Πώς να απαλλαγείτε από τα λέπια στα φυτά εσωτερικού χώρου + Το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε

31
Πώς να απαλλαγείτε από τα λέπια στα φυτά εσωτερικού χώρου + Το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε
Ζυγαριά ενηλίκων σε φύλλο φυτού αράχνης.
Τι στο καλό είναι το φυτό μου;

Η κλίμακα είναι περίεργη. Την πρώτη φορά που θα το συναντήσετε, μάλλον δεν θα το προσέξετε καν.

Θα ποτίζετε το φυτό σας και θα δείτε αυτό το αστείο καφέ εξόγκωμα σε ένα στέλεχος ή ένα φύλλο και δεν θα το σκεφτείτε τίποτα. Μέχρι να ποτίσετε το φυτό σας την επόμενη φορά και να παρατηρήσετε ότι αυτά τα μικρά καφέ εξογκώματα έχουν πολλαπλασιαστεί. Σε αυτό το σημείο, θα πιάσετε το τηλέφωνό σας, θα αναζητήσετε στο Google «μικρά καφέ εξογκώματα στο φυτό εσωτερικού χώρου» και στη συνέχεια θα πείτε, «Οργ. „

Ναι, αυτή είναι η κλίμακα. Και θα ρίξουμε μια ματιά στο τι είναι, πώς επηρεάζει το φυτό σας και το πιο σημαντικό, πώς να το ξεφορτωθείτε.

Τι στο καλό είναι η ζυγαριά;

Όπως είμαι βέβαιος ότι το Google Images σας έχει ενημερώσει, τα λέπια είναι ένα είδος εντόμου. Ακαθάριστο, το ξέρω, αλλά αυτά τα αστεία, ξυλώδη εξογκώματα στο φυτό σας είναι στην πραγματικότητα σφάλματα.

Και από τη στιγμή που μπορείτε να δείτε τα μεγάλα καφέ εξογκώματα, θα ξέρετε ότι υπάρχουν δεκάδες άλλα, μικρότερα που δεν μπορείτε να δείτε να γλεντούν με το πολύτιμο φυτό σας.

Εντάξει, Τρέισι, αλλά τι είναι αυτοί? (Εκτός από το ανατριχιαστικό.)

Η πιο συνηθισμένη ζυγαριά που θα συναντήσετε στα φυτά εσωτερικού χώρου σας είναι το Coccus hesperidum ή η κοινή καφέ κλίμακα. Είναι ένα είδος εντόμου που ρουφάει το χυμό, όπως και οι αφίδες, που τρέφονται από το φυτό σας.

Ο κύκλος ζωής τους είναι περίπου 60 ημέρες, και όπως οι αφίδες, παράγουν μελίτωμα, το οποίο μπορεί να κάνει πραγματικό χάος ανάλογα με το πόσο καιρό βρίσκονται στο φυτό σας.

Ενήλικα, νύμφη και λευκά αυγά κοινής καφέ κλίμακας σε φυτό αράχνη.
Μπορείτε να δείτε τα καστανά ενήλικα εδώ, αλλά κοιτάξτε προσεκτικά και μπορείτε να δείτε τις κίτρινες νύμφες καθώς και μερικά λευκά αυγά.

Πώς μπορώ να καταλάβω εάν έχω προσβολή από ζυγαριά;

Όπως έχουμε ήδη σημειώσει, το πιο προφανές σημάδι είναι τα ίδια τα ώριμα σφάλματα. Κοιτάξτε προσεκτικά τους μίσχους και μπορεί να δείτε και τις μικροσκοπικές νύμφες να σέρνονται γύρω.

Αν παρατηρήσετε κολλώδεις, γυαλιστερές κηλίδες στα φύλλα των φυτών σας, είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι έχετε λέπια. Ελέγξτε την επιφάνεια στην οποία κάθεται το φυτό σας και τυχόν έπιπλα ή παράθυρα κοντά, και μπορεί να παρατηρήσετε και εκεί μικροσκοπικές κολλώδεις κουκκίδες.

κοντινό πλάνο της κοινής καφέ κλίμακας νύμφες και μελιτώματος.
Βλέπετε αυτά τα σταγονίδια στο φυτό; Αυτό είναι το μελίτωμα.

Χαρά.

