Ακάρεα αράχνης σε φυτά τομάτας | Προσδιορίστε, σκοτώστε και αποτρέψτε

13
Ακάρεα αράχνης σε φυτά τομάτας |  Προσδιορίστε, σκοτώστε και αποτρέψτε

Βρήκατε πρόσφατα αυτό που φαίνεται να είναι ιστός αράχνης που καλύπτει ολόκληρη την σοδειά ντομάτας σας; Αυτά είναι πιθανά ακάρεα αράχνης στα φυτά της ντομάτας σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να τα αναγνωρίζετε, να τα σκοτώνετε και, το πιο σημαντικό, να τα αποτρέπετε!

Ακάρεα αράχνης σε φυτά τομάτας

Το Audrey’s Little Farm μπορεί να κερδίσει προμήθεια αφού κάνει κλικ σε συνδέσμους σε αυτήν τη σελίδα χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Μάθε περισσότερα.

Είχα την πρώτη μου πραγματική εμπειρία με τα ακάρεα αράχνης στον κήπο του φετινού καλοκαιριού και ελπίζω να μην ασχοληθώ ποτέ ξανά μαζί τους!

Μια μέρα είχα βγει στον κήπο μου, πίστευα ότι υπήρχαν μερικοί ιστοί αράχνης στα φυτά της ντομάτας μου. Όμως σε λίγες μέρες μολύνθηκε όλο το κρεβάτι με τις ντομάτες!

Σε αυτήν την ανάρτηση, ελπίζω να σας βοηθήσω να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα πριν να είναι πολύ αργά!

Σημάδια ακάρεων αράχνης σε φυτά τομάτας

Τα ακάρεα της αράχνης ευδοκιμούν σε ζεστές και ξηρές συνθήκες και έτσι είναι πολύ πιθανό να τα βρουν προς τα μέσα ή το τέλος του καλοκαιριού.

Στην πραγματικότητα, ονομάζονται ως ένα από τα πιο καταστροφικά παράσιτα της θερμής περιόδου, ειδικά για τα φυτά της τομάτας.

Το ίδιο το παράσιτο είναι σχεδόν αδύνατο να δει κανείς και γι‘ αυτό πρέπει να προσέξετε για τα πρώτα σημάδια που αφήνουν. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να εντοπιστούν είναι ότι τους αρέσει να βρίσκονται μακριά από το άμεσο φως και έτσι κρύβονται στις κάτω πλευρές των φύλλων.

Στα αρχικά στάδια, μπορεί να παρατηρήσετε μικροσκοπικές λευκές και κίτρινες κηλίδες στα φύλλα ή ακόμη και μικροσκοπικές τρύπες.

Καθώς ο πληθυσμός τους αυξάνεται, θα παρατηρήσετε μεταξωτούς ιστούς γύρω από τους μίσχους και τα φύλλα της ντομάτας.

Στη συνέχεια, μόλις υπάρξει μια έντονη προσβολή, θα παρατηρήσετε σκονισμένα ανοιχτόχρωμα φύλλα καλυμμένα πλήρως με πλέγμα.

Ιμάντες από ακάρεα αράχνης που καλύπτουν φυτά τομάτας

Δείτε περισσότερα στο βίντεό μου παρακάτω

Κατέγραψα ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει τη ζημιά που προκάλεσαν και δίνω μερικές συμβουλές για την αντιμετώπισή τους. Φροντίστε να κάνετε κλικ στο play και να παρακολουθήσετε!

Βλάβη από ακάρεα αράχνης

Τα ακάρεα της αράχνης τρέφονται με φυτικούς ιστούς και γι‘ αυτό τα φύλλα στα οποία τρώνε τελικά αποχρωματίζονται.

Ακριβώς όπως με κάθε σημαντικό πρόβλημα παρασίτων, εάν δεν αντιμετωπιστεί για πάρα πολύ καιρό μπορεί να είναι θανατηφόρο για τα φυτά σας. Το καλύτερο λοιπόν είναι να αρχίσετε να θεραπεύετε τα φυτά σας το συντομότερο δυνατό.

