Πώς να ανθίσετε το φυτό νεφρίτη σας

12
Πώς να ανθίσετε το φυτό νεφρίτη σας

Αυτό που πρόκειται να πω μπορεί να προκαλέσει σοκ σε πολλούς ιδιοκτήτες μακροχρόνιων φυτών νεφρίτη, αλλά ξέρατε ότι ο νεφρίτης σας μπορεί να παράγει όμορφα λουλούδια σε σχήμα αστεριού;

Ούτε εγώ είχα ιδέα, και μεγαλώνοντας, είχαμε ένα φυτό νεφρίτη που ήταν μεγαλύτερο από εμένα. Ούτε μια φορά δεν το θυμάμαι να ανθίζει.

Λοιπόν, ποιο είναι το μυστικό για να ανθίσει ένας νεφρίτης;

Απαιτεί υπομονή και τέλειες συνθήκες, σαν να ανθίζουν οι αφρικανικές βιολέτες.

Δυστυχώς, για τα περισσότερα φυτά νεφρίτη, το καλύτερο που κάνουν στα σπίτια μας είναι να επιβιώσουν. Για να ανθίσουν, πρέπει να ευδοκιμήσουν. Έτσι, δεν είναι περίεργο που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ξαναδεί αυτή την πλευρά του φυτού νεφρίτη μας.

Ας το αλλάξουμε!

Θα πηδήξουμε και θα συζητήσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ανθίσει ένα φυτό νεφρίτη.

Φωτογραφία μαλακής εστίασης ροζ λουλουδιών σε φυτό νεφρίτη με κόκκινη άκρη.
Ένα φυτό νεφρίτη θα παράγει μικροσκοπικά λουλούδια σε σχήμα αστεριού που μοιάζουν με πορσελάνη.

Τι χρειάζεται για να ευδοκιμήσει ένα φυτό νεφρίτη;

Ένα μεγάλο, ώριμο φυτό νεφρίτη
Αυτό είναι ένα φυτό νεφρίτη που έχει φροντιστεί καλά.

Όταν φροντίζετε τον νεφρίτη ή οποιοδήποτε φυτό εσωτερικού χώρου, υπάρχει μόνο ένας κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε – μιμηθείτε το φυσικό περιβάλλον του φυτού για ένα υγιές, χαρούμενο φυτό.

Ξέρω ότι ορισμένοι από εσάς γυρίζουν τα μάτια σας αυτή τη στιγμή, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, πόσοι από εμάς αφιερώνουμε χρόνο για να ερευνήσουμε από πού προέρχεται ένα φυτό προτού το αγοράσουμε; Δεν είναι περίεργο που απογοητευόμαστε όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το φυτό μας δεν ευδοκιμεί.

Κοιτάζοντας το φυσικό περιβάλλον του φυτού νεφρίτη θα μας δώσει αμέσως ενδείξεις για το πώς πρέπει να το φροντίζουμε στα σπίτια μας και, τελικά, πώς να το κάνουμε να ανθίσει.

Το Crassula ovata είναι ένα από τα πιο δημοφιλή διακοσμητικά παχύφυτα εκεί έξω, ακόμη περισσότερο από τα μικροσκοπικά ξαδέρφια του που κατοικούν σε terrarium (περίπου…), και μπορείτε να το βρείτε να μεγαλώνει άγρια ​​στη Νότια Αφρική, όπου ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός. Οι φωτεινές ηλιόλουστες μέρες και οι δροσερές νύχτες εκεί οδηγούν σε ανθισμένα φυτά νεφρίτη.

Ένα φυτό νεφρίτη που αναπτύσσεται άγρια ​​στη μητρική του Νότια Αφρική.
Θα το αναγνωρίζατε ως φυτό νεφρίτη αν το περνούσατε σε εξωτερικό χώρο; Πόσο διαφορετικό από τα ξαδέρφια του εσωτερικού χώρου.

Και αυτό συνοψίζει λίγο πολύ το τι χρειάζεστε για να ανθίσει το φυτό νεφρίτη. Εκεί, ήταν εύκολο.

Εντάξει εντάξει. Ας εφαρμόσουμε αυτές τις πληροφορίες πρακτικά στο περιβάλλον του σπιτιού σας.