Τι κάνουν στα φυτά μου;

Αυτά τα μικροσκοπικά ζωύφια καλύπτονται με μια κηρώδη ουσία καθώς μεγαλώνουν, προστατεύοντάς τα από τα αρπακτικά και τα περισσότερα φυτοφάρμακα και κολλώντας τα αποτελεσματικά στο φυτό σας. Αν και λίγα λέπια δεν θα προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα φυτά σας, είναι σπάνιο να μείνουν μόνο λίγα. Με την πάροδο του χρόνου προκαλούν κιτρινισμένα φύλλα, κουκούτσια και καφέ κηλίδες και, σε σοβαρή προσβολή, τον θάνατο του φυτού σας. Επομένως, είναι σημαντικό να φροντίζετε την κλίμακα μόλις τα βρείτε.

Πώς να απαλλαγείτε από τα λέπια στα φυτά εσωτερικού χώρου

Αρχικά, ας μιλήσουμε για το μόνο πράγμα που βλέπω σε όλο το διαδίκτυο και δεν χρειάζεται να κάνετε.

Αφαιρέστε το οινόπνευμα

Λοιπόν, εδώ είναι το θέμα, παιδιά. Έχω χάσει τον αριθμό των άρθρων που έχω δει στο Διαδίκτυο που λένε στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν οινόπνευμα για να καθαρίσουν τα άλατα από τα φυτά τους.

Εκ μέρους του φυτού εσωτερικού χώρου σας που ήδη δέχεται επίθεση από μικροσκοπικά ζωύφια, επιτρέψτε μου να πω, παρακαλώ, μην το κάνετε αυτό. Με μπερδεύει το πόσες φορές το Διαδίκτυο προτείνει να βάλετε καθαρό οινόπνευμα στο χώμα των φυτών ή στο έδαφος.

Να γιατί είναι κακή ιδέα.

Το αλκοόλ είναι μια σκληρή χημική ουσία που στεγνώνει απίστευτα. Σκεφτείτε πότε το χρησιμοποιούμε – μόνο για πρώτες βοήθειες και όπου χρειάζεται.

Το φυτό σας είναι υπό πίεση και θα του προκαλέσετε περαιτέρω ζημιά. Αν το οινόπνευμα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να διασπάσει το κερί της ζυγαριάς και να το αφαιρέσει, φανταστείτε τι κάνει στα τρυφερά φύλλα του φυτού σας. Θα σκοτώσετε επίσης τυχόν ωφέλιμους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο φυτό εσωτερικού χώρου σας.

Επιπλέον, είναι περιττό. ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε ζεστό νερό θα αφαιρέσει τα λέπια εξίσου εύκολα χωρίς τη χρήση χημικών.

Η μία περιοχή όπου θα συνιστούσα τη χρήση αλκοόλ είναι γύρω από το χείλος της κατσαρόλας σας. Αυτό δεν θα βλάψει το φυτό σας και θα σκοτώσει κάθε λέπι που κρέμεται στις άκρες. Μουσκέψτε ένα βαμβάκι ή μια μπάλα σε οινόπνευμα και σκουπίστε το εξωτερικό και το χείλος της κατσαρόλας σας.

Σχετική ανάγνωση: 6 δημοφιλείς συμβουλές που σκοτώνουν πραγματικά τα φυτά εσωτερικού χώρου σας

Διαδικασία 3 βημάτων για την αντιμετώπιση της κλίμακας

Ενήλικα και νύμφες κοινής καφέ κλίμακας σε φυτό αράχνη.
Κοιτάξτε κάτω από το στέλεχος του φυτού σας και συνήθως μπορείτε να δείτε τις νύμφες.

1. Καραντίνα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρύνετε το μολυσμένο φυτό από άλλα φυτά. Ελέγξτε και άλλα κοντινά φυτά για σημάδια αλάτων. Σκουπίστε την επιφάνεια στην οποία καθόταν το φυτό με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι για να αφαιρέσετε όλο το κολλώδες μελίτωμα.

Είναι επίσης καλή ιδέα να λάβετε μια απόφαση αμέσως αν θέλετε ή όχι να κάνετε την προσπάθεια να απαλλαγείτε από την κλίμακα. Εάν το φυτό έχει φύγει πολύ μακριά ή η προσβολή είναι σημαντική, μπορεί να θέλετε να γλιτώσετε από τον πονοκέφαλο και να ρίξετε το φυτό.

