Πώς να απαλλαγείτε από τις βρωμιές και τις πασχαλίτσες στο σπίτι σας

7
Πώς να απαλλαγείτε από τις βρωμιές και τις πασχαλίτσες στο σπίτι σας

Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι μέρες μικραίνουν, πολλοί από εμάς περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα μας.

Όταν ο άνεμος χτυπάει και η βροχή ή το χιόνι το κάνει εντελώς άθλιο εκεί έξω, το ένστικτό μας είναι να πεταχθούμε σε ένα μέρος άνετο και ζεστό. Δυστυχώς, δεν είμαστε οι μόνοι που κάνουμε το ίδιο.

γυναίκα στο κρεβάτι φοβάται τη βρωμιά

Τόσο οι βρωμάνες όσο και οι πασχαλίτσες τείνουν να ακολουθούν αυτό το ένστικτο

Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς συμβιβάζονται με το ψηλό γρασίδι ή κρύβονται κάτω από το φλοιό ή τους βράχους, ορισμένοι από αυτούς έχουν αποφασίσει ότι θέλουν μια πολυτελή χειμερινή διαμονή στο σπίτι σας.

Και για να είμαστε δίκαιοι, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει. Οι πτυχές των κουρτινών σας είναι πολύ πιο άνετες από το να κάνετε παρέα κάτω από έναν βράχο όλο το χειμώνα.

Το να τα έχετε στο σπίτι σας τους πιο κρύους μήνες δεν θα ήταν τόσο κακό, αν κρύβονταν κάπου σκοτεινά και έρχονταν την άνοιξη, σαν καλοί ένοικοι. Αλλά όχι, πετούν τριγύρω προσκρούοντας σε πράγματα. Προσγειώνονται στο πρόσωπό σας στη μέση της νύχτας, ή χειρότερα, βυθίζονται στη σούπα σας στο τραπέζι.

Αφού τα παρακολουθείτε να πετούν επιδέξια από φύλλο σε φύλλο όλο το καλοκαίρι, πιθανότατα αναρωτιέστε αν αυτά τα μικροσκοπικά μεθυσμένα έντομα είναι τα ίδια ζωύφια.

Διάπαυση

Διάπαυση είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τη χειμερία νάρκη των εντόμων. Και είναι η διάπαυση που προκαλεί δυσωδία και ακανόνιστη συμπεριφορά της πασχαλίτσας σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα σφάλματα επιβραδύνουν σημαντικά για να εξοικονομήσουν ενέργεια, αλλά δεν πέφτουν σε βαθύ ύπνο. Τις ιδιαίτερα ζεστές μέρες, ξέρετε, όταν τα βλέπετε να σέρνονται στα παράθυρά σας, θα βγουν από τις άνετες κρυψώνες τους στο σπίτι σας για να εξερευνήσουν.

Συγχέουν τη ζεστασιά με την άφιξη της άνοιξης και αρχίζουν να κατευθύνονται προς ζεστές, φωτεινές περιοχές για να αναζητήσουν συντρόφους.

Αυτό είναι μέχρι να κυλήσουν τα σύννεφα και να είναι πάλι δροσερό και σκοτεινό, στέλνοντάς τα πίσω στην κατάσταση που μοιάζει με ζόμπι. Και μετά είναι πίσω στο να έχεις έντομα να πετούν γύρω από το σπίτι σου τυχαία, να προσκρούουν σε πράγματα και να προσγειώνονται στα πιο άβολα μέρη.

Βρωμάνες

Μαρμαρωμένη βρωμιά στον ήλιο

Η καφετιά μαρμαρωμένη βρωμούσα, ή Halyomorpha halys, είναι η ποικιλία που είναι πιο πιθανό να βρει το δρόμο της στο σπίτι σας κάθε χειμώνα. Και αν είχατε ποτέ τσακωθεί με ένα από αυτά τα ενοχλητικά σκαθάρια, δεν είναι πιθανό να το ξεχάσετε.

Για να το θέσω όμορφα, μυρίζουν!

Στο πρώτο σημάδι μιας απειλής, οι βρωμιές εκκρίνουν ένα δύσοσμο υγρό που παραμένει σε οτιδήποτε αγγίζει. Η μυρωδιά είναι ένας συνδυασμός από βρεγμένα sneakers, αυτά τα υπολείμματα που βρήκατε στο πίσω μέρος του ψυγείου την περασμένη εβδομάδα και τις μασχάλες του 13χρονου γιου μου.

