olshan κρατά ένα μικρό πλαστικό δοχείο στην παλάμη του χεριού του. Μέσα στο δοχείο με καπάκι υπάρχουν περίπου 600 ζωντανές πασχαλίτσες που σέρνονται η μία πάνω στην άλλη.
Υπάρχουν περίπου εξακόσιες πασχαλίτσες σε αυτό το μικροσκοπικό δοχείο.

Αν και θα ήταν υπέροχο να μπείτε στο τοπικό σας κέντρο κήπου και να μαζέψετε μερικές εκατοντάδες πασχαλίτσες, τα περισσότερα από αυτά τα μέρη δεν μεταφέρουν ζωντανά έντομα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παραγγείλετε ηλεκτρονικά. Τα καλά νέα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να το κάνετε.

Έχω συγκεντρώσει μερικές πηγές προς εξέταση.

Αμαζόνα

Όπως πολλές ηλεκτρονικές αγορές, το Amazon είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να παραλάβετε 1.500 ζωντανές πασχαλίτσες από αυτή τη σελίδα. Κάτι που πρέπει να προσέξετε, οι ημερομηνίες αποστολής στο Amazon ποικίλλουν πολύ από προμηθευτή σε πωλητή.

eBay

Έχω αγοράσει προσωπικά πασχαλίτσες από High Sierra Ladybugs στο eBay. Τα έστειλαν γρήγορα και τα σφάλματα έφτασαν σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτά είναι τα σκαθάρια που εμφανίζονται στις περισσότερες φωτογραφίες.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι πωλητές στο eBay που πουλάνε πασχαλίτσες και έχουν εξαιρετικές κριτικές. Κοιτάξτε γύρω σας και κάντε ερωτήσεις πριν αγοράσετε.

Nature’s Good Guys

Αυτός ο ιστότοπος ειδικεύεται στον έλεγχο των φυσικών ζωντανών παρασίτων. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μαζέψετε πασχαλίτσες αν θέλετε να γεμίσετε τον κήπο σας με πολλά διαφορετικά ευεργετικά έντομα. Μαζί με τις πασχαλίτσες, πουλάνε επίσης ζωντανά πράσινα κορδόνια, νηματώδεις, ακόμη και γαιοσκώληκες για τον πύργο σας για βερμικομποστοποίηση DIY.

Πότε πρέπει να παραγγείλω πασχαλίτσες;

Όταν παραγγέλνετε πασχαλίτσες εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Μπορεί να θέλετε να λάβετε τα έντομά σας το συντομότερο δυνατό εάν έχετε ένα συνεχές πρόβλημα με τα παράσιτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε τον κήπο σας με ωφέλιμα έντομα καθώς τα παράσιτα αρχίζουν να φτάνουν. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε να παραγγείλετε τις πασχαλίτσες σας στην αρχή της σεζόν, όταν ο κήπος σας αρχίζει να απογειώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μπορείτε να χρονομετρήσετε την άφιξή τους.

Όταν επιλέγετε πασχαλίτσες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε θα αποσταλούν. Πολλά μέρη αποστέλλονται εντός ημερών, αλλά ανάλογα με τη ζήτηση, άλλα μπορεί να χρειαστούν έως και τέσσερις εβδομάδες πριν αποσταλούν τα σφάλματα σας. Η ημερομηνία αποστολής είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τον καιρό όταν παραγγέλνετε.

Εάν παραγγείλετε πασχαλίτσες κατά τη διάρκεια ενός καυτού ξόρκι, μερικές μπορεί να πεθάνουν κατά τη μεταφορά. Ή χειρότερα, θα μπορούσατε να χάσετε μια παρτίδα εντελώς αν κάθονται σε ένα ζεστό, μεταλλικό γραμματοκιβώτιο όλη την ημέρα. Για αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο να παραγγείλετε μόνο από έναν προμηθευτή που θα παρέχει πληροφορίες παρακολούθησης.

Μπορεί επίσης να θέλετε να αγοράσετε τις πασχαλίτσες σας από έναν πωλητή που έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων ή έναν που θα αντικαταστήσει τα σφάλματα εάν φτάσουν νεκρά.

Τι να κάνετε όταν φτάσουν οι πασχαλίτσες σας

Κοντινό πλάνο μιας ταχυδρομικής ετικέτας σε ένα κουτί από χαρτόνι. Η ταχυδρομική ετικέτα έχει μια φωτογραφία μιας πασχαλίτσας πάνω της και γράφει:
Η βοήθεια έφτασε!

Φέρτε τις πασχαλίτσες σας μέσα μόλις μπορέσετε. Θέλετε να τα βγάλετε από τη ζέστη. Αποθηκεύστε τα σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας μέχρι να έρθει η ώρα να τα απελευθερώσετε. Το κρύο θα τους επιβραδύνει λίγο, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο πιθανό να πετάξουν μακριά.