Φυτό αράχνη με προσβολή κακής κλίμακας
Αυτό ήταν το φυτό αράχνη της γλυκιάς μου. Ήταν πολύ μακριά και αποφασίσαμε να το πετάξουμε στον κάδο.

Εάν συμβαίνει αυτό, φροντίστε να καθαρίσετε την περιοχή γύρω από το φυτό μετά και να πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν χειριστείτε τα άλλα φυτά σας.

Εάν η ζυγαριά δεν είναι πολύ κακή, θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

2. Καθαρίστε

Πρέπει να αφαιρέσετε τα λέπια από το φυτό σας. Αυτός είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσεις. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το οινόπνευμα εντριβής συνήθως προτείνεται, αλλά δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε επειδή είναι πολύ σκληρό.

Αντίθετα, θα χρησιμοποιήσουμε κάτι πολύ καλύτερο – τσάι σκουληκιών

Βάλτε λίγο ζεστό νερό σε ένα βαμβάκι ή μπάλα και χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε ολόκληρο το φυτό. Φροντίστε να σκουπίσετε και τις κάτω πλευρές των φύλλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νύχι σας για να σηκώσετε τη μεγαλύτερη κλίμακα από τα φύλλα. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει να χαλαρώσουν.

Τα σκουλήκια είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στα φυτά εσωτερικού χώρου.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες εδώ για τα καταπληκτικά πράγματα που είναι χυτά σκουληκιών, μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για αυτά εδώ, αλλά με λίγα λόγια, είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά λιπάσματα που μπορείτε να βρείτε. Και τα χυτά σκουληκιών έχουν μια φυσική ένωση που διασπά τα εξωτερικά καλύμματα των παρασίτων με μαλακό σώμα, όπως τα ακάρεα της αράχνης, οι αφίδες και, ναι, τα λέπια που τα αναγκάζουν να στεγνώσουν και να πεθάνουν.

Αυτό είναι το υλικό που θέλετε να καλύψετε ολόκληρο το φυτό σας, όχι με οινόπνευμα. Θα κάνει το φυτό σας πιο υγιές, ενώ θα σκοτώσει τα λέπια.

Για να φτιάξετε τσάι σκουληκιού χύτευσης, μουλιάστε ½ φλιτζάνι χυτό σκουληκιών σε ένα λίτρο ζεστό νερό όλη τη νύχτα. Το πρωί, στραγγίστε το με πετσέτα ή ένα φίλτρο καφέ. Χρησιμοποιήστε το σε πλήρη ισχύ όταν σκουπίζετε το φυτό σας με ένα βαμβάκι.

Φυσικά, αν έχετε έναν Πύργο Κήπου, όπως εγώ, έχετε μια συνεχή προμήθεια τσαγιού χύτευσης σκουληκιών.

Είναι σημαντικό να είστε διεξοδικοί και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεφύγει από όλη την κλίμακα που μπορείτε να δείτε. Κατεβάστε και το στέλεχος κοντά στο έδαφος. Ένα μικρό μπουμπούκι βαμβακιού εμποτισμένο με τσάι από σκουλήκια λειτουργεί καλά για στενά σημεία.

Αφού καθαρίσετε όλο το ορατό λέπι από το φυτό σας, ήρθε η ώρα να το περιποιηθείτε.

3. Κέρασμα

Θα φτιάξετε ένα διαφυλλικό σπρέι για το φυτό σας χρησιμοποιώντας τσάι από σκουλήκια και ήπιο σαπούνι. Υγρό σαπούνι πιάτων Dawn ή υγρό σαπούνι Καστίλλης χωρίς άρωμα, όπως το έργο του Dr. Bronner. Θα χρειαστείτε επίσης ένα μεγάλο μπουκάλι ψεκασμού για να το αναμίξετε.

Στο μπουκάλι ψεκασμού, προσθέστε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ήπιο υγρό σαπούνι
  • 1 φλιτζάνι τσάι από σκουλήκια
  • 1 ½ φλιτζάνια νερό

Τοποθετήστε το καπάκι του μπουκαλιού ψεκασμού και ανακινήστε το. Θα θελήσετε να το κάνετε αυτό το επόμενο βήμα έξω ή μέσα στην μπανιέρα σας, καθώς θα είναι πολύ ακατάστατο.