Κοίτα, όταν είσαι κάπως χαριτωμένος, δεν δαγκώνεις και δεν είσαι καθόλου γρήγορος. πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου με κάποιο τρόπο. Και η φύση αποφάσισε ότι αυτοί οι τύποι ήταν ο σωστός τρόπος για να πάνε ένα βρωμερό πισινό.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι οι βρωμιές θα πέφτουν από την οροφή, τις κουρτίνες ή από όπου κι αν τις βρείτε με το πρώτο σημάδι ότι έχουν ανακαλυφθεί. Αυτή η μέθοδος παιχνιδιού είναι επίσης ένας αμυντικός μηχανισμός. όταν αισθάνονται ότι απειλούνται, οι βρωμιές θα κουλουριαστούν και θα πέφτουν στο έδαφος από οτιδήποτε κρέμονται.

Συνήθως, μέσα στο φλιτζάνι του ζεστού καφέ σας.

Αν και αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, διευκολύνει την απαλλαγή τους. Δεν χρειάζεται να τους κυνηγάς.

Πασχαλίτσες

Σωροί από νεκρές πασχαλίτσες σε ένα περβάζι

Να το πράγμα, οι περισσότερες από τις πασχαλίτσες που θα βρείτε στο σπίτι σας αυτή την εποχή του χρόνου δεν είναι στην πραγματικότητα πασχαλίτσες, αλλά μάλλον το ψεύτικο ασιατικό Lady Beetle. Και ναι, δαγκώνουν. Και εκκρίνουν επίσης ένα βρωμερό κίτρινο υγρό που λερώνει. Προκαλούν τον όλεθρο στα ιθαγενή είδη πασχαλίτσες.

Για να το πούμε όμορφα, κάθε άλλο παρά κυρίες είναι.

Το ασιατικό σκαθάρι έχει ένα πορτοκαλί κέλυφος, όπου τα ιθαγενή μας είδη είναι είτε κόκκινο είτε ροζ. Είναι πολύ εύκολο να τα ξεχωρίσεις από τα εγγενή είδη πασχαλίτσας. Αλλά ο ευκολότερος τρόπος να το καταλάβετε είναι κοιτάζοντας το κεφάλι. Τα ασιατικά σκαθάρια έχουν πολύ περισσότερο λευκό στο κεφάλι τους από τις πασχαλίτσες και έχουν επίσης ένα ξεχωριστό, μαύρο σχήμα «Μ» στη βάση του κεφαλιού τους.

κοντινό πλάνο της ασιατικής κυρίας σκαθάρι
Παρατηρήστε το σημάδι σε σχήμα «Μ» στο κεφάλι.

Αλλά αν έχετε προσβολή από πασχαλίτσα, μάλλον δεν σας ενδιαφέρει τι είδους. απλά θέλεις να φύγουν.

Τρόποι για να κρατήσετε τις βρωμιές και τις πασχαλίτσες έξω από το σπίτι σας

Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα, η καλύτερη άμυνα είναι μια καλή επίθεση. Όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός, είναι καλύτερο να κουμπώσετε το σπίτι σας για να αποτρέψετε την είσοδο ανεπιθύμητων ενοικιαστών για το χειμώνα.

1. Καταργήστε τα σημεία εισόδου τους

Ένα χέρι που χρησιμοποιεί ένα πιστόλι καλαφατίσματος για να σφραγίσει ένα παράθυρο

Μέρος του ετήσιου χειμωνιάτικου σπιτιού μας περιλαμβάνει το περπάτημα έξω από το σπίτι με το πιστόλι καλαφατίσματος και το σφράγισμα τυχόν οπών ή ρωγμών στο θεμέλιο ή γύρω από παράθυρα και πόρτες.

Αυτό όχι μόνο αποτρέπει την είσοδο σφαλμάτων, αλλά βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας όταν πέφτει η θερμοκρασία και τα μικρά τρωκτικά έξω.

2. Επισκευάστε τρύπες στις οθόνες

Σκίσιμο παραθύρου

Πάντα με εκπλήσσει πόσα μικροσκοπικά σφάλματα τυχαίνει να βρουν τη μία εξίσου μικροσκοπική τρύπα σε μια οθόνη πόρτας ή παραθύρου. Η αντικατάσταση ή η επισκευή οπών και σχισμάτων στις οθόνες μπορεί να βοηθήσει πολύ για να κρατήσει τα σφάλματα έξω όλο το χρόνο.