Προετοιμάστε τον κήπο σας για νέους επισκέπτες

Οι πασχαλίτσες ή τα σκαθάρια προτιμούν δροσερά, υγρά μέρη με άφθονο φαγητό για φαγητό. Εάν δεν έχετε αφίδες ή άλλα παράσιτα για να τα τσιμπολογήσουν, είναι απίθανο να κολλήσουν. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πασχαλίτσες ως προληπτικό, πρέπει να έχετε κάποιο είδος πληθυσμού παρασίτων στον κήπο σας. Οι περισσότεροι κηπουροί μπορούν να το επιβεβαιώσουν, αυτό είναι σπάνια πρόβλημα.

Νερό

Εάν ο καιρός το επιτρέπει, σχεδιάστε να απελευθερώσετε τα γυναικεία σκαθάρια σας κατά τη διάρκεια μιας δροσερής, βροχερής διαδρομής. Θα κυνηγούν ευχάριστα στον κήπο σας, κρυμμένοι κάτω από τα φύλλα φυτών ενώ τρώνε αφίδες. Ωστόσο, εάν ο καιρός δεν συνεργάζεται, θα χρειαστεί να θολώσετε ελαφρά τον κήπο σας πριν απελευθερώσετε τα σφάλματα σας.

Τα περισσότερα εξαρτήματα εύκαμπτων σωλήνων κήπου αυτές τις μέρες έχουν μια ρύθμιση ομίχλης ή ντους που λειτουργεί εξαιρετικά για αυτόν τον σκοπό. Ένας ψεκαστήρας ή ποτιστήρι θα λειτουργήσει καλά επίσης. Ενώ τα περισσότερα φυτά λαχανικών προτιμούν να μην έχουν τα φύλλα τους βρεγμένα, θα κάνουμε μια εξαίρεση σε αυτή την περίπτωση.

Σκοτάδι

Απελευθερώστε τα σκαθάρια το σούρουπο, αφού έχει δύσει ο ήλιος. Εάν απελευθερώσετε πασχαλίτσες κατά τη διάρκεια της ημέρας που λάμπει ο ήλιος και είναι ζεστό, θα πετάξουν μακριά για να βρουν ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος για να κρυφτούν.

Μυρμήγκια

Παρακολουθήστε τα φυτά με αφίδες για λίγες μέρες προτού εισαγάγετε τις πασχαλίτσες. Εάν έχετε μυρμήγκια, κάτι που είναι αρκετά κοινό με πολλές αφίδες, θα πρέπει πρώτα να τις αντιμετωπίσετε. Τα μυρμήγκια απολαμβάνουν το μελίτωμα που παράγουν οι αφίδες και θα φυλάνε με ζήλια μια αποικία αφίδων. Θυμηθείτε, ταΐζουμε αφίδες στις πασχαλίτσες, όχι πασχαλίτσες στα μυρμήγκια.

Απελευθερώστε τα Hounds!

Ο Μάθιου Ολσάν ψεκάζει πασχαλίτσες πάνω από ένα κρεβάτι με μαρούλι στο θερμοκήπιό του. Υπάρχει πράσινο δίχτυ και μαύρα μεταλλικά βαρέλια κατά μήκος του τοίχου μπροστά του.
Βρέχει πασχαλίτσες στο θερμοκήπιο του Μάθιου. Καθώς άφηνε τις πασχαλίτσες σε έναν κλειστό χώρο, ο Μάθιου δεν χρειαζόταν να ανησυχεί μήπως πετάξουν μακριά στη μέση της ημέρας.

Εάν τα σκαθάρια σας έφτασαν σε διχτυωτό σάκο, είναι πολύ απλό να τα απελευθερώσετε. Κόψτε το πάνω μέρος από τη σακούλα και τοποθετήστε το στη βάση ενός φυτού για λίγα λεπτά. Μετακινήστε την τσάντα γύρω από τον κήπο σας μέχρι να σκαρφαλώσουν όλες οι πασχαλίτσες και να καλύψετε τον κήπο σας.

Εάν οι πασχαλίτσες σας μπήκαν σε ένα μικρό πλαστικό δοχείο, τυχεροί είστε, μπορείτε γρήγορα να δουλέψετε!

Μπορείτε να είστε από κοντά και προσωπικά με τη νέα σας ομάδα ελέγχου αφίδων. Μόλις ανοίξετε το καπάκι, θα αρχίσουν να βγαίνουν από το δοχείο. Και πάνω σου, και ψηλά το χέρι σου κ.λπ.

Το χέρι του M. Olshan κρατά ένα μικροσκοπικό τετράγωνο πλαστικό δοχείο γεμάτο με πασχαλίτσες. Το καπάκι είναι ανοιχτό από το δοχείο και οι πασχαλίτσες σκαρφαλώνουν στα δάχτυλά του και στο χέρι του.
Ο Matthew Olshan ήταν ένα καλό άθλημα για να το κρατήσω αρκετά για να με αφήσει να τραβήξω μια φωτογραφία ενώ οι πασχαλίτσες ανέβαιναν το χέρι του.