Ψεκάστε ολόκληρο το φυτό με το σαπουνόνερο σπρέι φυλλώματος που μόλις φτιάξατε. Θέλετε να στάζει όλο το φυτό με το σπρέι. Μπείτε και κάτω από τα φύλλα. Είναι σημαντικό να ψεκάζετε και την επιφάνεια του εδάφους, αλλά δεν θέλετε να είναι μούσκεμα.

Μόλις το φυτό βρέξει τελείως, αφήστε το να στεγνώσει πριν το επιστρέψετε σε καραντίνα.

Εφαρμόστε ξανά το σαπουνόνερο διαφυλλικό σπρέι μία φορά την εβδομάδα για ένα μήνα και ελέγχετε το φυτό τακτικά για σημάδια αλάτων. Θέλετε να διαταράξετε τον κύκλο ζωής τους και να τους σκοτώσετε. Τώρα μπορείτε να δείτε γιατί μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να χάσουν το φυτό αντί να αφιερώσουν χρόνο για να το απαλλάξουν από την κλίμακα.

Πάντα να πλένετε τα χέρια σας μετά τη θεραπεία του φυτού σας για να αποτρέψετε την εξάπλωση αλάτων στα άλλα φυτά σας.

Μετά από αρκετές εβδομάδες αυτής της θεραπείας, θα πρέπει να ξεπλύνετε καλά τα φύλλα του φυτού για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού.

Θεωρώ ότι ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βάλετε τη γλάστρα σε μια πλαστική σακούλα παντοπωλείου και να την δέσετε κλειστή απαλά αλλά σφιχτά στη βάση του φυτού. Στη συνέχεια, μπορείτε να ψεκάσετε το φυτό με μια κεφαλή ντους, ψεκαστήρα βρύσης ή ένα εξάρτημα ράβδου ομίχλης σε έναν εύκαμπτο σωλήνα.

Χρησιμοποιήστε θερμοκρασία δωματίου για ζεστό νερό, ποτέ κρύο.

Κλίμακα πρόληψης

Η ζυγαριά είναι ένας πόνος στον πισινό που πρέπει να αντιμετωπιστεί, όχι απαραίτητα επειδή είναι δύσκολο να σκοτωθεί, αλλά επειδή είναι χρονοβόρος. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα άλατα είναι να αποτρέψετε εξαρχής μια μόλυνση.

Ελέγχετε πάντα τα νέα φυτά για τα ενδεικτικά σημάδια αλάτων, όπως κηλίδες μελιτώματος, προτού τα αγοράσετε. Η καφέ μαλακή ζυγαριά βρίσκεται παγκοσμίως, επομένως, ανεξάρτητα από την προέλευση του φυτού σας, θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει άλατα.

Για αυτόν τον λόγο, είναι πάντα καλή ιδέα να βάλετε σε καραντίνα νέα φυτά μακριά από την υπόλοιπη συλλογή σας για μερικές εβδομάδες και να τα σκουπίσετε καλά και να ψεκάζετε με τσάι σκουληκιών όταν το φέρνετε στο σπίτι.

Για φυτά με μεγαλύτερα φύλλα, σκουπίστε τα με ένα πανί εμποτισμένο με τσάι σκουληκιού κάθε εβδομάδα, φροντίζοντας να έχετε και τις κάτω πλευρές των φύλλων και τους μίσχους.

Εάν έχετε μεγαλύτερα φυτά ή φυτά με πολλά φύλλα, ψεκάστε τα καλά με τσάι σκουληκιού, φροντίζοντας πάλι να έχετε και τις κάτω πλευρές των φύλλων.

Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει τα άλατα, αλλά θα δημιουργήσει όμορφα και υγιή φυτά.

Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε ένα λεπτό στρώμα σκουληκιών χύτευσης πάνω από το έδαφος των φυτών εσωτερικού χώρου σας. Εκτός από το να κρατά μακριά τα παράσιτα με μαλακό σώμα, είναι επίσης ένα φανταστικό λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης.

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης όλων των παρασίτων των φυτών εσωτερικού χώρου, κάτι που απαιτεί λίγη επιπλέον δουλειά. Αλλά τελικά αξίζει τον κόπο.

Ακόμη και με τα καλύτερα προληπτικά μέτρα, όσον αφορά την κλίμακα, πιθανότατα θα έρθει μια άλλη μέρα που θα βρείτε ξανά ένα μικροσκοπικό καφέ εξόγκωμα στο φυτό σας. Και τώρα θα ξέρετε τι να κάνετε.

Schreibe einen Kommentar