Θεραπεία ακάρεων αράχνης

Εάν πιάσετε τα ακάρεα αρκετά νωρίς, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα ψεκάσετε από τους μίσχους και τα φύλλα των φυτών με το λάστιχο του κήπου. Μετά από αυτό, θα πρέπει να ψεκάσετε τα φυτά πάρτε λάδι που είναι φυσικό φυτοφάρμακο.

Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία κάθε 7 ημέρες περίπου μέχρι να εξαφανιστούν τα ακάρεα της αράχνης.

Εάν η προσβολή είναι σοβαρή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ισχυρότερη θεραπεία όπως π.χ εντομοκτόνο σπρέι καθώς και κάτι όπως η γη διατόμων που είναι μια άλλη απολύτως φυσική λύση.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τα ακάρεα της αράχνης είναι να αφήσετε τα ωφέλιμα έντομα όπως οι πασχαλίτσες, οι προνύμφες με κορδόνια και τα ακάρεα στρατιώτη να κάνουν τη δουλειά για εσάς!

Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μην σκοτώσετε τα ακάρεα της αράχνης με εντομοκτόνο, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα σκοτώσετε και τυχόν ωφέλιμα έντομα που έχετε.

Πώς να αποτρέψετε τα ακάρεα της αράχνης

Μία από τις καλύτερες μεθόδους που έχω ερευνήσει για την πρόληψη των ακάρεων της αράχνης είναι να ψεκάζω καλά το α υγρό σπρέι φυκιών δύο φορές την εβδομάδα στο φύλλωμα των φυτών της τομάτας σας.

Το εκχύλισμα φυκιών είναι ένα οργανικό λίπασμα με περισσότερα από 70 μέταλλα, βιταμίνες και ένζυμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα λαχανικά, τα παρτέρια, τα οικιακά φυτά και το γκαζόν!

Χρησιμοποιείται για την προώθηση της ανάπτυξης των ριζών, την ενίσχυση της απόδοσης των καλλιεργειών και την ανάπτυξη των φυτών, αλλά το πιο σημαντικό βοηθά στην αποτροπή των παρασίτων.

Φροντίστε να πάρετε το εκχύλισμα φυκιών σας εδώ!

Ένας άλλος απλός τρόπος για την πρόληψη των ακάρεων στα μελλοντικά φυτά είναι να κάνετε καθημερινούς ελέγχους.

Τα ακάρεα της αράχνης γεννούν τα αυγά τους στην κάτω πλευρά των φύλλων και έτσι περάστε από τα φυτά σας και ελέγξτε τις κάτω πλευρές των φύλλων και στη συνέχεια ψεκάστε τυχόν αυγά ή παράσιτα που βλέπετε. Στη συνέχεια, αντιμετωπίστε αμέσως με ένα ήπιο διάλυμα εάν είναι απαραίτητο.

Περίληψη

Συνολικά, τα ακάρεα της αράχνης είναι τεράστιο πρόβλημα, ειδικά αν δεν αντιμετωπιστούν γρήγορα!

Ευδοκιμούν σε ζεστές, ξηρές και σκονισμένες συνθήκες. Αφήνουν λευκές και κίτρινες κηλίδες στα φύλλα. Γυρίστε το φύλλωμα σε σκονισμένο χλωμό και μπρονζέ χρώμα. Και αφήνουν ιμάντες στους μίσχους και τα φύλλα του φυτού.

Τα ακάρεα αράχνης μπορούν να αντιμετωπιστούν με έλαιο neem, εντομοκτόνα σπρέι ή γη διατόμων. Αλλά αν ξεφύγουν υπερβολικά από τον έλεγχο, πιθανότατα θα σκοτώσουν τα φυτά σας.

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να προσπαθήσετε να τα αποτρέψετε με ψεκασμό εκχύλισμα φυκιών εβδομαδιαίος. Φύτευση ωφέλιμων φυτών για την προσέλκυση αρπακτικών εντόμων. Καθώς και παρέχετε στα φυτά σας την καλύτερη φροντίδα για να τα διατηρήσετε υγιή.

Καρφιτσώστε το για αργότερα:

Ακάρεα αράχνης σε φυτά τομάτας

Schreibe einen Kommentar