Χρειάζεστε ένα ώριμο φυτό νεφρίτη

Εάν θέλετε να κάνετε το φυτό νεφρίτη σας να ανθίσει, πρέπει να είναι ώριμο. Δεν χρειάζεται πλέον να μένεις έξω μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα και πρέπει να μπορείς να κρατάς σταθερή δουλειά και να πληρώνεις λογαριασμούς σαν ενήλικας.

Νέο φυτό νεφρίτη μπροστά από ένα ηλιόλουστο παράθυρο.
Συγγνώμη μικρή, θα χρειαστείς μερικά χρόνια για να μπορέσεις να ανθίσεις.

Με κάθε σοβαρότητα, ένα φυτό νεφρίτη που είναι μόλις μερικών ετών είναι λιγότερο πιθανό να ανθίσει καθώς εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να δημιουργεί ένα ριζικό σύστημα. Για να ανθίσει ένα φυτό νεφρίτη, πρέπει να είναι τουλάχιστον 3-4 ετών, οπότε αν το φυτό σας είναι ακόμα αρκετά μικροσκοπικό, θα θέλετε να περιμένετε μερικά χρόνια πριν περιμένετε να δείτε μικροσκοπικά λουλούδια.

Σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους;

Ένα υγιές φυτό νεφρίτη μπροστά από ένα βροχερό παράθυρο.
Αν και αυτός ο νεφρίτης είναι υγιής και χαρούμενος, δεν παίρνει αρκετό φως ή θερμότητα στην τρέχουσα θέση του για να ανθίσει.

Ένας από τους πρώτους περιβαλλοντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ποσότητα του λαμπερού, άμεσου ηλιακού φωτός που χρειάζεται το φυτό νεφρίτη σας για να ανθίσει. Είναι απίθανο να μπορέσετε να καλύψετε αυτές τις ανάγκες σε εσωτερικούς χώρους.

Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε το φυτό σας σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό, όπου θα πρέπει να έχει περίπου 8-12 ώρες έντονο, άμεσο φως για να ανθίσει. Αν έχεις τέτοιο παράθυρο, λοιπόν, ζηλεύω.

Παρεμπιπτόντως, εάν καταφέρετε να κάνετε το φυτό νεφρίτη σας να γίνει κόκκινο, είστε στο σωστό δρόμο για τα λουλούδια.

Η καλύτερη ευκαιρία να κάνετε το φυτό νεφρίτη να ανθίσει χωρίς καλό εσωτερικό φως είναι να το τοποθετήσετε έξω. Φυσικά, μπορείτε να το κάνετε αυτό όλο το χρόνο στις Ζώνες 10-11 του USDA, αλλά το κάνουν καλύτερα στις πιο άνυδρες περιοχές αυτών των ζωνών. Τα φυτά νεφρίτη δεν τα πάνε καλά σε υγρά κλίματα.

Ένα φυτό νεφρίτη σε άνθιση που αναπτύσσεται έξω.
Είναι πολύ πιο εύκολο να ανθίσει ο νεφρίτης σας αν το βάλετε σε εξωτερικό χώρο.

Για τους υπόλοιπους από εμάς, μπορούμε να τοποθετήσουμε τα φυτά νεφρίτη μας έξω σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία την άνοιξη και το καλοκαίρι για να ανθίσουν.

Ενώ μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε το φυτό σας νεφρίτη να ανθίσει σε εσωτερικούς χώρους, θα έχετε πολύ καλύτερη επιτυχία έξω.

Rootbound

Ένας μεγάλος παλαιότερος νεφρίτης σε ένα μικρό δοχείο σε ένα περβάζι.
Θα παρατηρήσετε το μέγεθος του φυτού νεφρίτη σε σύγκριση με το μέγεθος της γλάστρας.

Γενικά, τα φυτά ανθίζουν όταν φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους ή όταν είναι λίγο αγχωμένα. Το όλο θέμα των λουλουδιών είναι να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά φυτών.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ασκήσετε λίγη πίεση στο φυτό νεφρίτη σας για να το ενθαρρύνετε να ανθίσει είναι να το κρατήσετε δεμένο στις ρίζες. Τα φυτά νεφρίτη έχουν γενικά μια μικρότερη δομή ρίζας, για αυτό θα πρέπει να κρατήσετε το φυτό σας σε μια μικρή γλάστρα.