Σε αυτό το σενάριο, είναι καλύτερο να μην αφαιρέσετε το καπάκι μέχρι να βρεθείτε ακριβώς δίπλα στο πρώτο φυτό που θέλετε να «ενοφθαλμίσετε». Μόλις αφαιρέσετε το καπάκι, θα πρέπει να εργαστείτε γρήγορα, πασπαλίζοντας πασχαλίτσες στη βάση των φυτών σας ενώ κινείστε στον κήπο σας.

Αν δεν καταφέρετε να καλύψετε ολόκληρο τον κήπο, μην ανησυχείτε. Οι πασχαλίτσες που κολλάνε θα απλωθούν και θα ακολουθήσουν το φαγητό.

Μια κλιμακωτή επίθεση αφίδων

Θα χάσεις πασχαλίτσες. Συμβαίνει. Ακόμη και με σωστό σχεδιασμό και απελευθέρωση, λίγοι ή πολλοί θα πετάξουν μακριά. Για αυτόν τον λόγο, σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να κυκλοφορούν δύο παρτίδες με διαφορά λίγων ημερών. Εάν σκοπεύετε να το κάνετε αυτό, αποθηκεύστε επιπλέον έντομα στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι για τη δεύτερη απελευθέρωσή σας.

Κάντε τις πασχαλίτσες σας να κολλήσουν

Κοντινό πλάνο ενός φύλλου μαρουλιού με αφίδες να σέρνονται κάτω από αυτό, ενώ εγώ η πασχαλίτσα περπατά κατά μήκος της πάνω άκρης του φύλλου.
Αντίο, αντίο αφίδες, ο γείτονάς σας στον επάνω όροφο πεινάει.

Όπως ανέφερα παραπάνω, ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τις πασχαλίτσες να τριγυρνούν είναι να τους δώσετε το τέλειο μέρος για να μείνουν. Θέλουν υγρές συνθήκες και πολλά σκιερά σημεία για να κρυφτούν. Και το πιο σημαντικό, θέλουν φαγητό. Εφόσον πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, θα έχετε πασχαλίτσες.

Και μόλις η αποικία της μικρής πασχαλίτσας σας έχει εδραιωθεί, θα βρείτε ακόμη και αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα ανάμεσα στα φυτά σας.

Κοντινό πλάνο μιας πορτοκαλί και μαύρης προνύμφης πασχαλίτσας σε ένα πράσινο λιβάδι.
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτό το ανατριχιαστικό πράγμα θα μετατραπεί σε κάτι χαριτωμένο.

Πρόκειται για προνύμφες πασχαλίτσας. Η επόμενη γενιά σκαθαριών που τρέφουν αφίδες θα είναι παρέα στον κήπο σας.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσθέτετε πασχαλίτσες στον κήπο σας είναι οι άλλες μορφές ελέγχου παρασίτων. Ακόμη και κάτι τόσο απλό όπως ο ψεκασμός με λάδι neem μπορεί να πείσει τις πασχαλίτσες να προχωρήσουν. Ενώ το έλαιο neem βλάπτει μόνο τα παράσιτα που τρώνε φύλλα, θα σκοτώσετε την προσφορά τροφής για τα σκαθάρια σας.

Φροντίστε να το σκεφτείτε δύο φορές πριν χρησιμοποιήσετε άλλους τύπους ελέγχου παρασίτων όταν παίζουν οι πασχαλίτσες σας.

Η χρήση πασχαλίτσας ως φυσικής μορφής καταπολέμησης των παρασίτων είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, αλλά είναι επίσης μια πολύ απλή προσέγγιση. Μόλις βρεθούν στον κήπο σας, πρέπει να είστε πρόθυμοι να σταθείτε πίσω και να τους αφήσετε να κάνουν τη δουλειά τους. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει επίσης ότι παρακολουθείτε τις αφίδες να συνεχίζουν να πιπιλίζουν τα φυτά σας.

Πολλές πασχαλίτσες σέρνονται στο φύλλο ενός φυτού βασιλικού στον ήλιο. Στο βάθος υπάρχουν φύλλα μαρουλιού και λάχανου.
Χαρούμενα μικρά σκαθάρια που λιάζονται.

Οι πασχαλίτσες θα βάλουν τελικά τάξη στον κήπο σας. αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο.

Στο τέλος, όμως, θα έχετε μια αποικία σφαλμάτων που θα κάνουν τη δουλειά ευχαρίστως για εσάς. Οι πασχαλίτσες είναι μόνο ένα από τα πολλά ευεργετικά σφάλματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας. Εδώ είναι έντεκα άλλα έντομα που πρέπει να καλωσορίσετε στον κήπο σας.

Schreibe einen Kommentar