3. Wintergreen Oil

Μικρό μπουκάλι χειμωνιάτικο λάδι

Αυτό το αρωματικό λάδι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κρατήσετε μακριά αρκετά παράσιτα. Επειδή το λάδι wintergreen έχει έντονο άρωμα, τα περισσότερα έντομα, ακόμη και μικρά τρωκτικά, όπως οι μοσχοκάρφι και τα ποντίκια, το αποφεύγουν.

Ανακατέψτε ένα μπουκάλι ψεκασμού με δύο φλιτζάνια νερό και 20-30 σταγόνες λάδι. Ψεκάστε την εξωτερική περίμετρο του σπιτιού σας, εστιάζοντας σε περιοχές γύρω από παράθυρα και πόρτες.

4. Φύλλα στεγνωτηρίου

Κουτί με φύλλα στεγνωτηρίου για τρίψιμο στο παράθυρο

Ένα άλλο δυσώδες όπλο στο οπλοστάσιό σας είναι τα στεγνωτήρια σεντόνια. Αποκτήστε την πιο αρωματική ποικιλία που μπορείτε να βρείτε και τρίψτε τα πάνω από τα παράθυρα, τα περβάζια και το εσωτερικό των θυρών που αποτελούν είσοδο στο σπίτι σας.

5. Σκόρδο Σπρέι

Ψιλοκομμένο σκόρδο στον επεξεργαστή τροφίμων

Αν θέλετε να μυρίσετε σοβαρά, ρίξτε μερικές σκελίδες σκόρδο σε ένα μπλέντερ με λίγο ζεστό νερό και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα μέσα από ένα χάρτινο φίλτρο καφέ σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα περβάζια και τις πόρτες εισόδου στο σπίτι σας.

Όχι μόνο θα κρατήσετε έξω τις πασχαλίτσες και τις βρωμιές, αλλά και οι βρικόλακες δεν θα σας απασχολούν πλέον. Τώρα αυτό είναι το multitasking!

6. Γη διατόμων

Μπουκάλι γη διατόμων

Η γη διατόμων είναι μια σκόνη που παράγεται από τα αποξηραμένα και ασβεστοποιημένα υπολείμματα μικροσκοπικών θαλάσσιων πλασμάτων που ονομάζονται διάτομα. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, από τα πάντα, από τούβλα κατασκευής έως τη μείωση της χοληστερόλης. Είναι γνωστό στην κηπουρική κοινότητα ως φυσικός έλεγχος παρασίτων.

Όταν τα έντομα έρχονται σε επαφή με τη σκόνη, οι εξωσκελετές τους γρατσουνίζονται, με αποτέλεσμα να στεγνώνουν και να μαραίνονται.

Πασπαλίστε με γη διατόμων γύρω από τα θεμέλια του σπιτιού σας και κατά μήκος των εξωτερικών περβάζων και κρατήστε μακριά τα ζωύφια.

7. Πάρτε λάδι

Μπουκάλι σπρέι λαδιού Neem

Ένα άλλο θαύμα στο κύκλωμα κηπουρικής είναι το λάδι neem. (Είναι επίσης υπέροχο για τα μαλλιά σας.) Ανακατέψτε μερικές κουταλιές της σούπας με 4 φλιτζάνια νερό και ψεκάστε όλες τις εισόδους στο σπίτι σας για να κρατήσετε έξω αυτές τις ενοχλητικές βρωμοσούρες και πασχαλίτσες!

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τις πασχαλίτσες και τις βρωμιές στο σπίτι σας

Ίσως έχετε παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα μετά την έναρξη του κρύου καιρού ή, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας το φθινόπωρο, να βρεθείτε με νέους συγκάτοικους το χειμώνα. Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης αυτών των σφαλμάτων αφού εισέλθουν επίσης.

8. Γη διατόμων

Και πάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σκόνη μέσα, πασπαλίζοντας γύρω από την προσβολή σας. Μπορείτε ακόμη να το πασπαλίσετε γύρω από το τηγάνι που χρησιμοποιείται στην παγίδα φωτός που περιγράφεται παρακάτω. Επιπλέον, είναι ασφαλές για χρήση γύρω από κατοικίδια.

Ομολογουμένως, αυτή η λύση απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά με υπομονή, μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να διαχειριστείτε την εισβολή στο σπίτι σας.