Το νερό είναι κλειδί

Κοντινό πλάνο λουλουδιών φυτών νεφρίτη.
Ένα ανθισμένο φυτό νεφρίτη – ποιος ήξερε;

Ή μάλλον, η έλλειψη νερού είναι το κλειδί. Ως ιδιοκτήτες φυτών εσωτερικού χώρου, φαίνεται ότι αντιμετωπίζουμε το νερό σαν πανάκεια. Είναι το πρώτο πράγμα που προσπαθούμε όταν τα φυτά μας δεν κάνουν αυτό που θέλουμε.

Εάν θέλετε το φυτό σας νεφρίτη να ανθίσει, θυμηθείτε ότι τους αρέσουν οι ξηρές ρίζες.

Θα πρέπει πάντα να αφήνετε το φυτό νεφρίτη σας να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των ποτισμών. Και αν προσπαθείτε να το κάνετε να ανθίσει, θα πρέπει να το αφήσετε να μείνει στεγνό, ποτίζοντας αραιά. Μοιάζουν πραγματικά λίγο με τη φυτική εκδοχή μιας καμήλας.

Ξεκουράστε τους

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε το φυτό νεφρίτη σας να ανθίσει είναι η εποχή του χρόνου. Αν και δεν μπαίνουν σε μια πραγματική περίοδο λήθαργου για να ανθίσουν, όπως κάνει ένας χριστουγεννιάτικος κάκτος, τα φυτά νεφρίτη εξακολουθούν να χρειάζονται μια περίοδο ανάπαυσης κατά την οποία βιώνουν μεγαλύτερες νύχτες με πτώση της θερμοκρασίας περίπου δέκα βαθμών πριν ανθίσουν.

Κοντινό πλάνο μιας ενιαίας άνθισης φυτών νεφρίτη.
Αυτά τα μικροσκοπικά εντυπωσιακά λουλούδια αξίζουν τον κόπο.

Τροφή για σκέψη

Αν το σκεφτείτε, το ιδανικό σκηνικό στην έρημο για ένα φυτό νεφρίτη – ζεστές, φωτεινές μέρες με πολύ λίγη υγρασία στον αέρα και δροσερές νύχτες είναι πιθανώς πιο εύκολο να μιμηθείτε σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα. Τουλάχιστον για εμάς που θερμαίνουμε τα σπίτια μας.

Το χειμώνα, είναι απίστευτα δύσκολο να διατηρήσετε τον εσωτερικό σας αέρα υγρό. Και με την προϋπόθεση ότι διατηρείτε το σπίτι σας όμορφο και ζεστό, με τον θερμοστάτη σας να έχει ρυθμιστεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες τη νύχτα, η μόνη μεταβλητή που απομένει είναι το φως. Δεδομένου του πόσο καλά έχουν γίνει τα φώτα ανάπτυξης αυτές τις μέρες, είναι λογικό να μιμηθείτε αυτό το έντονο, άμεσο φως που απαιτείται για την ανθοφορία με το φως ανάπτυξης.

Εάν δεν σας αρέσει να κρατάτε το φυτό νεφρίτη σας έξω, σκεφτείτε να δοκιμάσετε αυτό το σετ το χειμώνα και δείτε τι θα συμβεί.

Θα κάνετε το φυτό νεφρίτη σας να ανθίσει;

Φύλλα φυτού νεφρίτη καλυμμένα με δροσιά με πολλά ανοιχτόχρωμα ροζ άνθη.
Είναι απλά τα πιο όμορφα ευαίσθητα λουλούδια.

Όπως ανέφερα αρχικά, το να ανθίσει ένα φυτό νεφρίτη απαιτεί υπομονή και τέλειες συνθήκες.

Φυσικά, το να ξεκινήσετε με ένα υγιές φυτό νεφρίτη είναι σημαντικό, επομένως θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι προσφέρετε στον νεφρίτη σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Αλλά τώρα που ξέρετε ποιες είναι αυτές οι απαιτήσεις, θα είναι πολύ πιο εύκολο να δώσετε στον νεφρίτη σας αυτό που χρειάζεται για να ανθίσει.

Διαβάστε στη συνέχεια:Schreibe einen Kommentar