9. Fly Tape ή Duct Tape

Κουτί από χαρτί μύγας

Κοιτάξτε, δεν υπάρχει λόγος να παρακάμψετε το γεγονός αυτό μύγα ταινία Το να κρέμεσαι στο παράθυρό σου δεν είναι ο πιο ελκυστικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις τα έντομα, αλλά δεν μπορείς να ξεπεράσεις πόσο αποτελεσματικό είναι. Και μερικές φορές, οι απελπισμένοι καιροί απαιτούν απεγνωσμένα μέτρα.

Εάν δεν έχετε μαγική ταινία, οι κρεμαστές κολλητικές ταινίες λειτουργούν καλά.

10. Ηλεκτρική σκούπα

Μια ηλεκτρική σκούπα σε χρήση

Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας φαίνεται σαν η πιο εύκολη λύση. μπορείτε να ρουφήξετε τα προσβλητικά έντομα και να τα πετάξετε. Δυστυχώς, αυτή η μέθοδος παρουσιάζει ένα μικρό πρόβλημα.

Εάν δεν έχετε ηλεκτρική σκούπα που χρησιμοποιεί σακούλες μιας χρήσης (και οι περισσότερες δεν το κάνουν σήμερα), τότε πιθανότατα θα έχετε χυμό βρωμιάς στο εσωτερικό της ηλεκτρικής σας σκούπας. Και κάθε φορά που το τρέχετε μετά από αυτό, μαντέψτε πώς θα μυρίζει το σπίτι σας.

Ρωτήστε με πώς το ξέρω αυτό.

Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε πριν φτάσετε στο Hoover. Φυσικά, μια άλλη πρόταση είναι να αγοράσετε ένα φθηνή ηλεκτρική σκούπα χειρός (περίπου $20) για χρήση μόνο για την απορρόφηση μυρωδικών ζωυφίων.

11. Ανακυκλώσιμη Φωτοπαγίδα

Ταψιά αλουμινίου

Αυτή η μικρή εγκατάσταση είναι μακράν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, φθηνούς και εύκολους τρόπους για να απαλλαγείτε τόσο από τις βρωμιές όσο και από τις πασχαλίτσες μόλις μπουν στο σπίτι σας.

Θα χρειαστείτε ένα ταψί αλουμινίου μιας χρήσηςμια φωτεινή λάμπα ή φως εργασίας, νερό και σαπούνι πιάτων.

Θυμηθείτε, αυτά τα μικρά παιδιά έλκονται από το φως.

Τοποθετήστε την παγίδα σας τη νύχτα, όπου βλέπετε τα περισσότερα σφάλματα να συγκεντρώνονται. αυτό θα μπορούσε να είναι ακόμη και η σοφίτα ή το υπόγειό σας. Τοποθετήστε το ταψί στο δωμάτιο και γεμίστε το μέχρι τη μέση με νερό και μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων. Ανακατέψτε το καλά. το νερό πρέπει να είναι καλό και σαπουνάδα. Τέλος, τοποθετήστε το φως κοντά στο τηγάνι με σαπουνόνερο και σβήστε όλα τα άλλα φώτα του δωματίου.

Όσο κοιμάστε, οι πασχαλίτσες και οι βρωμάνες θα τραβήξουν το έντονο φως και επίσης τη σαπουνάδα τους. Τα ζωύφια πιάνονται στο σαπουνόνερο, δεν μπορούν να πετάξουν ή να συρθούν μακριά. Ανάλογα με το πόσο κακή είναι η προσβολή σας, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτήν την παγίδα για μερικές νύχτες σε διαφορετικά δωμάτια για να βάλετε τέλος στη δυστυχία σας.

Όταν τελειώσετε, ανακυκλώστε τα χρησιμοποιημένα τηγάνια αλουμινίου.

Με όλα αυτά τα κόλπα στα μανίκια σας, θα έχετε ένα σπίτι χωρίς σφάλματα αυτό το χειμώνα και την άνοιξη. μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα ανατριχιαστικά σέρνονται στον κήπο, όπου ανήκουν.

Όταν κυλήσει η άνοιξη, ίσως θελήσετε να προσκαλέσετε όλα τα καλά είδη πασχαλίτσες να παρέα στον κήπο σας.

Πώς να απελευθερώσετε πασχαλίτσες στον κήπο σας (και γιατί πρέπει)

12 ζωύφια στον κήπο που δεν πρέπει ποτέ να σκοτώσεις

Schreibe einen Kommentar